De 3 bedste lydbøger du skal lytte til i julen 2018

Når jeg kører bil, træner, går en tur eller bare har brug for lidt afkobling, er noget af det jeg oftest tyer til lydbøger. Det er en perfekt måde at blive godt underholdt på. Oftest for tiden lytter jeg faktisk til fagbøger på Mofibo – fordi det inspirerer mig til at blive mere effektiv og mere engageret i mine arbejdsopgaver.

Jeg har dog taget en beslutning her allerede i starten af december…

Julehyggen skal også indfinde sig i mine ører – og nej det er ikke kun “Last Christmas” der får lov at blæse mine trommehinder i stykker. Det skal være skønlitterære bøger.

Helt nøjagtig har jeg en drøm om at høre 2 bøger her i december – nogle som har været på listen i lang tid:

 

  1. Den tredje søster – af Sara Blædel (jeg har elsket de to første bøger i trilogien og glæder mig til at få denne hakket af også). 
  2. Mirakelbarnet – af Lotte & Søren (har flere gange fået den anbefalet – så nu prøver jeg).

Nå… Men udover hvilke bøger jeg har tænkt mig at lytte til her i December, har jeg jo lovet en liste på mine ydmyge anbefalinger til hvilke bøger man bør lytte til her over julen 2018. Baggrunden for at lave denne liste, har været at jeg igennem en længere periode har samlet denne liste, fordi jeg selv tit finder inspiration hos andre – hvad læser de og hvad kan de lide.

Min liste er derfor efter grundig overvejelse skåret ned til 3 (jeg startede på 13)- Typisk mig…

Oh well her er mine anbefalinger.

 

3 bøger jeg anbefaler til din underholdning i julen

 

 

Hjem til Jul – af Joanna Bolouri

 

 

 

 

 

 

Dette er en fantastisk bog, jeg nød helt vildt sidste jul – som i øvrigt var en af de bedste fordi jeg lige var kommet hjem fra en lang rejse i Asien og rent faktisk havde tid til at holde jul for en gangs skyld. 

Den handler kort om Emily, hvis liv kører på skinner – lækkert job, lækker bil og en fantastisk kæreste… Det eneste der ikke kører på skinner, er hendes fordømmende familie, hun skal se i julen. Hun har lovet at tage sin kæreste Robert med hjem og “vise ham frem” – men da forholdet går i stykker lige op til jul, går hun i panik og tager sin festabe af en nabo med i stedet for – som Robert.

Bogen er en komedie og Joanna Bolouri har gjort en enormt godt stykke arbejde i at gøre denne bog til en sand fornøjelse fyldt med komik, varme og relaterbare situationer i julen.

Love it!

Tilmed er Maj Johansen også en fryd at lytte til – hvilket i dette tilfælde bare gør oplevelsen bedre.

 

Den der lever stille – af Leonora Christina Skov

Denne bog er en lidt mere seriøs og knap så munter en af slagsen. “Den der lever stille” er en sand og gribende historie om forfatterens eget liv.

Bogen er skrevet i kølvandet på Leonora Christina Skovs mors død, efter et langt kræftforløb, og handler om hendes egen livshistorie. Bogen graver dybt i emner som døden, håbet og det at finde sig selv.

Jeg vil ikke knytte for mange kommentarer til bogen udover at jeg var mundlam over hvor godt hun skriver og læser op (ja – det er Leonora selv der har indtalt bogen). Bogen varer 10 timer og 30 minutter, men jeg slugte den over 3 dage – jeg kunne bare ikke vente med at lytte til den. Håber også du bliver ligeså begejstret.

 

Kastanjemanden – af Søren Sveistrup

 

Elsker du krimier? Hvis ja har du næsten allerede hørt om Kastanjemanden. Hvis ikke – så hører du om den nu.

For lige at få det på det rene. Jeg ELSKER denne bog. Det er en af de bedste krimier jeg har læst siden jeg først fik fat i Mænd der Hader Kvinder og min krimifanatisme først begyndte.

Det er ikke sikkert du kender Søren Sveistrup ved navn – men du kender garanteret hans værker. Han er forfatteren bag Forbrydelsen – TV-serien der udkom i 3 sæsoner og tog Danmark med storm. Forbrydelsen blev tilmed filmatiseret i USA. Det vidner lidt om hans krimi-mæssige kunnen – og Kastanjemanden er ikke nogen undtagelse.

There you got it. Det var min juleliste. Håber du kan finde lidt inspiration til din julelæsning.