Nyt på bogreolen – Folio Society Edition

Posted by on sep 23, 2017 in Bogskønhed, Nyt på bogreolen | 2 comments

Jeg har altid kigget længe efter Folio Society’s overdådige bøger. Jeg har en lang ønskeliste med bøger fra deres katalog, men jeg har også altid vidst, at jeg aldrig ville kunne nøjes med et par enkelte bøger. Hvis jeg skal starte en samling, vil jeg have mulighed for at gå all in, og det har jeg som studerende ikke haft. Bøgerne er nemlig ikke just billige, og samtidig er forsendelsesprisen også en del højere, end hvad jeg normalt vil give. Jeg faldt dog for nyligt over et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til, og ved hjælp fra et ‘half-price sale’ er jeg nu den lykkelige ejer af fire nye bøger.

“The Ghost of Thomas Kempe” af Penelope Lively

– Dette var den første bog, jeg stødte på, da jeg scrollede igennem udsalgssiden. Jeg havde aldrig hørt om titlen før, men efter et par googlesøgninger, skyndte jeg mig at klikke den hjem i den elektroniske indkøbskurv. Historien lyder nemlig både sød og interessant, og så kunne jeg ikke rigtig stå for hverken titlen eller forsiden. Hvis ordet ‘ghost’ er med, er jeg solgt!

“The Princess and the Goblin” af George MacDonald

– Findes der noget bedre, end et vaskeægte eventyr med prinsesser, kongeriger og finurlige skabninger? Det tror jeg ikke. Det er ved at være alt for længe siden, at jeg har læst et rigtigt eventyr, og jeg elsker virkelig at fordybe mig i snørklede vendinger og overdådige illustrationer af pompøse kjoler og magiske kongerier. Efter at have læst bogen, kan jeg kun være taknemmelig for, at jeg valgte at købe den. Bogen er nemlig ligeså perfekt, som jeg havde håbet på.

“Slaughterhouse Five” af Kurt Vonnegut

– Jeg har ikke læst noget af Kurt Vonnegut i forvejen, selvom jeg har hørt hans navn og titler i flere sammenhænge. Især på litteraturvidenskab. Sandheden er, at jeg ikke er helt sikker på, at han vil falde i min smag. Denne titel er dog min kollegas yndlingsbog, og da vi tit deler samme smag, kunne jeg ikke lade være med at tilføje den til kurven, da jeg så den til halv pris. Hvis jeg ikke kan lide historien, har jeg i det mindste en virkelig smuk bog at kigge på.

“A portrait of the artist as a young man” af Jonathan Cape

– James Joyes… Manden bag min litterære dårlige samvittighed. Jeg vil så gerne læse ‘Ulysses’, men jeg kan bare ikke tage mig sammen til at komme igang. Murstensromanen skræmmer mig en smule, hver gang jeg kigger på den, og jeg er ikke sikker på, at får den læst. Med denne her lille bog, kan jeg dog måske få en smule blod på tanden, for den handler nemlig lige præcis om James Joyce. Og så var bogen desuden en gratis gave fra Folio Society.

2 Comments

  1. Sooooo pretty!
    Jeg bliver også tit fristet, men er endnu ikke faldet over et uimodståeligt tilbud …

  2. Wow, hvor er de smukke! Det er virkelig en fin start på en ny samling.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *