Opsummering: August

Posted by on sep 2, 2017 in Månedlig opsummering | 2 comments

August er gået hurtigere, end jeg havde regnet med. Sommeren forsvandt nærmest før den begyndte, og pludselig siger kalenderen efterår. Min yndlingsårtid. Det føles ikke helt som efterår endnu, men det gør nu heller ikke noget. Jeg har ikke noget imod at vente lidt med de dampende tekrus og de lange støvler, hvis jeg til gengæld kan snige et par sommerkjoler, farvestrålende cocktails og hjertevarme børnebøger ind i septembers læsning i stedet for. Om sommeren har jeg nemlig en tendens til at læse alle de børne og ungdomsbøger, jeg kan komme i nærheden af, og denne sommer er ingen undtagelse. I august har jeg læst otte bøger, hvoraf kun to af dem har været voksenbøger. Jeg er pinligt bevidst om, at jeg altså er 25 år, men det gør ingen forskel for mig. I mange tilfælde er børnebøger nemlig langt mere sigende og tankevækkende end voksenbøger.

Den første bog jeg læste i august var “The Haunting” af Alex Bell, som var lidt af en skuffelse. Jeg elskede “Frozen Charlotte”, men hverken plottet, strukturen eller karaktererne var levende i denne bog. Sproget var dog stadig virkelig smukt, og derfor færdiglæste jeg også bogen. “The Corn Maiden” af Joyce Carol Oates var til gengæld en af de bedste og mest surrealistiske læseoplevelser, jeg nogensinde har haft. Jeg er slet, slet ikke færdig med hende endnu. “Watership Down” af Richard Adams er en af de bøger, der har stået på min læseliste i længst tid. Hvorfor, ved jeg ikke. Jeg havde forventet en virkelig sød børnebog, men jeg er endnu ikke helt sikker på, hvad jeg i virkeligheden synes om den moraliserende roman. Måske finder jeg heller aldrig ud af det. “The Secret Garden” af Frances Hodgson Burnett er jeg til gengæld ikke i tvivl om, hvad jeg synes om. Jeg elsker den, og jeg bruger ikke for store ord, når jeg kalder den end af mine nye yndlingsbøger. Jeg tror det bliver en af de bøger, jeg vil genlæse hvert år. “The Girl with the Ghost Machine” af Lauren Destefano var endnu en fantastisk smuk og tankevækkende lille børnebog. Jeg havde forventet, at den ville være en form for børnegyser, men fortællingen overrasekede mig med temaer som sorg og længsel. Det kan jeg ikke klage over, når resultatet er så fint. “Scary Stories to tell in the Dark” af Alvin Schwatz og Brett Helquist var til gengæld børnehorror når det er aller bedst, og jeg kunne ikke lade være med at smile over de fine historier og illustrationer. Jeg ville have elsket denne bog, da jeg var lille. “I capture the Catsle” af Dodie Smith blev den sidste bog, jeg fik læst i august, og jeg nød virkelig at læse Cassandras finurlige dagbog. Jeg kan sagtens se, hvorfor den er blevet en coming of age klassiker.

I august fik jeg lyttet til en enkelt lydbog. Det blev “Dømt ude” af Elle Kennedy, som er tredje bind i Off Campus serien. Jeg kan stadig godt lide alle karaktererne, men det gør mig nu heller ikke noget, at serien slutter efter fjerde bind.

Har I fået læst og lyttet til nogle gode bøger i august ? 

2 Comments

  1. Jeg synes, det lyder som nogle spændende bøger, du har læst – og så skidt med, at det ikke voksenbøger det hele. Jeg plejer at sige, at jeg har socialrealisme nok til hverdag, så jeg behøver ikke at læse om det 😀

    August var ikke den bedste læsemåned for mig, men jeg satser stærkt på, at september bliver bedre 🙂

  2. Haha, du har helt ret! 😀
    Jeg har glædet mig så meget til efterårets begyndelse, så jeg kunne læse lidt mere horror igen.
    Jeg håber snart, jeg kommer rigtigt i humør til de uhyggelige bøger, men det sker bare ikke rigtig, så længe det er sommer 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *