Tema #73 – På min sommerferie-læseliste

Posted by on aug 13, 2017 in Bogskønhed, Currently reading, Nyt på bogreolen, Tema | 4 comments

Jeg har altid været en sæsonlæser, og af en eller anden grund, får jeg altid lyst til at læse børnebøger og søde fortællinger om sommeren. De lune og lyse sommeraftener passer bare perfekt til finurlige karakterer og lykkelige slutninger. Derfor var det selvfølgelig også nødvendigt for mig at købe nye bøger, og jeg glæder mig til at at læse dem i mine forældres have i min sommerferie, der efterhånden er ved at være tiltrængt.

“The Secret Garden” af Frances Hodgson Burnett

– Jeg kan efterhånden ikke tælle, hvor mange gange jeg har været lige ved at købe denne bog. Jeg har haft den på min læseliste så længe, jeg kan huske, men jeg har heller aldrig været i tvivl om, at det var en sommerbog. Nu skal det endelig være, og jeg tror, at jeg vil læse den først. Det er næsten umuligt at lade dette smukke eksemplar stående ulæst!

“Watership Down” af Richard Adams

– Endnu en børnebog, jeg af uforklarlige årsager aldrig har fået læst. Hverken på dansk eller engelsk. Jeg har hørt så mange forskellige mennesker referere til bogen som deres yndlingsbog, og jeg glæder mig som et lille barn til at læse den. Jeg håber virkelig, at jeg vil elske den.

“I Capture the Castle” af Dodie Smith

– Dette er egentlig ikke en børnebog, og jeg er ikke helt sikker på, hvorfor jeg altid har tænkt på bogen som en sommerbog. Det er aldrig forekommet mig som en mulighed at læse den på andre tidspunkter af året, så jeg glæder mig til at se, hvad bogen egentlig har at byde på.

“The Girl with the Ghost Machine” af Lauren DeStefano 

– Jeg faldt over denne bog på en tilfældig Goodreads liste, og da jeg opdagede at flere havde sammenlignet den med Neil Gaimans “Coraline” kunne jeg ikke lade være med at klikke den på min ønskeliste. Jeg er lidt spændt på indholdet, men man kan i hvertfald ikke komme uden om, at bogen er helt ufattelig smuk.

“Scary Stories to tell in the Dark” af Alvin Schwartz & Brett Helquist

– Jeg tror aldrig, jeg har købt en bunke bøger uden en lille smule horror. Det er simpelthen ikke muligt for mig at lade være. Denne gang er det dog i en meget børnevenlig udgave, og bogen giver mig lyst til lejrbål og ristede skumfiduser. Det er sommer, når det er aller bedst.

Har I læst nogle af ovenstående bøger, eller andre gode bøger i jeres sommerferie?

4 Comments

 1. Dejlig liste med spændende bøger 🙂 Jeg har læst både I Capture the Castle og Watership Down, nogle rigtig fine bøger. Jeg vil ikke sige at Watership down er min yndling bog, men den er i hvert fald anderledes og helt sikkert en læsning værd.

  Jeg kan huske jeg har set The Secret Garden, som film dengang jeg var barn, men jeg har aldrig fået læst den.

  Faktisk har jeg ikke været ret heldig med de bøger jeg har læst her i “sommer”, mange af dem har været okay, men så heller ikke mere, hvilket godt kan være lidt frustrerende. Måske er det bare de forkerte bøger til mit læsehumør lige nu 🙂

 2. Åh ja, sommerlæsning kan være lidt en sær størelse. Normalt elsker jeg mørke og dystre bøger, men om sommeren har jeg bare så svært ved at komme igennem dem. Til gengæld er højsommeren også det eneste tidspunkt jeg kan læse chick-litt osv, så det går vel lige op 😀 Jeg glæder mig til at læse både ‘The secret Garden’ og ‘Watership Down’. Især fordi de begge to er så fantastisk smukt illustreret. Det kan virkelig gøre meget for oplevelsen, når man læser børnebøger, synes jeg 🙂

 3. Dejlig stabel 🙂

  Jeg har læst de tre første – Watership Down endda flere gange. The Secret Garden er en rigtig sød og fin fortælling, og Watership Down er også en god og interessant historie. Til gengæld fangede I Capture The Castle mig ikke.

  Rigtig god læsning 🙂

 4. Tusind tak! Jeg skal til at læse “The Secret Garden” nu! Ville dog ønske, vejret var en smule anderledes 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *