Et tilbageblik på 2016

Posted by on jan 2, 2017 in Højtider | 8 comments

PSX_20170102_190535

2016 er netop slut. Jeg har aldrig været mere glad for, at et år er overstået. Året har været et godt år på rigtig mange områder, men det har så sandelig også været et år med udfordringer. Udfordringer, jeg endelig kan lægge bag mig. I sommers fik jeg nemlig endelig solgt det hus, min ekskæreste og jeg ejede sammen, og i september fik jeg min egen lejlighed. Alle mine bøger kunne endelig komme frem på hylderne igen, og  det sidste halve år har været fantastisk. I september startede jeg nemlig også som praktikant hos Mofibo Books, og da jeg blev tilbudt at blive ansat bagefter, tøvede jeg derfor heller ikke med at takke ja med det samme. Jeg går nu 2017 i møde med oprejst pande, og jeg glæder mig til at afslutte min uddannelse i Litteraturvidenskab til sommer. Nu skal mit speciale dog først og fremmest skrives færdigt, og derfor vil jeg også bruge muligden til at sige, at der nok bliver lidt stille her på bloggen det næste stykke tid. Ikke mussestille. Kun en anelse.

Jeg har traditionen tro beskrevet mit læseår herunder.

Den bedste bog jeg har læst i 2016:

Den er svær. Jeg har læst nogle af mine yndlingsklassikere, som fx “Jane Eyre” af Charlotte Brontë, der jo også er min absolutte yndlingsbog. Så jeg må nok pege på den. Jeg har dog også læst en masse andre virkelig gode bøger, som “The Goldfinch” af Donna Tartt og “Ravnenes Hvisken” af Malene Sølvsten. Dem bliver jeg også nødt til at nævne.

Den bog i 2016, jeg var mest spændt på, men endte med at skuffe mig mest:

Helt klart “Shirley” af Charlotte Brontë. Netop fordi “Jane Eyre” er min yndlingsbog, har jeg altid haft lidt for høje forhåbninger til alle hendes andre bøger. De er bare ikke lige så gode. “Shirley” er nok den, der har skuffet mig mest.

Den bog der overraskede mig mest på en god måde:

Igen må jeg sige “Ravnenes Hvisken” af Malene  Sølvsten. Jeg læser normalt ikke fantasy, men bogen gjorde virkelig indtryk på mig, og den er nu en af mine yndlingsbøger. Jeg glæder mig så meget til den næste udkommer.

Den bedste serie jeg opdagede i 2016:

Må jeg gerne sige “Ravnenes Hvisken” igen? Ellers vil jeg også gerne pege på “Skyriel” af Lene Dybdal, som også virkelig gjorde indtryk på mig.

Mine nye favoritforfattere:

Malene Sølvsten, Nick Clausen, Lene Dybdal og Adam Silvera.

Den smukkeste bog jeg læste i 2016:

“Den dag jeg glemmer” af Adam Silvera. Eller “Det hele begynder med efterår” af Marianne Kaurin. Begge bøger tog fuldstændig pusten fra mig.

Korteste og længste bog læste i 2016:

Nok en læseprøve af “The Calendar girl”. Jeg brød mig bestemt ikke om bogen, så der var vist meget godt, at det kun var en læseprøve.

(Et forsinket) Godt nytår!

PSX_20170102_190420

8 Comments

 1. Jeg læste også Stillidsen i år, men hos mig er den i kategorien ’største skuffelser’. Hvor fedt at den levede op til dine forventninger! Jeg har ikke hørt andet end godt om Ravnenes hvisken og flere har meldt ud at det er årets bedste bog – jeg må til at tage mig sammen.

  Du må have et godt nytår!

 2. Ærgerligt med Stillidsen! Jeg håber Ravnenes Hvisken formå at gøre dig lidt mere begejstret! 🙂

 3. Godt Nytår og tillykke med jobbet 🙂

 4. Åh, hvis bare 2017 kan byde på en enkelt oplevelse på højde med Malene Sølvsten og Adam Silveras arbejde, så bliver det et godt år! De to bøger var jo formidable, og jeg anbefaler dem hvorind jeg kan slippe af sted med det, haha 😀

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 5. Lisbeth – Jeg er helt enig! Jeg håber vi får nogle ligeså gode læseoplevelser i 17! 🙂

 6. Bachs bøger – Tusind tak! 🙂 Rigtig godt nytår til dig og din familie!

 7. Det er da noget af en slutspurt på 2016 – dejligt 🙂

  Håber at de gode vibes fortsætter i år!

 8. Den lille bogblog – Det håber jeg også 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *