“En god far” Af Noah Hawley

Posted by on dec 16, 2016 in 3 Stjerner, Fiction | 2 comments

PSX_20161215_130234

“En god far” Af Noah Hawley, anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, udgivet 2016 (Org. udgivet 2012), 3/5 Stjerner

Dr. Paul Allen er en meget respekteret og elsket læge. Han lever et lykkeligt liv med sin kone Fran og deres to drenge. En aften banker det dog på døren, og Pauls verden bryder sammen. En meget populær præsidentkandidat er blevet skudt og myrdet, og politiets hovedmistænkte er Danny. Pauls søn fra hans første ægteskab. Paul nægter at tro på, at politiet har ret og kræver med det samme at tale med sin søn. Han vil gøre alt for at hjælpe ham. Problemet er bare, at Danny ikke vil have hjælp. Han kender sig skyldig.

Paul sætter nu alt ind for at få Danny på andre tanker. Han nægter at se sin søn blive henrettet. Han hyrer de bedste advokater i landet og begynder at efterforske sagen på egen hånd. Der er et eller andet, der ikke stemmer. Danny kan umuligt være skyldig. På jagten efter Dannys frihed må Paul også rejse tilbage i tiden, og han begynder at reflektere over, hvad der gik galt den gang, han blev skilt fra Dannys mor. Var skilsmissen virkelig så hård for Danny, at han pludselig udviklede voldelig adfærd?

”Ordene slog ud i lys luge omkring mig. Jeg hørte en vedvarende, brummende lyd. Det var blodets susen for mine ører.”

Jeg læser normalt ikke bøger som ”En god far”. Ikke fordi jeg tror de er dårlige, men familiedramaer plejer bare ikke at tiltrække mig så meget, som så mange andre genrer gør. Jeg modtog bogen til bogbloggertræf i efteråret, og efter at have diskuteret frem og tilbage med mig selv, besluttede jeg mig for at give den et forsøg. Det er ikke den bedste bog, jeg har læst, men jeg blev alligevel overrasket over, hvor spændende den var. Jeg kunne godt lide handlingen, selvom jeg må indrømme, at jeg blev utrolig overrasket over slutningen. Dette er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det var bare ikke lige det, jeg havde regnet med.

Jeg brød mig ikke så meget om hverken Paul eller Danny. Ikke i starten i hvert fald. Paul gik mig på hurtigt på nerverne fordi, han nægtede at acceptere sin søns valg. Samtidig må man dog også sige, at et drab på en præsidentkandidat er et rimelig ekstremt tilfælde, og jeg kan kun forestille mig, at det er svært at være forældre til den mand, som hele verden pludselig kalder terrorist. Jeg kunne derfor også godt lide de menneskelige beskrivelser af Paul og hans afmagt, og til sidst endte jeg faktisk med at holde en lille smule af ham. Netop fordi han var så menneskelig og ægte. Danny lærte jeg aldrig helt at holde af, da jeg virkelig ikke forstod ham. Men det er nok heller ikke meningen.

”Jeg burde have vist, at han ville få problemer. Han har aldrig kunne lide at få et knus.”

”En god far” er en af de bøger, der efterlader en masse blandende følelser og tanker. Jeg ved endnu ikke helt, hvad jeg synes om den, men jeg er glad for at have læst den.

PSX_20161215_130126

2 Comments

  1. Jeg læser normalt ikke krimier, men jeg må også sige, at der er et eller andet ved denne bog der tiltrækker mig.
    Jeg fik den også til træffet og glæder mig til at give mig i kast med den. Nu, efter at have læst din anmeldelse, er jeg godt nok også spændt på, hvilke følelser den efterlader mig med.

  2. Der er nemlig noget helt specielt ved denne bog, som er svært at sætte ord på. Jeg håber du vil kunne lide den! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *