“Feriegæsterne” Af Emma Straub

Posted by on nov 20, 2016 in 3 Stjerner, Fiction | 0 comments

PSX_20161120_142449

“Feriegæsterne” Af Emma Straub, anmeldereksemplar fra Gads Forlag, udgivet 2015, 3/5 Stjerner

Franny og Jim Post har inviteret hele familien til Mallorca i to uger. De skal fejre deres 35 års bryllupsdag. Samtidig er deres yngste datter Sylvia netop blevet student. Deres søn, Bobby, og hans kæreste, som de aldrig har kunne lide, samt Frannys bedste ven Charles og hans mand kommer også. De skal spise godt, drikke god vin og generelt bare slappe af. Inden længe flytter Sylvia nemlig hjemmefra, og så er Franny og Jim alene i det store hus i hjertet af New York. Ferien bliver dog ikke helt så afslappet og dejlig, som de havde håbet på. Alle i familien har nemlig en god portion hemmeligheder med i bagagen.

Franny og Jims ægteskab ligger i virkeligheden i ruiner, efter Jims affære med en ung praktikant. Sylvia kan ikke vente med at slippe væk fra krigszonen derhjemme, og glæder sig til at komme ud og mænge sig i alkohol og fyre. Bobby og hans kæreste har problemer med at få børn, og samtidig hænger deres økonomi i en tynd tråd. Charles og hans mand ønsker sig brændende et barn, men adoptionen bliver ved med at trække ud. Samtidig er det Charles, der konstant må agere mægler for hele familien Post, da ingen af familiemedlemmerne har lyst til at afsløre deres inderste hemmeligheder. I løbet af de to uger på Mallorca kommer flere og flere sandheder dog op til overfladen, og historien tager en uventet drejning.

“Sylvia havde altid vidst, at hendes forældre havde uoverensstemmelser – det var det ord, folk holdt af at bruge.”

Egentlig skulle jeg have læst denne bog i sommerferien sidste år, men af en eller anden grund, havnede den i en forkert flyttekasse, og jeg fandt den først frem igen, da jeg skulle pakke alle kasserne ud. Bogen passer måske ikke specielt godt til den kolde årstid, vi går i møde nu, men jeg besluttede mig for at læse den alligevel. Egentlig synes jeg også, der er noget særligt over at læse sommerbøger om vinteren. Bogen fik mig i hvert fald til at længes tilbage til min egen solskinsfyldte sommerferie, og jeg nød at læse de mange smukke beskrivelser af den spanske ferieø, som jeg også selv har besøgt et par gange.

Egentlig synes jeg historien om den specielle familien Post var rigtig god. Jeg kunne godt lide de fleste af karaktererne, omend Franny blev en smule irriterende til tider. Sylvia var nok min favorit. Hun er familiens yngste medlem, men alligevel var det hende, der hele tiden skulle fortælle de voksne, hvordan de skulle opføre sig. Hun virkede som den mest fornuftige og rationelle karakter i bogen, og samtidig var hun sarkastisk og spydig på en virkelig humoristisk måde. Jeg blev dog alligevel aldrig rigtig helt begejstret for bogen. Slutningen virkede forhastet og kluntet, og jeg fik ikke svar på alle mine spørgsmål.

“Det gjorde ondt i hans øjne, og han ønskede, at resten af hans krop var lige så mærket, at den var et kæmpestort blåt mærke, for det fortjente han.”

“Feriegæsterne” er en rigtig fin og hyggelig lille sommerbog, men man skal nok heller ikke forvente mere end dét.

PSX_20161120_142557

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *