Opsummering: Oktober

Posted by on nov 1, 2016 in Månedlig opsummering | 12 comments

PSX_20161030_141139

PSX_20161030_140616

I oktober har jeg læst rigtig mange bøger i forhold til, hvad jeg plejer. 16 bøger er det alt i alt blevet til. Det er egentlig temmelig mærkeligt, for oktober har også været en af de travleste måneder i hele året, på grund af praktik, eksamener og arbejde.  Der har dog også været Read-A-Thon, og så har jeg samtidig kørt en del i tog på grund af praktik. Tog-tid er læse-tid! som altid har jeg lavet en lille opsummering over, hvilke bøger jeg har læst.

Den første bog jeg læste i oktober var “De urolige” af Linn Ullmann. Jeg modtog bogen til bogbloggertræf og havde egentlig besluttet mig for ikke at læse den. Min kollega fortalte mig dog, at hun var helt vild med den, så jeg ombestemte mig. På mange punkter er bogen rigtig smuk, og jeg er glad for, at jeg læste den. Jeg foretrækker dog et lidt mere spændingspræget plot. Den næste bog jeg læste var “Syge sjæle” af Kristina Ohlsson. Faktisk lyttede jeg primært til bogen på lyd, men læste slutningen i papirudgave. Bogen er virkelig god, og jeg overvejer meget at læse mere af Ohlsson, selvom hun normalt skriver krimi. Den næste bog jeg læste var “Skyggernes Dronning” af C.J Redwine. Jeg læser sjældent fantasy, men da jeg så den smukke forside og læste, at den var en nytolkning af snehvide, blev jeg nysgerrig. Desværre virkede bogen alt for forhastet og forudsigelig, og jeg blev en smule skuffet. Den næste bog jeg læste var “Den fantastiske litteratur” af Tvezan Todorov. Jeg har læst bogen før, men da jeg skulle bruge den til en opgave, valgte jeg at læse den igen.

“De forbandede” af Joyce Carol Oates er en af de mest velskrevne bøger, jeg nogensinde har læst. Det er samtidig en af de mest omfattende, og det tog mig utrolig lang tid at komme igennem den. Hvis man holder tungen lige i munden, er bogen dog helt klart værd at læse. Den næste bog jeg læste var “Måske en dag” af Colleen Hoover. I bund og grund synes jeg bogen var rigtig god, selvom der var nogle små ting, der irriterede mig. Og så er jeg ret pjattet med, at man kan scanne en QR-kode og lytte til karakterernes sange på nettet. Det er fandme fedt! Den næste bog jeg fik læst, var “One” af Sarah Crossan. Jeg blev en smule forvirret over strukturen af bogen, da jeg åbnede den, men jeg blev hurtigt forelsket i fortællingen. Bogen er både rørende og humoristisk, så jeg kan klart anbefale den.

Til månedens Read-A-Thon havde jeg udvalgt mig en fin stak bøger, jeg primært modtog til bogbloggertræf. Den første jeg læste var “Exilium – de fejlfødte” af Linette Harpsøe. Bogen var helt perfekt til at starte ud med, da den var let at komme igennem og super spændende. Den anden bog jeg læste var “Således forgår alverdens herlighed” af Lars Kramtøft. Bogen er en samling over 12 horrornoveller og alt i alt var bogen rigtig god. Dem næste bog jeg læste var ligeledes en novellesamling. Nick Clausens “Mareridt & Myrekryb” er en af de bedste novellesamlinger, jeg nogensinde har læst. “Skyriel” af Lene Dybdahl er samtidig en af de bedste danske fantasybøger, jeg har læst. Den var spændende og magisk, og jeg glæder mig allerede til fortsættelsen. “Calendar Girl” var derimod slet ikke noget for mig. Jeg læste kun et lille uddrag, og havde rigtig svært ved at komme igennem de kun 150 sider. Den sidste bog jeg læste, eller færdiglæste, til Read-A-Thon var “Som om jeg havde spurgt” af Johanna Lindbäck. Bogen er en virkelig fin ungdomsroman med en masse goder og budskaber.

“Det Onde” af Stephen King er en af mine yndlingsromaner, og jeg nyder hver en genlæsning. Den passer perfekt til alt det klovne skræmmeri der foregår i øjeblikket. Jeg kan anbefale den af hele mit hjerte. Den næste bog jeg læste var “Den sorte Dæmon” af Jon Rex Laugen, og lige som sine forgængere var bogen rigtig god. Alt i alt en fantastisk trilogi. Den sidste bog jeg fik læst i oktober var “Fluernes Hvisken” af Steen Langstrup. Bogen er lige blevet genudgivet,  og jeg kan kun anbefale den.

Har I ligesom mig fået læst en hel masse gode bøger i oktober ?

PSX_20161030_140507

PSX_20161030_141358

12 Comments

 1. Wow sikke mange bøger du har fået læst. Det er ret imponerende! Og også meget forskelige bøger 🙂

  Jeg har vist ikke fået læst så meget, men det går også lidt langsomt for tiden generelt.

 2. Ida – Ja, jeg har også lige lagt mærke til, at jeg faktisk kun har læst danske bøger i oktober.
  Det kan også være derfor, jeg har fået læst så meget – de plejer at være lidt hurtigere at komme igennem 🙂

 3. Hold da op, en imponerende stak bøger! Og du er ikke ene om ikke at bryde sig om Calendar Girl. Jeg læste også kun en lille del af den – fik Januar som gratis gave fra nemlig.com, og syntes, at den var dræbende kedelig.

 4. Bookworm – jeg synes bare den var dårlig på alle tænkelige måder.
  Der var absolut intet ved den, jeg kunne lide 🙂

 5. Din læsehast imponerer mig altså helt vildt! Det er jo helt vanvittigt, så mange bøger du er kommet igennem i oktober. Jeg glæder mig virkelig til at få læst Skyriel, Måske en dag og One også. De lyder alle tre som super spændende bøger, og de ligger jo bare og venter! 😉

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 6. Lisbeth – Jeg tror Readathon har hjulpet en del til i denne måned.
  Og det faktum, at jeg kun har læst danske bøger, og desuden har kørt en masse i tog 😀
  Det er nogle rigtig gode bøger, så dem kan du godt glæde dig til 🙂

 7. 16 bøger i oktober! Det er cirka to dage til hver bog. Her må virkelig være tale om en speed-reader. Kan du godt huske bøgerne bagefter?

 8. Jack – Ja, det kan jeg godt. Især fordi jeg jo skriver en anmeldelse til hver bog.
  På denne måde bliver jeg ‘tvunget’ til at formulere mine tanker om bøgerne. 🙂

 9. Jeg skal da lige skrive mig de novellesamlinger bag øret 🙂

 10. Ja gør det – jeg tror, du vil kunne lide dem 🙂

 11. Godt nok har jeg fået læst en del gode bøger i måneden, men da slet ikke så mange som dig 😉

 12. Michelle – Jeg får altid læst en masse i oktober, det er simpelthen så dejligt 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *