“Måske en dag” Af Colleen Hoover

Posted by on okt 25, 2016 in 3 Stjerner, Chick-lit, Fiction, Kærlighed, Young Adult | 0 comments

PSX_20161024_192621

“Måske en dag” Af Colleen Hoover, anmeldereksemplar fra Lovebooks, udgivet 2016, 3,5/5 Stjerner

Sidney bor i en lejlighed sammen med sin bedste veninde. Hun elsker sit studie og sit job på biblioteket, og så har hun en fantastisk kæreste, der får hende til at smile hver dag. Lige indtil hun møder Ridge, en smuk og omsorgsfuld musiker, der bor i lejligheden overfor hende. Ridge har set Sidneys kæreste og bedste veninde have sex igennem vinduet, og da han fortæller Sidney det, falder hele hendes verden sammen. Hun er single, hjemløs og fortabt. Ridge tilbyder hende et værelse i sin lejlighed, hvis hun til gengæld vil hjælpe ham med at skrive sangtekster. Et fantastisk venskab bliver skabt.

Mens Sidney og Ridge arbejder på musikken, begynder der at ske små ændringer i deres forhold. De bliver gradvist tættere og tættere, og det går op for Sydney, at hun har fået følelser for Ridge. Mere end bare venskabelige følelser. Desværre har Ridge en kæreste, og Maggie er alt det, Sidney ikke selv er. Hun er slank, smuk og utrolig sød. Sidney prøver at glemme sine følelser, men alt ændres, da de pludselig bliver gengældt. Kemien imellem dem vokser sig større, og de må begge kæmpe imod den spirende forelskelse, der kan risikere at ødelægge alt, de kender.

“Der vil aldrig være mere end måske en dag.”

Jeg læser virkelig sjældent chick-lit og romantiske ungdomshistorier. Jeg har rigtig svært ved at leve mig ind i de der overvældende og urealistiske følelser, de altid fremstiller. Det bliver simpelthen for plat til min smag. Colleen Hoover er dog alle vegne lige for tiden og jeg støder konstant på hendes navn på de sociale medier og på mit arbejde. Da jeg modtog “Måske en dag” til bogbloggertræf, besluttede jeg mig derfor hurtigt for at give den et forsøg. Jeg kan enormt godt lide ideen om at tilføje et soundtrack til bogen. Ridge og Sidney spiller en masse sange i bogen, og ved at scanne en QR kode, kan man selv lytte til dem, mens man læser sig igennem bogen. Det er jo fuldstændig genialt, og jeg mindes ikke at have set noget lignende i andre bøger.

Jeg kunne egentlig også rigtig godt lide Sidney og Ridge. I starten var jeg lidt bange for, at Sidney ville være lidt ligesom Eleanor i Rainbow Rowells “Eleanor & Park”, men det blev heldigvis ikke tilfældet. Hun var derimod virkelig underholdende og samtidig fornuftig. Fx kunne jeg godt lide, at hun gjorde sig selv (og læseren) opmærksom på sine fejl, i stedet for bare at fremstå dobbeltmoralsk og hyklerisk. Rigde var virkelig sød, og det er en fed detalje, at han er blind. Et par gange synes jeg, han blev en lille smule for perfekt, men det ødelagde ikke noget for historien. Jeg vil ikke sige, at bogen er den bedste kærlighedshistorie, jeg nogensinde har læst, for den var også temmelig forudsigelig. Til gengæld var den mere realistisk end mange andre.

“Jeg forsøger at skubbe tanken om bagerst i mit hoved, de tre ord, der altid kun vi er sammen. Måske en dag.

Egentlig er jeg positivt overasket over bogen. Den er virkelig sød og underholdende, men samtidig blev det aldrig alt for lyrerødt og plat.

PSX_20161024_192909

 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *