Top 5 mest skræmmende lydbøger på Storytel!

Posted by on okt 4, 2016 in Events, Horror | 8 comments

blogpost-mest-skraemmende

(Billede af Josefine Gürtler, grafiker hos Storytel)

Jeg har udgivet et lille indlæg på Storytels blog, om de mest uhyggelige lydbøger på appen! I kan se indlægget på deres blog, men I får det også lige her. Har I læst eller lyttet til nogle af bøgerne?

Jeg har altid været kæmpe fan af horror. Der findes ikke noget bedre end den rus, jeg oplever, når jeg bliver virkelig skræmt. Jeg har læst meget gys, og der skal virkelig meget til at skræmme mig. Der er dog nogle få romaner, der har hæftet sig fast i min hukommelse. De er hver især skræmmende på forskellige måder, men fælles for dem er, at de har fået mig til at ligge søvnløs hele natten.

Kast dig ud i dem, hvis du tør!

1. Amityville Horror af Jay Anson

Den mest skræmmende bog jeg har læst er “The Amityville Horror” af Jay Anson. Hvis du har set filmatiseringen af romanen, ved du, hvad jeg snakker om. Bogen siges at være baseret på de hændelser, familien Lutz oplevede, da de købte et hus i byen Amityville. Jeg tror aldrig, jeg har været så skræmt over en roman før. Tanken om, at historien måske er rigtig, gør det hele meget værre. Eller bedre, hvis du spørger mig. Uden at spoile for meget, kan jeg afsløre, at der er massemord, besættelse og vrede ånder involveret!

2. The Exorcist af William Peter Blatty

Jeg må indrømme, at jeg først læste bogen efter at have set filmatiseringen. Jeg var 14 år, da jeg sammen med mine veninder så filmen, og vi begyndte alle sammen at græde på et eller andet tidspunkt. Flere år efter læste jeg bogen, og selvom jeg ikke troede, jeg kunne blive mere skræmt, tog jeg fejl. Jeg mindes, at min kæreste måtte følge mig på toilettet om natten.

3. Sandmanden af Lars Kepler

Jeg læser sjældent krimier, da de ikke er uhyggelige nok til mig. For nyligt blev jeg dog anbefalet at læse “Sandmanden” af en kollega her på redaktionen, med løftet om, at den helt sikkert ville holde mig vågen i de sene nattetimer. Min kollega tog ikke fejl. Hold nu op, hvor er beskrivelserne i romanen grufulde! Jeg fristes til at sige, at det er den bedste krimi, jeg nogensinde har læst. Selvom bogen egentlig er nummer fire i en serie, skal I endelig ikke holde jer tilbage. Jeg havde ingen problemer med at læse den for sig selv, og jeg lover, at I ikke vil fortryde det.

4. Huset af Steen Langstrup

Steen Langstrup er efter min mening det bedste bud på en dansk Stephen King. Jeg har læst næsten alle hans bøger, og jeg kunne nævne mange af dem her. Jeg har snydt lidt og valgt en novellesamling. Alle tre noveller i “Huset” gjorde mig bange for at være alene hjemme. Især tænker jeg her på novellen “Indbrud”, der netop er en stemningsmættet fortælling om angsten for at være alene hjemme. Tænk nu, hvis man faktisk ikke er alene?

5. Vækkelse af Stephen King

Stephen King er blandt verdens bedste horrorforfattere, og hans forfatterskab favner bredt. Det ville være oplagt at nævne “Det Onde” og “Ondskabens Hotel”, men “Vækkelse”, der er en af hans nyere bøger står dog klarest i min hukommelse. Den har fokus på livet efter døden, og den er både overbevisende og underholdende på samme tid.

8 Comments

  1. Sikke et fint indlæg. Jeg kommer nok ikke til at lytte til nogen af dem (you know me, bangebuksen ;)), men idéen med indlægget er SÅ godt!

  2. Haha, Rikke – Jeg kan godt finde nogle til dig, der ikke er heeeelt så uhyggelige som dem her, hvis du er interesseret ? 😀

  3. Jeg burde snart få læst Vækkelse! Fedt indlæg i øvrigt 🙂

  4. Uf, nej. Det tør jeg slet slet ikke 😉 Fy for den da jeg er mere til det uhyggelige-sjove, men hvis jeg en dag skulle blive lidt (over-)modig, så ved jeg hvem jeg skal spørge om anbefalinger. Fedt indlæg!

  5. Bachs Bøger – Der er efterhånden en del af jer (tøse)piger derude, så jeg tror jeg laver en liste med knap så uhyggelige bøger til jer også 😉

  6. Den lille bogblog – Gør det! Du vil ikke fortryde, I promise!

  7. Jeg har ikke hørt/ læst nogle af dem du nævner. Er ikke så god til gys 🙂 – men har læst Misery af King. Den var slem nok for mig.

  8. Hehe, den er også rigtig god! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *