“Verdens heldigste kvinde” Af Jessica Knoll

Posted by on aug 29, 2016 in 4 Stjerner, Chick-lit, Fiction, Spænding | 0 comments

PSX_20160829_203540 (1)

“Verdens heldigste kvinde” Af Jessica Knoll, anmeldereksemplar fra Politikkens forlag, udgivet 2015, 4/5 Stjerner

Ani FaNelli er en utrolig heldig kvinde. Hun har et godt betalt job på New York Women’s Magazine, der giver hende mulighed for at købe alt, hvad hun ønsker sig, og hun mænger sig med de helt rigtige mennesker i New Yorks fine overklasse. Og så er hun desuden forlovet med en rig og lækker arving, der skal sikre hendes fremtidige børns fremtid. Der er næsten ikke noget, der kunne gøre tilværelsen mere perfekt for Ani FaNelli.  Hun har dog en hemmelighed. Da hun var teenager, gik hun under navnet TifAni, og var bestemt ikke ligeså rig og moderigtig, som nu. Hun kæmpede en brag kamp for at blive accepteret på sin dyre overklasseskole, og selvom hun har brugt hele sin ungdom på at glemme sin fortid, jages hun nu af en række frygtelige erindringer.

Mens hendes kæreste og hendes veninde bliver mere og mere forvirret over Anis ændrende adfærd, tvinges Ani til at tage nogle hårde beslutninger. Hun kan ikke starte et nyt kapitel i sit liv, før hun har gjort op med sin fortid. Problemet er bare, at hendes fortid indeholder yderst ydmygende detaljer, hun for alt i verden ikke vil have frem. Hvis de kommer frem, vil hendes liv ændre sig for evigt, og hendes lysende fremtid vil briste for næsen af hende. Spørgsmålet er bare, om hun er klar til at tage den chance for at lette hendes tunge samvittighed.

“Når man er otteogtyve og bor i en bygning med dørmand i Tribeca, stiger ud af taxaer med sine Giuseppe-sko først, og man er ved at planlægge et bryllup på Nantucket med en, der har en stamtavle som Luke Harrison, så går alt jo fantastisk.”

Jeg syntes bogen lød utrolig interessant og spændende, da jeg læste om den i en mail fra Politikkens forlag, og selvom jeg plejer at have det en smule svært med denne form for chick-litt spændingsromaner, besluttede jeg mig derfor for at give den et forsøg. Jeg læste den under nogle meget varme dage ved ved poolen i Tyrkiet, og til dette formål var bogen perfekt. Den var let at komme igennem, og samtidig var den svær at lægge fra sig, præcis som den lover på forsiden. Jeg var virkelig overrasket over, hvor spændende den pludselig blev. Jeg havde regnet med en meget New York præget chick-litt roman, og selvom de første kapitler bar meget præg af præcis dette udtryk, endte jeg med vende side efter side i hast for at se, hvordan tingene udviklede sig.

I starten havde jeg det utrolig svært med hovedpersonen Ani. Hun var præcis så pralende og materialistisk, som man kan forestille sig, at en ung, smuk og yderst velhavende kvinde i overklassens New York kan være. Ligeså snart erindringerne om den tidligere TifAni begyndte at dukke op, blev hun dog også mere og mere menneskelig, og mod slutningen blev jeg faktisk en smule pjattet med hende. Selvfølgelig forventer man, at den unge og populære snob har en sød og usikker side, men samtidig blev hun også stærkere og stærkere, og jeg kunne ikke lade være med at klappe i hænderne, da hun også begyndte at sætte sine forfærdelige veninder på plads. Det var lige præcis sådan en udvikling, jeg havde håbet på.

“Efterår vil for evigt repræsentere muligheden for at genopfinde mig selv.”

Jeg er virkelig overrasket over, hvor meget jeg endte med at holde af Ani og resten af bogen. Jeg skal helt sikkert til at tænke over mine beslutninger, næste gang jeg overvejer at takke nej tak til en chick-litt roman. Denne her kan i hvert fald anbefales!

PSX_20160829_203359

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *