“Ø” Af Steen Langstrup

Posted by on aug 17, 2016 in 4 Stjerner, Fiction, Horror | 0 comments

PSX_20160817_143733

PSX_20160817_143829

“Ø” Af Steen Langstrup, anmeldereksemplar fra forlaget 2 feet entertainment, udgivet 2016, 4/5 Stjerner

Noa er sammen med sin kæreste Selina taget på en tiltrængt ferie. De er lykkelige og forelsket, og Noa har lige friet til Selina. De skal til at starte resten af deres nye liv sammen, og de kunne på ingen måde forestille sig, hvordan, livet skulle kunne være bedre end i dette øjeblik, på denne fantastiske ferie. For at få flere gode oplevelser på deres ferie, tager de med en lokal fisker og nogle af hans venner til øen Kematian, hvor de skal snorkle og udforske øens nationalpark. Efter snorkleturen i koralrevet, begynder Selina dog at opføre sig mærkeligt. Hun bliver mere og mere syg, og før det lykkelige par har set sig om, har fiskerne efterladt Noa og Selina alene på øen. Ifølge et gammelt rygte, sker der nemlig mystiske ting med de mennesker, der bliver stukket af korallerne ud for øen Kematian.

Noa forsøger at bevare roen så længe han kan, men da han til sidst må opgive håbet om at få sin elskede Selina med fra øen i live, bryder hans verden sammen. Han er nu helt alene på øen med et par enkelte kokosnødder og sin kærestes lig. Han beslutter sig for at forsøge at finde hjælp, men da han kommer tilbage til campen, er Selinas lig væk. Endnu mere mystisk er det, at fodsporene i sandet ser ud til at være Selinas egne. Han bliver reddet fra øen, og skal nu forsøge at overbevise myndighederne om, at han ikke selv har slået sin kæreste ihjel. Han forklarer, hvad der skete på øen, men det er svært, når han ikke selv er helt sikker i sin sag, og når han desuden har en tidligere voldsdom og en psykisk diagnose.

“Flyvefisk sprang omkring os. Steg op af bølgerne og svirrede gennem luften. Og vi var på vej.”

Jeg læste denne bog på min egen sommerferie til Alanya, og jeg kunne ikke forestille mig noget bedre sted at læse den. Jeg var selv grebet af en fantastisk feriestemning, og samtidig kunne jeg ikke lade være med at blive endnu mere påvirket af de mystiske hændelser i historien. At miste sin kæreste på en romantisk ferie er slemt nok i sig selv, men at skulle overbevise myndighederne om, at man ikke er sindsyg, og ikke selv er skyld i hendes død må være helt forfærdeligt. I sær, når man godt er klar over, at ens forklaringer ikke just er helt logiske. Jeg havde virkelig glædet mig til at læse bogen, da jeg er temmelig pjattet med Steen Langstrup. Heldigvis skuffede bogen mig  ikke, og selvom jeg var på ferie, havde jeg utrolig svært at lægge bogen fra mig igen. Derfor læste jeg også bogen i ét stræk, under en bagende sol på Alanyas smukke strand.

Som altid skriver Steen Langstrup helt fantastisk, og selvom der er et par slåfejl i bogen, der irriterede mig lidt, føltes det lidt, som at komme hjem. Det er alt for længe siden, at jeg sidst har læst noget af Steen Langstrup, og selvom jeg havde høje  forventninger til bogen, blev jeg alligevel meget overrasket over, hvor grebet jeg blev af historien. Her bliver jeg også nødt til at nævne slutningen af bogen, uden selvfølgelig at afsløre for meget. Slutningen er nemlig den bedste del af bogen, på trods af, at den markerer historiens ende. Aldrig har jeg været så overrasket over en slutning før. Jeg var virkelig sikker på, at jeg vidste, hvordan historien ville ende, og derfor havde jeg på ingen måder forestillet mig, hvor stort et twist, jeg lige pludselig stod overfor.

“Jeg er brugt op. Jeg har brug for hjælp. Jeg har brug for at komme mig. Jeg har mistet kvinden i mit liv. Jeg sidder i et skodfængsel i et tredjeverdensland tiltalt for et mord, jeg ikke har begået.”

“Ø” er ikke en af de mest skræmmende horrorromaner, jeg har læst, men på trods af dette, er den virkelig god. Den er nemlig uhyggelig på en måde, der får en til at tænke over, hvor meget der egentlig holdes skjult for offentligheden.

PSX_20160817_143934

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *