Opsummering: Juli

Posted by on jul 31, 2016 in Månedlig opsummering | 9 comments

PSX_20160731_102452

Hen over sommeren har jeg et lille projekt kørende. Jeg vil gerne have læst ud i alle mine ulæste bøger, så jeg kan starte på en helt frisk, når jeg skal flytte. I alt er det ca. 40 bøger, som jeg skal have læst færdige i løbet af sommeren. I juni fik jeg ikke læst helt så meget, som jeg gerne ville, da jeg havde en del eksaminer, der krævede det meste af min tid. I juli har jeg heller ikke fået læst helt så meget, som jeg gerne ville, da jeg gerne ville have læst mindst 15 bøger. 14 er dog utrolig tæt på, og så må jeg bare læse den ene bog mere i august. Jeg har virkelig nydt, at jeg kun skulle fokusere på at læse mine egne bøger, og det har været rart at kunne læse lige det, der passede til mit humør.

Den første bog jeg læste i juli var “Den ny tid” af Katrine Marie Guldager, som er tredje bind i Køge krøniken. Jeg havde lige læst andet bind, og havde derefter besluttet mig for at læse serien færdig. Tredje bind er nok min favorit mellem de 5 bøger, men der foregår stadig en del mystiske ting, vi mangler at få opklaret på dette tidspunkt i serien. Den næste bog jeg læste var “Puls” af Stephen King, og den havde jeg virkelig set frem til at læse. Jeg havde dog købt bogen i en meget lille pocketudgave, og da bogstaverne var irriterende små, blev jeg ved med at udskyde den. Desværre blev jeg også temmelig skuffet over bogen. Zombie beskrivelserne var til at grine af, og skurken i bogen hed ‘Pjaltekongen’. Det gjorde ikke sagen bedre. Heldigvis var Kings karakteristiske sprog stadig fantastisk, og jeg kunne også meget godt lide hovedpersonen. Den næste bog jeg læste, var “Turistfælden” af Charles Ogden, som omhandler tvillingerne Edgar og Ellen. Bogen er en del af en større serie, og i denne bog, skal tvillingerne forsøge af afholde byens bogmester fra at lave deres hjem om til en turistattraktion. Jeg kunne virkelig godt lide bogen, og jeg tror derfor også, at jeg vil anskaffe mig resten af serien. Den næste bog jeg læste, var “North and South” af Elizabeth Gaskell. Hold nu op, hvor har jeg set frem til at læse den i lang tid. Jeg blev forelsket i Elizabeth Gaskell, da jeg havde læst “Cranford” et par gange på studiet, og da jeg vidste, at jeg havde et par bøger liggende af hende derhjemme, kunne jeg næsten ikke vente med at få dem læst. “North and South” er helt klart hendes mest populære roman, og derfor valgte jeg også at gå i gang med den først. Bogen var utrolig velskrevet og fantastisk, og samtidig var karaktererne helt fantastiske. I sær blev jeg forelsket i hovedpersonen Margaret, som viste sig at være en ægte heltinde. Den næste bog jeg læste var “The Professor” af Charlotte Brontë. Da hun også har skrevet min yndlingsbog “Jane Eyre” har jeg længe taget tilløb til at læse den. Man kan næsten kun blive skuffet. Jeg endte dog med at elske bogen alligevel, og jeg kan kun anbefale den. Desværre kan jeg ikke helt anbefale “Shirley” af samme forfatter. Jeg gik forventningsfuld i gang med den efter at have læst “The Professor”, men desværre var bogen utrolig lang at komme igennem, og jeg brød mig ikke rigtig om hverken plottet eller karaktererne. Den næste bog blev “Elefantpasserens børn” af Peter Høeg, og jeg må indrømme, at jeg havde svært ved at bedømme bogen. Den mindede meget om “Effekten af Susan” og jeg kunne ikke rigtig finde ud af, om jeg kunne lide historien eller ikke. Heldigvis en bogen utrolig humoristisk, så den var ikke svær at få færdiglæst. “The Miniaturist” af Jessie Burton er ligeledes en af de bøger, jeg har svært ved at bedømme. På den ene side var plottet spændende og stemningen var ligeså mystisk og spændingsfuld som bogen lover, men på den anden side var bogen også en smule forvirrende og sær. Jeg føler stadig, at der er spørgsmål, jeg ikke har fået svar på, og det ærgrer mig en smule. Måske jeg skal overvejer en genlæsning inden filmatiseringen udkommer. “Jamaica Kroen” af Daphne Du Maurier er dog nem at bedømme, og det er helt sikkert en af de bedste bøger, jeg har læst i denne måned. Daphne Du Maurier skuffer bare aldrig for mit vedkommende. Førstepladsen går dog til Lewis Carroll og hans “Alice’s adventures in Wonderland” og “Through the Looking Glass”, som jeg også genlæste i denne måned. Jeg får aldrig nok af Alice og hendes Wonderland! De næste bøger jeg læste blev nummer 4 og 5 i Katrine Marie Guldagers krønike. Jeg ville gerne have serien færdiglæst inden nummer 6 udkommer i september, og både “Peters Død” og “Bror og Søster” viste sig at være et par virkelig gode bøger. Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad der sker fremadrettet! Jeg sluttede af med at læse en helt fantastisk roman, som jeg længe har ville læse. Mit eksempar af “Åndernes Hus” af Isabelle Alende er bestemt ikke særlig smukt, men det må man sige, at historien inden i, er. Jeg elsker virkelig den bog, og jeg har allerede planlagt en genlæsning af den.

Har I læst nogle gode bøger i juli, og har I nogle sommeranbefalinger, jeg bliver nødt til at læse ?

PSX_20160731_102606

9 Comments

 1. Jeg er vild med den måde, du gennemgår de bøger, du har læst i løbet af måneden og får sagt noget om dem alle. Jeg føler altid, at jeg overser eller glemmer nogen af de bøger, jeg har læst, måske skulle man overveje en ny måde at se tilbage på? Må gå i tænkteboks. 🙂

 2. Jeg kan ikke huske, om du har læst ‘An Ember in the Ashes’, men det var i hvert fald den bedste af de bøger, jeg læste i juli måned 🙂

 3. Jeg siger det altså lige igen – DU ER ON FIRE JO 😀
  Dejligt med en masse ferielæsning <3

 4. Haha, ja det er virkelig skønt med så meget ferielæsning! Men min læselyst har også bare været helt vanvittig her i juli, så det har nok også noget med det at gøre. Jeg håber på at få læst ligeså meget i august, selvom, jeg også skal på ferie 🙂

 5. Den lille bogblog, nej det har jeg ikke! Den skriver jeg straks på læselisten! 🙂

 6. Regitze Xenia – Tusind tak! Det er også en metode jeg er blevet rigtig glad for, da jeg så også selv får tænkt over, hvilke af bøgerne, jeg har været mest glade for osv 🙂

 7. Hej Mia. Her en hilsen fra din tidligere engelsk-og tysklærer på Skårupskolen, nu Sydfyns Fri Fagskole.
  Jeg har flugt din blog gennem et stykke tid og bliver tit inspireret til at læse forfattere jeg ikke kendte før. Jeg var meget glad for “Wild Girl” og “Bitter Greens” af Kate Forsyth.
  Lige nu læser jeg en novellesamling der hedder “Reader, I married him”. Alle med udgangspunkt i “Jane Eyre”. Novellerne kan varmt anbefales og de er meget forskellige og overraskende.
  Jeg når dog ikke at læse så mange bøger som jeg gerne ville og er lidt imponeret over den mængde du når at læse.
  mange hilsner
  Anette Madsen

 8. Hej Madsen! Hvor er det dejligt at høre, at du følger med i min blog! Jeg har lige genlæst “Jane Eyre” og “Reader, I married him” står allerede på min ønskeliste. Jeg håber du får læst en masse bøger, selvom tiden måske er knap. Rigtig god sommer! 🙂

 9. Jeg syntes stadig det er så fedt, at du har viljestyrken til kun at læse de ulæste bøger du har på hylden, uden at købe flere og blive ved med at tilføje flere til bunken igen og igen. 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *