Opsummering: Juni

Posted by on jun 30, 2016 in Månedlig opsummering | 4 comments

PSX_20160630_190515

Juni er en af de måneder, der altid forsvinder for mig. Og det er altid på den der mystiske måde, hvor man ikke helt ved, om måneden er gået utrolig langsomt eller utrolig stærkt. Som sædvanligt har jeg haft en del eksaminer i juni, og størstedelen af måneden er derfor gået med dem. Både de skriftlige og mundtlige af slagsen. Jeg bliver altid overrasket over, hvor udmattet man kan blive oven på sådan en eksamensperiode. Samtidig har jeg haft en del udfordringer på det personlige plan og på mit arbejde, så måneden har faktisk været lidt svær at komme igennem. Nu er den dog heldigvis slut, og jeg kan allerede fornemme, at juli bliver en meget bedre måned. Især glæder jeg mig til at komme rigtigt i gang med mit nyeste læseprojekt, for i juni måned fik jeg blot læst 9 bøger. De 9 bøger jeg fik læst, skal I dog ikke snydes for, og her kommer den vante opsummering over mine tanker og vurderinger omkring bøgerne.

Den første bog jeg læste i juni var den længste. Det tog mig næsten halvdelen af måneden at læse “Great Tales of Horror” af H. P. Lovecraft, da jeg simpelthen ikke kunne finde motivationen til at læse horrornoveller midt i den bagende sol. Det virkede helt forkert. Samtidig må jeg indrømme, at jeg nok havde forventet lidt mere af samlingen. Eller af mig selv. I hvertfald blev jeg ikke helt så begejstret for novellerne, som jeg havde regnet med, jeg ville blive. De blev dog læst, og jeg er glad for, at jeg endelig har stiftet bekendtskab med H. P. Lovecraft. Den næste bog jeg læste, blev jeg dog langt mere begejstret for, og jeg kan ikke anbefale den nok. “Kvinden i Graven” af Julia Heaberlin er en rigtig god bog, der virkelig er spændende og medrivende. På grund af strukturen minder den mig meget om “Sandheden om Amelia”, som jeg også rigtig godt kunne lide.

De næste tre bøger jeg læste, var eksamensrelaterede, og to af dem var derfor også genlæsninger. “Improvisatoren” af H.C. Andersen er blandt hans få udgivede romaner, og jeg synes virkelig, at det er en interessant bog, på rigtig mange områder. Jeg valgte at fokusere på queer området, og jeg synes, det var rigtig spændende at skrive opgaven. Som en komparativ tilgang valgte jeg at læse O.T. som også er en af H.C. Andersens romaner. Værkerne har rigtig mange ting til fælles, så derfor var den oplagt at lave en sammenlæsning. Egentlig synes jeg ikke, nogle af bøgerne er specielt spændende eller gode, men de er virkelig også langt fra de smukke og magiske eventyr, man normalt forbinder med H.C. Andersen. Om ikke andet, var det sjovt at læse noget andet og mere specielt fra hans hænder, og som inspiration til min opgave brugte jeg også Dag Heedes “Hjertebrødre”, der indeholder en læsning af begge værker.

Den næste bog jeg læste, var en bog, jeg havde glædet mig utrolig meget til at læse. Jeg ville gerne vente til det helt rigtig tidspunkt, og det blev juni. “Sense and Sensibility” er en af Austens mest kendte romaner, og selvom jeg ikke synes, det er den bedste, så endte jeg alligevel med at holde af den. Sproget i Austens romaner er alene nok til at, bøgerne altid går direkte i hjertet på mig. Ligeledes gik “Cranford” af Elizabeth Gaskell endnu en gang i hjertet på mig. Det er nemlig ikke første gang, jeg læser bogen, men da jeg skulle bruge den til en eksamen, måtte jeg læse den igen. Som hos mange andre bøger, blev jeg endnu mere begejstret for den ved genlæsningen, og selvom der absolut stadig er ting, jeg ikke bryder mig om, så opvejer de gode ting ved bogen alligevel de negative. Nu glæder jeg mig endnu mere til at læse “North and South”. Den næste bog jeg fik læst var hårdt tiltrængt. Jeg elsker som bekendt Stephen King, og efter at have brugt ufattelig langt tid på eksamen, havde jeg brug for min dosis af King. Denne gang blev det “Mørkets Halvdel”, som jeg blev meget positivt overrasket over. Jeg havde frygtet, at jeg ikke ville bryde mig om den, da den hører inde under en periode af hans tidlige forfatterskab, som jeg har et meget ambivalent forhold til. Heldigvis var den lige noget for mig! Den sidste bog jeg læste i juni var “Lille Hjerte” af Katrine Marie Guldager. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt vidste, om jeg skulle læse den eller ikke. Da jeg skulle sortere i mine ulæste bøger, var det vigtig for mig, at den ikke var fyldt med bøger, som jeg højst sansynligt aldrig ville læse. “Lille Hjerte” er andet bind i en serie, som jeg læste første bind af for et år siden. Jeg kunne ikke helt finde ud af, hvad jeg syntes om bogen, og lagde serien på hylden. Jeg var tæt på at droppe den helt, men der var alligevel et eller andet ved den første bog, der fik mig til at forsætte. Og nu ved jeg også, at jeg bliver nødt til at læse resten af serien også.

Har I læst nogle gode bøger i Juni? Og er I også blevet færdig med eksamensræset?

PSX_20160630_190648

4 Comments

  1. Sikke træls, at måneden ikke har været helt på din side. Men mon ikke det hele kan løftes lidt op af den fine stak bøger du har læst? For sikke smukke de er!

  2. Jeg syntes dit projekt med at læse alle dine ulæste bøger er så fedt, og godt gået at du kan holde det! 🙂

  3. Caroline – Bøger kan altid gøre en travl periode bedre! 🙂

  4. Michelle – Det kan også være lidt svært til tider, men det er simpelthen så fedt, når man kan se, at de uoverskuelige stakke med ulæste bøger bliver mindre og mindre! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *