Tema #58 – Projekt – Tøm flyttekassen

Posted by on jun 18, 2016 in Currently reading, Projekter, Tema | 16 comments

PSX_20160618_120246

Som jeg tidligere har nævnt her på bloggen, har jeg i øjeblikket alle mine bøger inddelt i flyttekasser, alt efter, om de er læste eller ulæste. Sådan har det været det sidste års tid, og da jeg nærmest kun har købt bøger til skolebrug, er kassen med ulæste bøger naturligvis også blevet mindre og mindre tung. Faktisk tror jeg aldrig, jeg har haft så få ulæste bøger, som jeg har nu. Det lyder måske lidt sært, da jeg nok stadig har omkring 40 bøger liggende i flyttekassen. Under alle omstændigheder, har jeg sat mig et mål, og det har jeg tænkt mig at nå.

Når sommeren er omme, skal kassen være helt tømt. Efter et år uden fast bopæl, er jeg endelig ved at få nogenlunde styr på alt mit kaos, og når sommeren er omme, burde jeg også have fundet en ny lejlighed, hvor jeg kan sætte mine bogreoler fint op igen. Det er noget, jeg har glædet mig utrolig meget til, og derfor kunne jeg også godt tænke mig at fejre det hele med en stor ny bogpakke med alle de bøger, jeg har afholdt mig selv fra at købe i løbet af året. Men jeg vil gerne ’starte på en frisk’, så derfor forsøger jeg nu at få læst alle de bøger, jeg af den ene eller den anden årsag ikke har fået læst endnu. Jeg har en del klassikere som “The Phantom of the Opera”, “Borte med Blæsten”, “Åndernes Hus” og “Great Expectations.” Dem vil jeg gerne have læst, men som jeg nævnte i et tidligere indlæg, har jeg svært ved at finde lysten til at læse tunge klassikere om sommeren. Det bliver nok en udfordring, men mon ikke, jeg når det alligevel.

Samtidig har jeg også en del barndomsklassikere, som jeg egentlig har læst flere gange før, men gerne vil have genlæst. Fx Harry Potter bøgerne og “Alice i Eventyrland”. Det er ikke nødvendigvis nogle jeg VIL have læst i løbet af sommeren, men de ligger i min kasse med ulæste bøger, så alligevel synes jeg, det presser lidt på med at få dem læst. Jeg tænker, at det samtidig kan være smart at bruge serierne i en samlet anmeldelse, sådan så jeg kan nå at følge lidt med, og ikke kommer til at stå med 40 separate bøger, hvor kun halvdelen er anmeldt på bloggen.

Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver svært at nå at læse så mange bøger på under to en halv måned. Jeg har aldrig læst så mange bøger på så kort tid, så det bliver helt klart noget af en udfordring. Jeg har dog sommerferie fra den 28, så derefter tror jeg, at jeg kommer til at få en masse tid til at læse. Det er i hvert fald planen.

Har I gang i nogle spændende projekter for tiden? Og hvor mange bøger har I stående, som ikke er læst endnu?

PSX_20160618_120343

PSX_20160618_120458

16 Comments

 1. Wow et projekt, men hvor er det fedt, at du gør det. Og så er jeg ret vild med idéen om at dele bøgerne op i læste og ulæste, så er det da nemmere at overskue! 😀 Mit sommerprojekt er at få læst en masse Shakespeare, jeg planlægger at læse alle hans tekster i løbet af 2016, og læsningen har stået lidt stille på det sidste, så regner med at skulle i gang her i sommerferien 🙂

 2. Det er faktisk meget pudsigt, du nævner det, for jeg har haft et projekt med at få reduceret mængden af ulæste bøger på hylderne i løbet af det seneste 1½ år.

  De mange bøger skyldes ikke, at jeg køber overvældende mange bøger, men mere at jeg har lånt en del på biblioteket uden at få læst ‘mine egne’, og det ville jeg godt ændre på. Jeg er ved at være på omkring 15-20 ulæste bøger, og det er et antal, der passer mig fint (altid rart at have lidt læsestof ‘i baghånden’), så nu vil jeg snart begynde at låne flere bøger igen 🙂

 3. Åh wauw, har du Cloud Atlas liggende i den kasse?! Kan du så komme i gang, haha! Ej, her er jeg meget forudindtaget, men Mitchell er nok en af mine absolutte yndlingsforfattere, og det var helt sikkert Cloud Atlas der startede den fascination. Det er en helt utrolig bog, som du virkelig skal glæde dig til at læse. Den kræver fokus, men det er det hele værd! 🙂

  Det lyder som et både spændende og ambitiøst sommerprojekt – god fornøjelse! 🙂
  // http://www.moonlitmadness.dk

 4. Mette – Jeg regner også med at starte på et Shakespeare projekt næste år eller næste år igen. Vil så gerne læse hele hans forfatterskab 🙂

 5. Den lille bogblog. Det lyder som et dejlig overskuelig tal. Jeg havde lige en periode på et år, hvor jeg virkelig købte mange bøger. Nok omkring 500 bare på det ene år, da jeg også købte en masse på loppemarkeder. Nu skal jeg altså snart have læst ‘i bund’ 🙂

 6. Lisbeth – Haha, du er ikke den eneste der har sagt, at jeg komme i gang med den bog! Jeg ved bare ikk.. der er et eller andet der siger mig, at den ikke er noget for mig. Jeg så noget af filmen en gang, og der synes jeg det hele virkede alt for sært.. Måske jeg skulle have set med fra starten. Om ikke andet regner jeg i hvert fald med at få læst bogen meget snart! 🙂

 7. Det er virkelig en god idé. Og det må virkelig være fedt at komme til bunds i alle de ulæste bøger – sejt.

  Jeg har også mange ulæste bøger stående, men jeg kan godt lide, at der er noget at vælge imellem. Men jeg holder jævnligt bogstop, hvor jeg ikke må købe nye bøger 😉

  Vh.

 8. Der er virkelig nogle fine titler, der gemmer sig i den kasse – så når du først får hul på et par af de mursten, kommer det til at gå nemt med at vende siderne

 9. De mange ulæste bøger kender jeg alt for godt! Jeg har bare ikke helt styr på, hvor mange ulæste bøger jeg har – som dig. Mine ulæste bøger stiger ligesom bare hele tiden, men jeg når dem nok alle sammen engang. Jeg har prøvet det med indkøbs stop, men det fungerer bare ikke rigtig for mig, så nu har droppet det;-) Hvor er du god! Det bliver så godt, at du snart får dit eget igen. Glæder mig til at høre om det, når vi ses igen 🙂
  Fedt læsemål – glæder mig også til at følge med i din læsning i løbet af sommereren 🙂

 10. Josephine – Jeg er ret overrasket over, hvor god jeg egentlig har været til bogstop. Troede det ville være sværere. Men der er bare noget virkelig tilfredsstillende over at se ens bunke med ulæste bøger blive mindre og mindre 🙂

 11. Bente – Det håber jeg også! 🙂

 12. Karina – Tak søde du! Jeg glæder mig så meget til at få mit eget igen! 🙂

 13. Rigtig fed måde at gøre det på. Jeg har netop også alt mit pakket ned i kasser, hvoraf omtrent en 15-20 stykker er med læste bøger. Men har ikke plads til mange hylder med ulæste, så måske en kasse var løsningen 🙂

 14. Glæd dig, glæd dig, GLÆD dig til Åndernes Hus – den er eminent!
  Jeg har virkelig mange ulæste bøger stående. Selv om jeg kun har købt nye bøger til mig selv én gang inden for det sidste år, har min læsning nærmest været stillestående på grund af specialet. Da jeg endelig fik afleveret i august sidste år var jeg simpelthen så læsetræt, at jeg kun læste 3 bøger uden for mit specialepensum og oversættelsesarbejde. Det er endelig ved at vende nu, og jeg glæder mig til alle de læseoplevelser, der står og venter på hylderne 😀 😀

 15. Iben – Det har i hvertfald virket på mig 🙂

 16. Stine – jeg tror heller ikke, at jeg får læst helt vildt meget under specialet, så det er lidt derfor jeg går amok nu 😀 Jeg håber du snart genfinder din læselyst! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *