Tema #57 – At være sæsoninspireret i sin læsning

Posted by on jun 9, 2016 in Currently reading, Tema | 8 comments

PSX_20160609_155034

PSX_20160609_155124

På det sidste har jeg tænkt meget over, hvilke bøger, jeg har lyst til at læse på hvilke tidspunkter. Da dagene lige pludselig begyndte at blive varmere, fik jeg nemlig lyst til at genoverveje min planlagte læseliste. Jeg havde ikke længere udelukkende lyst til at læse dystre horrorromaner og gotiske klassikere, som jeg jo egentlig altid foretrækker. Jeg kommer aldrig til at gå særlig længe uden at læse mindst én af disse bøger, men min læselyst blev dog nærmest fuldstændig sommerinspireret. Hvis man overhovedet kan sige, at læsning kan være sæsoninspireret ?

Når jeg kigger på min nye læseliste, ser jeg en stor portion chick-litt og romantiske kærlighedsromaner. Herunder både Jane Austen, Elizabeth Gaskell og Margaret Mitchell. Nogle forfattere, jeg faktisk udelukkende læser i sommerperioden. Når det er sommer, bliver alt lysere og varmere. Blomsterne giver en farvestrålende stemning i hele byen, og mit humør er generelt meget bedre end om vinteren. Og det er ikke kun mit humør, der bliver bedre – det virker som et generelt fænomen. Det samme sker med energiniveauet, det er som om, det hele bare stiger en lille smule i sommerperioden. Og det påvirker min læsning en del. Samtidig kan jeg også mærke, at jeg har lyst til at læse korte og mere overkommelige romaner. Lige nu er jeg i gang med H. P. Lovecrafts samlede noveller, og selvom jeg egentlig elsker dem, så er det bare ikke den perfekte sommerlæsning for mig. Jeg glæder mig til at komme i gang med at læse nogle bøger, der medvirker til den søde sommerstemning, jeg i øjeblikket er omringet af. Nogle bøger, der passer til de farvestrålende omgivelser og smagen af friske jordbær. Samtidig skal det være nogle bøger, der ikke kræver den helt store koncentration, så jeg let kan forsætte hvor jeg slap, efter et dyp i poolen.

En anden ting, jeg foretrækker om sommeren er nemlig lette paperbacks, der netop er nemme at tage med til stranden eller poolen. Det er ikke så let at have en stor samlet udgave på 1000 sider med i strandtasken, og de tunge bøger er som regel også tunge i hele sin helhed. Dem gemmer jeg til de kolde vinterdage, hvor hele verden er grå og langsom.

Har I det på samme måde som mig? Kan I også bedst lide at læse romantisk chick-litt om sommeren, eller har I andre præferencer ?

PSX_20160609_155216

8 Comments

  1. Jeg er klart til mere hyggelige og lettilgængelige bøger om sommeren. Lige præcis chick lit prøver jeg dog at undgå, men de senere år har jeg ofte indlemmet en enkelt bog i denne genre i ferielæsningen – mest fordi jeg synes, det er sundt at teste ens præferencer af løbende 🙂

  2. Jeg har det på præcis samme måde! Det er bare skønt med ‘lette’ bøger om sommeren 🙂

  3. Den lille bogblog – Det er virkelig også sjældent, at jeg læser Chick-Litt. Men når jeg gør, er det som regel om sommeren 🙂

  4. Karina – Ja, det er det virkelig 🙂

  5. Jeg kender det godt, sommeren råber bare efter ‘lette’ og fluffy bøger på den måde. Dem man bare bliver glad i låget af at læse med et glas koldt hvidvin eller rosé mens solen varmer ens kinder. 😉

  6. Ja, det er simpelthen det bedste ved sommeren. Glæder mig så meget, til at jeg får lavet alle mine eksamener færdige, så jeg kan nyde netop det senarie, du beskriver der 😀

  7. Jeg har det også på samme måde! Jeg elsker paperbacks om sommeren 😀

    Virkelig fint indlæg <3

  8. Tak søde du 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *