Opsummering: Maj

Posted by on maj 31, 2016 in Månedlig opsummering | 4 comments

PSX_20160530_194822

I maj har jeg i alt læst 12 bøger, et antal jeg er ret overrasket over, da jeg ikke troede, jeg ville få læst mere end 7, 8 stykker, da jeg var ufattelig lang tid om at læse den første, og desuden skulle forberede mig til mine skriftlige eksamener i juni. Jeg har fået læst en del af de bøger, der har været gemt væk i noget tid, og jeg er overrasket over, hvor mange gode bøger, jeg egentlig stadig har stående ulæst. Jeg håber på at få læst alle mine ulæste bøger i 2016, så jeg er spændt på at se, hvad der gemmer sig aller nederst i de tunge flyttekasser.

Den første bog jeg læste var “Stillidsen” af Donna Tartt. Jeg har haft bogen liggende i over et år, men på grund af det skræmmende sideantal, har jeg ikke helt kunne affinde med med et passende tidspunkt. Jeg har dog lavet et lille projekt med at få læst nogle flere tykke bøger, og i maj måned var det denne fantastiske bog, der blev prioriteret højest på læslisten. Det tog mig næsten 12 dage at læse den, men den var uden tvivl også tiden værd. Den næste bog jeg læste var “Ved Vejen” af Herman Bang. En bog vi skulle læse på mit studie, og som jeg egentlig havde set frem til at læse. Jeg fandt bogen på Mofibo, men fandt hurtigt ud af, at bogen ikke rigtig var noget for mig. Den var simpelthen for speciel til min smag. Den næste bog jeg læste, var endnu en bog til studiet. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at læse “The Road” af Cormac Mccarthy. Heldigvis, endte jeg også med at være rigtig tilfreds med den. Det er en af de slags bøger, der er uhyggelige på den der dystoptiske og alt for realistiske dommedags-måde. Og så er er det umuligt ikke at knibe en lille tåre i slutningen. Den næste bog jeg læste, var endnu en bog til mit studie, og da jeg har læst den før i gymnasiet, vidste jeg, hvad jeg skulle forvente. “Den kroniske udskyld” af Klaus Rifbjerg er en dansk klassiker, som jeg holder meget af. Den har så mange undertoner, at man aldrig bliver færdig med at fortolke den.

Den næste bog jeg læste, var måneden første Stephen King roman. “Dolores Clairborne” er en af de romaner, jeg har haft liggende i rigtig lang tid, fordi den er skrevet i en periode, hvor King i følge mig ikke udgav speciel interessante bøger. Jeg endte også med at være lidt utilfreds med den, men samtidig kunne jeg rigtig godt lide historien og hovedpersonen Dolores. Den næste bog jeg læste var “Chokolade” af Joanne Harris. Jeg har altid troet, at det var en julebog, men da jeg fandt ud af, at den faktisk foregik i påsken besluttede jeg mig for at læse den med det samme. Det er en utrolig hyggelig og fin fortælling, præcis, som jeg havde forestillet mig. Den næste bog jeg læste, var knap så hyggelig. “Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet” af Bjørn Rasmussen er en meget seksuel og voldsom dagbogslignende roman om en ung homoseksuel dreng, der har et ulykkeligt forhold til sin ridelærer. Egentlig synes jeg, bogen er ekstrem interessant og god, men jeg må indrømme, at jeg også blev en smule overrumplet af de meget voldsomme sexscener og beskrivelser. Den næste bog jeg læste var en lille fin novellesamling af F. Scott Fitzgerald, som jeg også har glædet mig rigtig meget til at læse. “Tales of the Jazz age” er en fortryllende og samtidig mystisk lille samling, der bl.a. indeholder den kendte fortælling om Benjamin Botton, der blev født som gammel og døde som baby. Den var nok også min favorit i samlingen. Den næste bog jeg læste, var en lidt mere dyster en af slagsen. Om ikke andet, er det en af de bedste bøger, jeg har læst i denne måned. “Rebecca” af Daphne du Maurier er nemlig ligeså fantastisk, som alt det andet, jeg har læst af hende, og jeg glæder mig til at udforske endnu mere af hendes forfatterskab i fremtiden.

Den næste bog i rækken, var en bog, jeg egentlig havde stiftet bekendtskab med før. Da jeg skulle skrive bacheloropgave om det uhyggelige i litteraturen, købte jeg “The New Uncanny” af Ra Page mf., men endte med at gemme den væk igen. Nu har jeg læst den igen, og jeg er stadig ikke helt så begejstret for den lille novellesamling, selvom jeg virkelig ville ønske jeg var. Jeg vil så gerne synes om den nymoderne undergrundshorror, men det sker bare ikke rigtig. Efter skuffelsen besluttede jeg mig for at gå tilbage til min favoritforfatter inden for horror, men desværre endte “Regulatorerne” af Stepen King også med at skuffe mig ret grusomt. Jeg tror, jeg skal i gang med at læse nogle af hans nyere udgivelser, for den periode, jeg er ved at læse mig igennem lige nu, har ikke just været fantastisk i min optik. Den sidste bog jeg læste var endnu en genlæsning. På en eller anden måde er “Agnes Grey” af Anne Brontë endt i min papkasse med ulæste bøger, og da det gik op for mig, at jeg aldrig har fået den anmeldt på bloggen, besluttede jeg mig for at læse den igen. Jeg har stadig ambivalente følelser omkring den, men jeg nød nu alligevel af genlæse den specielle fortælling.

Har I fået læst nogle gode bøger i de varme maj-dage? 
PSX_20160530_195008

4 Comments

  1. Hold da op, sikke en imponerende stak. Og så med eksaminerne rundt om hjørnet? Phew… Det lyder som en masse spændende titler – og som altid vildt fine billeder! 🙂

    // http://www.moonlitmadness.dk

  2. Tusind tak 🙂 Jeg er også spændt på at se, hvad det bliver til her i juni måned, hvor eksaminerne virkelig tager fat 😀 Mest fordi, at jeg kom til at starte på en god og meget lang serie på Viaplay. Det skal altså lade være med i eksamensperioderne 😀

  3. Wauw! Det var da også en fantastisk bunke bøger, du har tygget dig igennem denne måned ♥

    Mht. King kan jeg anbefale 22.11.63 og Joyland.

  4. Tak! Det er faktisk også nogle af dem, jeg tænker at købe næste gang 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *