“The Asylum Novellas” Af Madeleine Roux

Posted by on maj 9, 2016 in 4 Stjerner, 5 Stjerner, Fiction, Horror, Novelle, Young Adult | 0 comments

PSX_20160508_214114

“The Asylum Novellas” Af Madeleine Roux, fra forlaget Harper, udgivet 2016, 4,5/5 Stjerner

Denne lille samling indeholder tre noveller; “The Scarlets”, “The Bone Artits” og “The Warden”. De er udgivet imellem bøgerne i serien, og er efterfølgende blevet samlet i ét værk med nye billeder tilknyttet. Jeg må indrømme, at jeg kom til at udbryde et lille hyl af ren og skær glæde, da jeg en dag på vejen hjem i bussen sad og scrollede lidt rundt på Goodreads og så, at der var blevet udgivet en bog mere, foruden de tre hovedværker i serien. Jeg var nemlig allerede godt i gang med seriens anden bog, og kunne slet ikke holde ud at tænke på, at jeg kun havde en enkelt bog tilbage i serien. Jeg har virkelig svært ved at blive rigtig begejstret for horror og især YA horror, da jeg efterhånden har læst så meget, at jeg er blevet rigtig svær at imponere. Madeleine Roux har dog virkelig imponeret mig med denne serie, og selvom jeg nu er hel færdig med serien, så jeg er ovenud lykkelig for, at hun pustede liv i nogle af de sidehistorier, vi bliver præsenteret for i hovedplottet.

Den novelle, jeg synes bedst om, er uden tvivl den sidste novelle i samlingen; “The Warden”. Vi følger sygeplejersken Jocelyn, der i tresserne får et eftertragtet arbejde på det hospital, hvor den omtalte Warden Crawford arbejder. I starten ser hun meget op til sin nye chef, og de udvikler et tæt og professionelt forhold til hinanden. Jocelyn begynder dog at være uenig i Crawfords arbejdsmetoder, og bliver meget chokeret, da hun finder ud af, at han vil udføre eksperimenter på de indsatte. Især er hun nervøs for den lille pige Lucy. Hun er nemlig sikker på, at hun kan hjælpe hende med metoder, der ikke involverer at bore huller i hendes kranium. Hun beslutter sig for at forsøge at hjælpe Lucy ud af hospitalet, men Warden Crawford har allerede regnet hendes plan ud.

“Meddlesome girls can find themselves poking into dark corners where they don’t belong. Like this one. Such girls might, say, fall down a rotted staircase. Get lost. Disappear.”

Egentlig kunne jeg rigtig godt lide alle novellerne. Jeg læste bogen som min anden bog under sidste månedes Read-A-Thon, og til det var bogen helt perfekt. Den var nem at komme igennem, og så gør billederne i bogen bare hele oplevelsen mere spændende. Selvom novellerne egentlig er rigeligt spændende i forvejen. Ligeledes ligger novellerne også rigtig godt på uhygge-skalaen. De er ikke alt for uhyggelige (er bøger nogensinde det?), men samtidig er det heller ikke sådan, at man griner, når der står ‘uhyggelig’ i beskrivelsen. Man får nok mest ud af novellerne, hvis man er bekendt med seriens tre bøger, men man kan også sagtens læse dem separat.

En anden ting, jeg rigtig godt kan lide ved denne samling er nemlig, at vi bliver præsenteret for bipersonernes historier. Da jeg læste de tre bøger i serien, tog jeg flere gange mig selv i, at ærgre mig over, at vi ikke hørte mere til nogle af de personer, vi mødte i plottet. De var interessante, men de var kun bipersoner. Den oprindelige historie var centreret omkring Abby, Dan og Jordan. I disse noveller er de tre venner ingen steder at finde, og selvom jeg i starten blev lidt trist over denne opdagelse, så synes jeg faktisk, at det er rigtig fedt at få en ny vinkel på historien. Vi kommer nemlig i dybden med alle detaljerne, og pludselig giver hele historien mere mening. De spørgsmål, jeg havde tilbage, da jeg havde færdiglæst serien er i denne novellesamling blevet besvaret, og novellerne binder derfor en fin sløjfe rundt om serien som helhed.

This isn’t a place for the faint of heart.”

“Asylum” serien er helt klart en serie, jeg kan anbefale. Faktisk tror jeg allerede, jeg har anbefalet den til alle, jeg kender. Man kan også sagtens nøjes med at læse “Asylum Novellas”, men det giver uden tvivl bedst mening, hvis man kender til serien i forvejen.

PSX_20160508_214227

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *