“Hypnotisørens Kærlighed” Af Liane Moriarty

Posted by on apr 29, 2016 in 4 Stjerner, Chick-lit, Fiction, Kærlighed | 2 comments

PSX_20160429_161356

“Hypnotisørens Kærlighed” Af Liane Moriarty, anmeldereksemplar fra Politikkens forlag, udgivet 2015, 4/5 Stjerner

Ellen O’Farrell er ikke helt ung længere, og derfor er hun heller ikke sikker på, at hun kan tillade sig at være alt for kræsen, når det kommer til det der med at date. Heldigvis møder hun dog en mand, der indfrier alle hendes behov. Patrick er sød, charmerende, intelligent og så er han også en utrolig flot mand. Der er bare lige et lille bitte ‘men’ når det kommer til Patrick. Han har en stalker. Hans ekskæreste Saskia er aldrig kommet sig over bruddet med ham, og stalker ham på daglig basis. Nu stalker hun endda også Ellen, og selvom Ellen synes, at stalkeren er et spændende krydderi til deres forhold, så ændrer hun snart mening.

Efterhånden som forholdet mellem Patrick og Ellen bliver mere og mere seriøst, så bliver de uhyggelige episoder med Patricks stalker også flere og flere. Hun er i deres hjem, hun er i deres indkøbscenter, og så er hun endda taget med på deres romantiske ferie. Ellen er hypnotisør, og hun er sikker på, at hun ville kunne trænge igennem til Saskia, hvis hun bare fik chancen. Indtil videre, har Saskia ikke gjort nogen noget ondt. Hun kan bare ikke slippe drømmen om et forhold til Patrick. Da Ellen for første gang møder Saskia, bliver hun dog i tvivl og hendes intentioner. Hun har nemlig allerede mødt Saskia. Ja, faktisk kender de hinanden ret godt.

“De kommer faktisk til at leve det liv, tænkte jeg. Se, det sker faktisk for nogle mennesker.”

Ja, det kommer jo ikke som nogen overraskelse, når jeg siger, at jeg virkelig elsker Liane Moriarty. “Hypnotisørens Kærlighed” er den fjerde bog af hende, som jeg har læst, og jeg elsker den ligeså højt, som de tre andre. Jeg havde ikke gjort mig nogle forventninger om, hvad bogen handlede om, men jeg blev dog ikke overrasket over at finde ud af, at vi igen skulle følge to vidt forskellige kvinder. Moriartys kendetræk er nemlig, at hun præsenterer os for mange sider af samme sag, og dermed får vi et meget varieret indtryk af den situation, som bogen er centreret omkring. Denne gang følger vi dermed også ’skurken’ i historien. Vi springer frem og tilbage mellem Ellen og Saskia, og de mange digressioner gør hele romanen enormt interessant. Saskia er nemlig meget mere, end blot en stalker. Hun er en kvinde, der har fået sit hjerte knust så voldsomt, at hun har svært ved at finde sin egen vej igen.

Ellen er en virkelig god hovedperson, men hvis jeg skal være ærlig, så kan jeg faktisk bedst lide Saskia. Omend, hun er stalker. Det er hjerteskærende at se, hvor desperat og frustreret hun er i starten af bogen. Hun har ikke kontrol over sig selv og sine handlinger, og hun kan ikke finde ud af, hvad hun skal gøre med sit liv. Hun udvikler sig dog igennem bogen, og hendes tanker og følelser undervejs rørte mig utrolig meget. Jeg kunne ikke undgå at lade være med at heppe på hende, samtidig med, at jeg heller ikke kunne lade være med at heppe på Ellen og hendes forhold til Patrick. Bogen handler nemlig ikke blot om to kvinder, der vil have den samme mand, men om meget mere. Den handler om, hvordan man rejser sig selv på trods af stor sorg, og hvordan man bedst muligt kommer videre med sit liv.

“Det føltes meget personligt, som om de gjorde det for at såre mig, som om hele bygningen kun var ude på at såre mig.”

“Hypnotisørens kærlighed” er en enormt spændende bog, og samtidig er den både hjerteskærende og rørende smuk. Jeg kan kun anbefale den.

PSX_20160429_161501

2 Comments

  1. Ej den lyder spændende, Mortiarty er bare så dygtig. Glæder mig meget til at læse den; mangler den og så “Det hun glemte” 🙂

  2. Hun er SÅ dygtig. Jeg hamstrer også hendes bøger til mig, ligeså snart de udkommer 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *