Tema# 54 – Operation læs flere tykke bøger!

Posted by on apr 6, 2016 in Projekter, Tema | 12 comments

PSX_20160406_134149

Jeg har, som jeg har nævnt på bloggen før, inddelt alle mine bøger i flyttekasser med læste og ulæste mærkater. På denne måde har jeg virkelig fået syn på sagen, når det kommer til, hvor mange ulæste bøger, jeg egentlig har liggende. Samtidig er det tydeligt, at der danner sig et fin lille mønster i alle mine ulæste bøger. Dem jeg har haft stående i længst tid er alle de tykke murstensbøger. Både de engelske og de danske. Og alle de bøger, jeg har købt på loppemarkeder igennem de seneste par år. Jeg er åbenbart ret overfladisk, når det kommer til mine læsevalg, for det er mange af de gamle og ikke-så-pæne paperbacks, der ligger under alle murstensbøgerne. De må blive mit næste projekt. Nu gælder det nemlig først og fremmest de meget tunge og meget lange bøger.

Jeg har lavet en lille plan for, hvordan jeg vil forsøge at læse mig igennem mine tykke bøger. Faktisk vil jeg mene, at jeg allerede er godt i gang, for i marts færdiglæste jeg “Nos-4R2” af Joe Hill, som jeg havde haft liggende ulæst i over et år. Og så er jeg allerede i gang med min første Charles Dickens roman i form af “Bleak House”. Jeg håber virkelig på, at jeg kan holde denne lille plan bare nogenlunde i de næste par måneder, og for at give mig selv lidt mere motivation, har jeg forberedt en lille checkliste til mig selv.

I april vil jeg gerne læse “Efter Midnat” af Stephen King.

Jeg fandt denne besynderlige bog på et loppemarked sidste år, og selvom jeg var ret ked af den misfarvede bogryg, valgte jeg at købe den alligevel. Jeg kunne nemlig læse mig frem til, at bogen var en samling over en masse små King noveller, og det kunne jeg alligevel ikke stå for. Jeg tror, at originaltitlen er “Four Past Midnight”, og jeg tror, jeg vil læse en novelle i ny og næ under det kommende Read-A-Thon, og så forhåbentlig nå at læse den færdig i slutningen af måneden.

I maj vi jeg læse “Stillidsen” af Donna Tartt.

Nu er det altså virkelig snart på tide, at jeg får læst den sidste bog af fantastiske Donna Tartt. Jeg modtog bogen som anmeldereksemplar, da jeg oprettede min blog, og jeg har endnu ikke fået den læst. Det er faktisk en smule pinligt.

I juni vil jeg læse “Middlemarch” af George Elliot.

“Middlemarch” er en af de bøger, jeg virkelig skal tage tilløb til at læse. Jeg har hørt så mange fantastiske ting om den på mit studie, og jeg vil så gerne elske den. Jeg er bare virkelig bange for, at jeg ikke kommer til det. Den lyder utrolig kompliceret og detaljeret, så jeg er en smule bange for, at jeg vil finde den for besværlig. Jeg vil i hvert fald give den et forsøg under alle omstændigheder.

I juli vil jeg læse “Great Tales of Horror” af H.P. Lovecraft. 

Bogen er vist nok en samlet roman over Lovecrafts noveller og fortællinger, og jeg glæder mig så ufattelig meget til at læse dem alle. Selvom Lovecraft er en meget stor del af horror kulturen, har jeg nemlig aldrig læst et eneste værk af ham. Jeg har altid troet, at det ville være lidt for sci-fi til min smag. Det må komme an på en prøve!

Jeg er virkelig spændt på, om jeg kommer til at overholde denne fine læseliste. Jeg vil så gerne! Hvordan har I det med tykke bøger? Får I dem  nogensinde læst?

PSX_20160406_134049

12 Comments

 1. Synes det lyder som en rigtig fin måde at få læst nogle af de noget tykkere og måske også lidt intimiderende bøger (og ikke kun fordi jeg selv gør det samme, bare hver måned hele dette år! 😛 ) .. Jeg har faktisk ikke læst nogen af de 4, du har listet, men jeg vil forfærdeligt gerne læse Donna Tarts bog. Måske en dag.

  Håber du kommer til at holde af Dickens, og især Bleak House – det er nemlig en af mine favoritter 😀

 2. Gud er den med Donna Tartt så stooor.. Den opfattelse havde jeg slet ikke, men har heller ikke haft den i hænderne endnu..
  Her går jeg også uden om de alt for tykke bøger.. og det jo egentlig ret dumt for tit når jeg har læst en af de korte bøger vil jeg ønske den var længere :p

 3. Det kan selvfølgelig godt være, at det bare er dit fine billede, der snyder, men jeg synes faktisk umiddelbart det ligner, at Stephen King-bogen har en vildt lækker patina! Nye bøger er vidunderlige, men der er noget mindst lige så charmerende over en flot, brugt bog 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

 4. Regitze – jeg har indtil nu lidt blandede følelser om “Bleak House”. jeg håber, at jeg ender med at elske den 🙂

 5. Tanja – JA, den er virkelig gigantisk. Jeg håber at den er virkelig god, for ellers kommer jeg da aldrig igennem den 😀

 6. Lisbeth – Jeg tror billederne snyder en smule 😀 Stephen King bogen er virkelig flot på forsiden, men bogryggen er afbleget ret meget i forhold til. Den har nok stået et sted, med solen lige ind på i mange år 🙂

 7. Jeg elsker tykke bøger. Dem over 800 sider gemmer jeg dog som regel til ferier. Til sommer har jeg for eksempel en forhåbning om at få læst ‘Anna Karenina’, som er en basse på over 1000 sider!

  Jeg er spændt på, hvad du synes om Lovecraft. Hans historier er både fascinerende og meget mærkelige, og jeg synes, de er ret svære at læse på engelsk. Men hvis man sørger for at sætte tid af til at fordybe sig i historierne, så er der mange spændende og virkelig sære fortællinger.

 8. Den lille bogblog – Jeg er spændt på, hvad du synes om “Anna Karenina”. Den var ikke lige noget for mig. Jeg glæder mig virkelig til at læse Lovecraft, så det er helt med vilje, at jeg har gemt den til sommerferien, hvor jeg virkelig kan fordybe mig i den 😀

 9. Held og lykke 😀 Det er nogle ordentlige moppedrenge ser det ud til!

 10. Jeg håber virkelig også, at jeg kan overholde min plan 😀

 11. Åh, jeg har også Stillidsen stående – man burde virkelig få den læst, altså.

  Og glæd dig til Middlemarch <3 Selvom persongalleriet er en smule overvældende, så gør Elliot det helt fænomenalt og holder læseren i hånden hele vejen igennem, synes jeg 🙂

 12. Det er virkelig betryggende at vide mht. til Elliot! Jeg glæder mig også ret meget til at komme i gang med den 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *