Opsummering: Marts

Posted by on apr 1, 2016 in Månedlig opsummering | 4 comments

PSX_20160401_174538

I marts har jeg fået læst en del bøger. Både studierelateret bøger, men i den grad også selvvalgte bøger. Jeg har fået læst nogle af de bøger, som jeg har haft liggende rigtig længe, og det er virkelig en rar følelse. Jeg glæder mig til, jeg har læst alle mine ulæste bøger, så jeg kan købe nye. Indtil videre er købetrangen dog til at klare, da den bliver erstattet af den af den fantastiske følelse, jeg får, når jeg streger endnu en ulæst bog ud på min liste. I marts har jeg fået læst 11 bøger, og jeg er efterhånden ved at have en lille smule tillid til, at jeg nok skal nå mit mål om at læse 200 bøger, inden året atter er omme.

Den første bog jeg læste i marts var “A Room of Ones Own” af Virginia Woolf. Jeg har læst bogen et par gange før, både i gymnasiet og på universitet. Teksten er uden tvivl en vigtig del af den feministiske litteratur, men jeg må indrømme, at jeg ikke er særlig begejstret for den. Jeg synes den er en smule selvmodsigende og langtrukken. Faktisk har jeg indtil videre ikke været særlig begejstret for noget af det, jeg har læst af Virginia Woolf. Måske jeg snart skal give det en chance mere. Den næste bog jeg læste, var endnu en studierelateret bog. “Cranford” af Elizabeth Gaskell er en lille fin bog om et bysamfund, der er domineret af kvinder og ubrydelige traditioner. Den er en lille smule fjollet, men humoren i den fangede mig desværre aldrig rigtig. Til gengæld blev jeg mere end fanget af “Historien om øjet” af Goerges Bataille. Desvære blev jeg også enormt frastødt. Historien er så utrolig pervers og grænseoverskridende, at jeg flere gange var ved at lægge bogen fra mig. Emner som incest, voldtægt og kropsvæsker i massevis gennemsyrer teksten, og det er svært at vide, hvad man skal føle, når man læser den. Det er en bog der gerne vil gøre indtryk, og det må man sige, at den gør. Egentlig havde jeg tænkt mig at skrive en anmeldelse af den, men jeg ved ærlig talt ikke, hvor jeg skal starte eller slutte.

Den næste bog jeg læste, var “Catacomb” af Madeleine Roux. Bogen er den sidste del af “Asylum”trilogien, og jeg synes, at det var en ganske glimrende afslutning på en virkelig god serie. Jeg kunne godt have brugt et ekstra lille plottwist, men alt i alt, var jeg virklig begejstret for serien. Det er helt klart en trilogi, jeg kan anbefale. “Det hun glemte” af Liane Moriarty er ligeledes en bog, der er en anbefalelse værdig. Faktisk kan jeg anbefale alt, hvad jeg har læst af hende. Hun skriver utrolig medrivende, og så er hendes målgruppe meget bred. Jeg er ved at anskaffe mig alle hendes romaner, og jeg glæder mig til at læse dem, jeg endnu har til gode. “Passing” af Nella Larsen blev den næste roman jeg læste. Vi læste den på mit studie, og da jeg har delte meninger om det fag, vi skulle bruge den i, forventede jeg også, at jeg nok ikke ville være helt vildt begejstret for bogen. Jeg endte dog med at blive ret vild med den lille roman og dens mange små finurligheder. Det er en rigtig god bog at læse, hvis man vil beskæftige sig med race og køn. Den næste bog jeg læste, var en bog, jeg virkelig havde set frem til at komme i gang med længe. “Doctor Sleep” er en efterfølger der er skrevet og udgivet over 30 år efter dens forgænger, så jeg viste virkelig ikke, hvad jeg skulle forvente. I starten havde jeg delte meninger om hovedpersonen Dan. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor han blev skildret som han gjorde, men jeg lærte alligevel at holde af ham.

“Nos-4R2” af Joe Hill, var ligeledes en af de bøger, jeg virkelig havde set frem til at læse. Joe Hill er søn af Stephen King, så jeg kunne ikke lade være med at påbegynde bogen efter at have færdiglæst “Doctor Sleep”. Jeg fandt mange ligheder mellem de to, men jeg må indrømme, at jeg virkelig er imponeret over Joe Hill. Han skaber et fuldstændigt unikt og detaljeret univers i bogen, og samtidig er sproget virkelig godt. Jeg skal helt sikkert have læst mere af ham, for med denne bog, kan kan nemt måle sig med sin far, som jeg altid har været stor fan af. Da jeg havde læst den, fortsatte jeg i samme boldgade, og tog hul på endnu en Stephen King bog. Jeg ville se, om Joe Hill havde mere tilfælles med sin fars begyndende forfatterskab, og jeg valgte derfor at læse “Geralds farlige leg”, som er en af Stephen Kings første romaner. Desværre brød jeg mig virkelig ikke om den. Mere om det, i den kommende anmeldelse. Da jeg havde læst en masse gys, havde jeg lyst til at læse noget lidt mere lyserødt, og gav mig derfor til at læse “The Tenant at Wildfell Hall” af Anne Brontë. Jeg synes romanen var en smule langtrukken, men i det store hele kunne jeg rigtig godt lide den. Jeg er stadig mest til Emily Brontë, men hendes to søstre begynder efterhånden at være ret god konkurrence. Den sidste bog jeg læste i marts var “Hold Me Closer” af David Levithan. Jeg læste “Will Grayson, will grayson” sidste år, hvor vi første gang støder på Tiny Cooper, som i “Hold Me Closer” er hovedpersonen. Jeg brød mig ikke om ham til at starte med, og jeg bryder mig bestemt heller ikke om ham nu. Jeg vil forsøge at forklare mig mere omfattende, når jeg anmelder bogen.

Har I fået læst nogle gode bøger her i marts?

PSX_20160401_174705

4 Comments

 1. Åh, jeg ville ellers gerne læse en anmeldelse af Historien om Øjet.
  Det lyder spændende med en bog som er så stødende, men alligevel god.
  Er det i stil med American Psycho eller Parfumen?

 2. Sikke en god (og tyk) stak du har nået i marts!
  ‘Hold me closer’ ville jeg også gerne læse på et tidspunkt, men jo mere tid der er gået, jo mere skeptisk er jeg blevet. Nu må vi se, om bogen når reolen en dag. 🙂

  I marts fik jeg også læst en god stak bøger, men favoritterne er helt sikkert ‘Pigen og Mørkningen’ af Leigh Bardugo og ‘Lady Midnight’ af Cassandra Clare. 🙂

 3. Malene – Det lyder som nogle rigtig gode bøger! Jeg var virkelig også skeptisk med hensyn til “Hold me closer”, og det bliver bestemt heller aldrig min yndlingsbog. 🙂

 4. Ida – Gid det var så vel 😀 Jeg overvejer stadig om jeg skal skrive en anmeldelse af den. Meen.. jeg har virkelig svært ved at sætte ord på, hvad jeg mener om den. Læs den – og du vil forstå! 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *