Tema #53 – Nyt på Bogreolen #10

Posted by on mar 16, 2016 in Nyt på bogreolen, Tema | 6 comments

PSX_20160316_084656

Jeg har ikke lavet et ‘Nyt på bogreolen’ indlæg siden juli sidste år. Dette skyldes, at jeg ganske enkelt ikke har købt nye bøger. I hvert fald ikke ud over de obligatoriske, jeg skulle bruge til studiet. Da jeg skulle flytte hjem til mine forældre igen, inddelte jeg alle mine bøger i flyttekasser, alt efter om de var læste, ulæste eller skolebøger. Jeg fandt ud af, at jeg havde en hel flyttekasse (af den store slags) med ulæste bøger, og jeg besluttede mig derfor for at holde et nødvendigt bogkøbestop. Det har ikke været svært at overholde, da jeg har fået tilsendt en masse dejlige anmeldereksemplarer fra diverse forlag, og samtidig har det været rigtig rart at se den store bunke med ulæste bøger blive mindre og mindre. I løbet af de sidste par måneder er det dog lykkedes mig at samle en lille fin bunke med nye bøger sammen, og dem vil jeg selvfølgelig ikke snyde jer for at se.

“Catacomb” af Madeleine Roux

– Jeg har læst de første to bøger i serien, og jeg er vild med dem begge. Jeg blev derfor også nødt til at købe denne sidste del af trilogien, selvom jeg også synes, at det er en anelse sørgeligt, at serien snart er slut for mig.

“Asylum Novellas” af Madeleine Roux

– Ord kan ikke beskrive hvor lykkelig jeg var, da jeg fandt ud af, at der også var udgivet en lille samling noveller til denne serie. Jeg slugte de to første bøger råt, og jeg er derfor rigtig spændt på at se, om disse noveller har noget med den originale historie at gøre. På Goodreads ser det nemlig ud som om, at novellerne er udgivet ind i mellem seriens tre bøger, hvilket jeg synes virker lidt bisart. Jeg håber, det giver mening, når jeg læser dem.

“Det hun glemte” af Liane Moriarty

– Liane Moriarty er en af de forfattere, der virkelig har taget fusen på mig. Jeg troede hun skrev en form for middelmådig og meningsløs spændingsroman, men da jeg læste “Min mands hemmelighed” sidste år, var jeg solgt med det samme. Jeg er spændt på at læse mere af hende.

“Hypnotisørens kærlighed” af Liane Moriarty

– Endnu en af de bøger, jeg ser allermest frem til at læse her i foråret. Jeg er så glad for at have alle de danske udgaver af Moriartys bøger stående på hylden, og jeg holder skarpt øje med, hvornår der kommer mere fra hendes talentfulde hånd.

“Cranford” af Elisabeth Gaskell

– Jeg har ikke læst ret meget af Elisabeth Gaskell, men har længe haft hendes bøger stående. “Cranford” er en bog vi skulle bruge på min studie, og desværre må jeg indrømme, at jeg ikke er særlig imponeret. Jeg håber på at blive en smule mere begejstret, når jeg inden længe skal læse “North and South”.

“American Psycho” af Bret Easton Ellis

– Dette er en af de klassiske romaner når man har med horror og uhygge at gøre. Vi skal bruge den til et fag å mit stude, hvor vi har med den uhyggelige genre at gøre. Det er utrolig længe siden, jeg sidst har læst den, så jeg glæder mig virkelig til at få romanen opfrisket.

“De sorte hæfter – Heidegger og jøderne” af Martin Heidegger 

– I løbet af mine næsten fire år på litteraturvidenskab er jeg stødt på Heideggers navn et utal af gange. Både i sammenhæng ed litteraturteori og mere basal videnskabsteori. Jeg synes mange af hans teoretiske tekster har været enormt interessante, og kunne derfor ikke lade være med at rynke en smule på panden, da jeg fandt ud af, at han skulle have skrevet en tekst, der gav udtryk for jødehad. Jeg tror lige jeg skal tage et lille tilløb, før jeg går i gang med at læse denne tekst, men samtidig glæder jeg mig også til at se denne ukendte side af filosoffen.

Har I købt bøger på det seneste ? Og hvor mange bøger har i stående på jeres hylder, som I ikke har fået læst endnu ?

PSX_20160316_084503

6 Comments

  1. Sikke en fin stak! Jeg skal selv læse American Psycho senere på året med min læseklub, og jeg glæder mig sådan til at opleve gyset.

    Derudover har dine fine anmeldelser af Moriartys bøger virkelig fået mig til at sende lange blikke efter hendes bøger, hver gang jeg ser dem i Føtex. Lur mig, om ikke de kommer med hjem en dag 😉

    // http://www.moonlitmadness.dk

  2. Godt gået mht. bogkøbsstop! Jeg har også gjort en del ud af at få antallet af ulæste bøger ned (faktisk mest ved at droppe bibliotekslån i et år, for så mange bøger køber jeg heller ikke). Jeg tror, jeg er nede på omkring 30-35 bøger, jeg ikke har læst endnu – men jeg har dog lige haft fødselsdag samt købt en stabel bøger, så tallet er lidt højere end for to uger siden 🙂

  3. Den lille bogblog – Det lyder som et godt tal af ulæste bøger. Jeg har mange af de meget tykke bøger tilbage, så det er dem, jeg skal fokusere på at få læst 🙂

  4. Lisbeth – Ihh, jeg synes du skal give Moriarty en chance! I promise you wont regret it! Jeg er også spændt på at komme i gang med American Psycho igen, det er virkelig en speciel bog, men også rigtig god! 🙂

  5. Skønt med nye bøger! Og wow at du har formået at fastholde et købestop, det synes bare umuligt for mig altså!

  6. Det er virkelig heller ikke altid nemt, men jeg vil så gerne have læst nogle af alle de bøger, der af den ene eller anden årsag altid ender med at stå tilbage 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *