“Sanctum” Af Madeleine Roux (Asylum #2)

Posted by on feb 26, 2016 in 4 Stjerner, Fiction, Horror, Mysterie, Young Adult | 0 comments

PSX_20160226_154833

PSX_20160226_154640

“Sanctum” Af Madeleine Roux (Asylum #2), fra forlaget Harper Collins, udgivet 2014, 4/5 Stjerner

Dan, Abby og Jordan er stadig meget chokeret efter deres besøg på Brooklines sommerprogram for unge studerende. De fandt ud af, at de alle havde en tilknyttelse til det nedlagte sindssygehospital og at Dan i sær var udsat. Den tidligere leder på hospitalet stod bag en masse forfærdelige eksperimenter og mord, og bærer nøjagtigt samme navn som Dan – Daniel Crawford. Spørgsmålet er nu, om dette er et tilfælde eller ikke. Efter sommerens uhyggelige opdagelser har de alle dog brug for at komme videre, og er derfor hver især startet på et nyt skoleår. De kommunikerer via nettet, og selvom ingen af dem har lyst til at genopleve sommerens hendelser, kan Dan ikke lade være med at spekulere på, om der er noget de har overset. Inden længe er gruppen dog tvunget til at revurdere deres beslutning om at holde sig væk fra Brookline, da de på mystisk vis bliver trukket tilbage til det nedlagte sindssygehospital.

Nogen sender mystiske og uhyggelige fotografier til den lille gruppe, og Dan kan ikke lade være med at tænke på, om dette har noget at gøre med de forfærdelige hendelser på hospitalet. Det er som om, at de ikke kan slippe væk før mysteriet er løst, og derfor beslutter de tre venner sig for at tage tilbage til Brookline. De bliver nødt til at få mysteriet afklaret en gang for alle. Under deres ophold indser de dog hurtigt, at det ikke er en nem opgave de har for sig. Der er flere involveret end de først havde regnet med, og den lille gruppe ved allerede meget mere end hvad sikkert er.

“Curiosities lurked around every corner. A man belched flames from a podium. The scent of fried cakes and popcorn hung sweet and heavy on the air, tantalizing until it became sickening.”

Jeg var virkelig glad for “Asylum” og jeg besluttede mig derfor for, at jeg blev nødt til at forsætte med serien med det samme, når nu jeg også havde efterfølgeren liggende klar. Aldrig har jeg været så glad for at have brudt mine egne regler, for normalt starter jeg altid kun med at købe den første bog i en serie, så jeg kan se, om jeg har lyst til at læse resten. “Sanctum” viste sig dog heldigvis at være ligeså god som dens forgænger, og jeg synes virkelig, at historien har udviklet sig på en spændende måde. Der er allerede nu nogle ting der har været en smule forudsigelige, så jeg er også samtidig spændt på at se, hvad der kommer til at ske i slutningen.

Jeg er stadig enormt stor fan af Dan. Dog må jeg også sige, at han til tider kan virke en smule needy, og det irriterer mig lidt. Én ting er, at han ikke rigtig har nogle venner – en anden ting er, at han så ikke kan lade være med at tænke på, om dem han har, så overhovedet kan lide ham. Det blev en smule anstrengende at læse, men alt i alt, er han stadig en virkelig god hovedperson. Samtidig er jeg også ret imponeret over billedematerialet i denne bog. Det er virkelig nogle uhyggelige billeder, og de passer perfekt ind i historien. Jeg er virkelig spændt på at se, hvordan det hele ender, og jeg venter spændt på, at postmanden kommer med den sidste bog i rækken.

“You can’t do over what’s already been done, but you sure can undo it. Not easy, but you can undo it.”

“Sanctum” er lige så god som sin forgænger, og indtil videre er jeg meget begejstret for serien. Den er ikke helt så uhyggelig, som jeg havde håbet på, men det gør ikke så meget, når resten af historien er virkelig god.

PSX_20160226_155008

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *