“Asylum” Af Madeleine Roux

Posted by on feb 21, 2016 in 4 Stjerner, Fiction, Horror, Mysterie, Young Adult | 2 comments

PSX_20160221_113727

PSX_20160221_113909

“Asylum” Af Madeleine Roux, fra forlaget Harper, udgivet 2013, 4/5 Stjerner

Den 16-årige Dan er klassens nørdede dreng, og venner har han derfor aldrig haft særlig mange af. Derfor er ‘ The New Hampshire College Prep program’ også en fantastisk mulighed for ham. Her kan kan møde unge med de samme interesser som ham selv, og så kan han desuden finde ud af, om skolen kan indfrie hans fremtidsdrømme. Da han ankommer er det normale skolehjem blevet lukket, og alle gæsterne må i stedet bo på ‘Brookline Dorm’, et tidligere sindsygehospital. Selvom Dan synes, at skolen er utrolig mærkværdig, bliver det hele meget bedre, da han falder i snak med Abby og Jordan, der også finder det gamle hospital mærkværdigt. De beslutter sig for at undersøge deres nye skolehjem, men fortryder hurtigt deres irrationelle beslutning.

I skolens aflåste kæler finder de uhyggelige opdagelser og beviser for, hvad der virkelig fandt sted på hospitalet. Billeder af tvangsindlagte patienter og hemmelige journaler hjemsøger de tre venner, og inden længe går det også op for dem, at de hver især er knyttet til hospitalet på en eller anden måde. Der foregår noget mærkeligt, og det bliver tydeligt, at det hele tiden har været meningen, at de tre venner skulle mødes netop denne sommer. På netop denne skole. Nu er et bare op til de tre venner at finde ud af, hvad det egentlig er der foregår. En opgave der bliver mere alvorlig, da de andre gæster på skolen begynder at bliver angrebet af en uidentificerbar trussel.

“It was a house for those who could not take care of themselves, for those who heard voices, who had strange thoughts and did strange things. The house was meant to keep them in. Once they came, they never left.”

Jeg stødte tilfældigvis på “Asylum” en varm sommerdag for længe siden. Jeg havde bestilt en bog på Amazon, og siden viste mig automatisk, hvilke bøger, jeg også kunne være interesseret i. “Asylum” og “Sanctum” stod som de første muligheder, og selvom jeg normalt aldrig køber to bøger i en serie på samme tid, så kunne jeg ikke lade være. De dystre forsider kaldte mit navn, og inden jeg havde set mig om, havde jeg klikket dem begge hjem. Jeg blev dog enig med mig selv om, at de skulle læses når det var mørkt og koldt uden for, og februars kolde og våde vejr var den perfekte mulighed. Nu har jeg læst begge to, og jeg er virkelig begejstret. Med de mange fotografier i sort/hvid minder de lidt om “Miss Peregrines Home for Peculiar Children” serien, men historien er helt sin egen. Det er en fortælling om venskab og hemmeligheder, og måden den bliver leveret på, er virkelig uhyggelig og gruopvækkende.

Jeg kan enormt godt lide karakterne i bogen. Måske til undtagelse for Jordan. Han er en smule negativ og arrogant at høre på, og det er bestemt ikke en type, jeg normalt selv ville vælge at tilbringe tid med. Dan og Abby er dog helt fantastiske, og jeg kunne ikke lade være med at klappe i mine små hænder, da der begyndte at udvikle sig romantiske følelser imellem dem. De er det perfekte par, og selvom det er lidt klassisk, at der selvfølgelig også skal være kærlighed med i uhyggelig fortælling, så synes jeg egentlig, det var en rigtig god detalje i fortællingen. Samtidig synes jeg virkelig den var spændende, og jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig igen. Det er en sand pageturner, og den åbne slutning gjorde det umuligt ikke at fortsætte med den næste bog med det samme. Der er stadig et par få ting, der virker lidt sære, men jeg håber at få svar på mine spørgsmål senere i serien.

“If someone tells you you’re crazy enough times, eventually it becomes true. It’s that old psychiatrist’s joke: insanity’s all in your head.”

“Asylum” er en virkelig god og gotisk fortælling. Den er ikke så uhyggelig, som forsiden giver udtryk for, men den er enormt spændende og underholdende. Jeg kan kun anbefale den.

PSX_20160221_114030 (1)

 

2 Comments

  1. Det lyder jo godt det hele. Jeg må se om jeg kan grave mit eksemplar frem og nå at få det læst inden det bliver alt for lyst, ellers må den nok vente til senere på året hvor der er lidt mørkere, eller bare en nat hvor jeg ikke kan sove. 😉

  2. Hehe ja, man skal næsten læse den under en lidt dyster stemning 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *