Opsummering: Januar

Posted by on jan 30, 2016 in Månedlig opsummering | 2 comments

PSX_20160127_142336

Januar har som altid været en bitter-sød måned. Det, der har fyldt mest er helt klart eksaminerne, og det kan ikke beskrives, hvor glad jeg er for, at de er overstået og bestået. De skriftlige har været helt fine, og jeg vil sågar kalde dem delvist hyggelige. Den mundtlige derimod, har virkelig været en killer, og i næsten to uger, lavede jeg ikke andet end at læse filosofiske tekster, fra da jeg stod op, til jeg gik i seng. Min ryg og nakker er stadig sure på mig. I Januar, har jeg dog også været i København et par gange, og hvis der er noget man kan kalde smukt, så er det København om vinteren. Jeg har hygget mig rigtig meget, og samtidig har det været helt fantastisk at koble helt fra, og lade op til det næste semester, der starter på mandag. Jeg har dog selvfølgelig også fået læst nogle bøger i januar, og de fleste af læseoplevelserne var virkelig gode.

Den første bog jeg læste i januar var “Store små løgne” af Liane Moriarty. Jeg elskede “Min Mands Hemmelighed” og derfor havde jeg virkelig også set frem til at læse mere af hende. Jeg blev på ingen måde skuffet, for bogen indfriede alle mine forhåbninger. Der er en virkelig smuk og barsk fortælling, og samtidig er den ekstremt underholdende. “Geminiderne” af Nanna Foss blev den næste bog i rækken, og den var jeg virkelig også spændt på at læse. “Leoniderne” læste jeg sidste år, og jeg var virkelig begejstret. I “Geminiderne” følger vi Pi, og jeg vidste, at jeg ville elske hendes måde at fortælle historien på, for jeg forelskede mig fuldstændig i hende i “Leoniderne”. Slutningen er dog ligeså så åben, som i den sidste bog, og jeg har virkelig svært ved at vente på nummer tre. Og på at finde ud af, hvem den næste hovedperson bliver.

“H.C. Andersen og det uhyggelige” af Jacob Bøgild m.f. er én af de bøger, jeg er virkelig glad for, at jeg har købt. Som jeg tidligere har skrevet lavede en en uhyggelig analyse af H.C. Andersens “Skyggen” i min Bachelor opgave, og i dette semester var det “Tante Tandpine” det gik ud over. Denne bog byder på flere uhyggelige læsninger af H.C. Andersens tekster, samt en virkelig god beskrivelse af, hvad en uhyggelig fortælling egentlig er. Det er et emne, der interesserer mig rigtig meget, og derfor er jeg glad for, at denne bog endelig er blevet udgivet og nu står på min hylde.

“The Secret History” af Donna Tartt var en meget sær læseoplevelse. Jeg vidste på ingen måde, hvad jeg skulle forvente. Donna Tartts værker er rost til skyerne hos de fleste anmeldere, men jeg var ikke just begejstret for hendes “The Little Friend”. Og det var egentlig den bog, jeg havde forventet, at jeg ville være mest begejstret for. “The Secret History” er dog en bog, der virkelig ikke kan sammenlignes med andre bøger. Den er ekstremt sær og mystisk, men samtidig er den virkelig god og lærerig. Og så kan man jo ikke ignorere Donna Tartts sprog. Det er jo nok til at gøre en bog fantastisk. Den sidste bog, jeg fik læst i januar, var “Sort is” af Becca Fitzpatrick. Da jeg så titlen og forsiden på Tellerups anmelderbrev, blev jeg straks nysgerrig. Beskrivelsen af bogen lover spænding og gys, og derfor besluttede jeg mig for at give den et forsøg. Det var en meget blandet oplevelse, og jeg er stadig ikke helt sikker på, hvad jeg synes om bogen. Forhåbentlig kan jeg få formuleret min mening nogenlunde, når jeg skal anmelde den.

Har I fået læst nogle gode bøger i januar? Og er det gået godt med jeres eksaminer ?

PSX_20160127_142435

2 Comments

  1. Det er en ret vidunderlig – og imponerende mellem eksaminerne! – stak du er nået igennem. Så mange spændende oplevelser 🙂

    Jeg var så heldig i år, at mine eksaminer var ret hurtigt overståede, så jeg har haft skønt med tid til at hellige mig skønlitteraturen. Desværre er det mest af alt blevet til en masse halve bøger, men jeg har virkelig nydt roen til at læse, hvad jeg ville!

    // http://www.moonlitmadness.dk

  2. Åh, jeg drømmer mig væk til sommeren, hvor jeg også kunne læse alle de frivillige bøger, jeg kunne nå. Nu er det desværre stadig studiebøgerne, der dominerer min læsning, men ja, en fik stak bøger er det da blevet til alligevel 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *