Opsummering: December

Posted by on jan 2, 2016 in Månedlig opsummering | 4 comments

PSX_20160102_132816

December er en af de måneder, hvor jeg altid planlægger en hel masse læsning. Jeg forestiller mig selv i et lille hyggeligt læsehjørne med en kop varm kakao og en hel bunke hjertevarmende julefortællinger. Desværre er det langt fra sådan, at min december plejer at se ud. Denne gang har jeg igen brugt ufattelig lang tid på eksaminer og studierelateret arbejde, og så har jeg været til uendelig mange julefrokoster og andre festlige begivenheder. Jeg har haft en rigtig god december, og selvom julestemningen aldrig rigtig nåede frem til mig, så havde jeg både en fantastisk juleaften og en rigtig god nytårsaften. Det er trods alt det vigtigste. Min læsning har ligesom sidste måned, været meget præget af eksaminer og derfor har jeg kun fået læst få bøger. Jeg har dog fået taget hul på min bunke af afventende anmeldereksemplarer, og det er jeg virkelig glad for!

De første bøger jeg læste i december var nogle jeg skulle bruge i min første eksamensopgave med køn og seksualitet i “50 Shades of Grey”. “Kønsballade” af Judith Butler er en teoretisk bog, der handler om hendes syn på måden at opfatte køn på i dag. Ligeledes kritiserer den mange af de nutidige feministiske holdninger. Jeg synes det er ekstremt interessant at læse om, men samtidig er bogen enormt svær at finde rundt i, selvom den er oversat il dansk. Jeg ville nok ikke anbefale den til hyggelæsning. “Det tomme menneske” af Dag Heede er en introduktion til den franske teoretiker Michel Foucault. Jeg skulle bruge ham i opgaven, og uden Dag Heedes indføring, tror jeg det ville have været en virkelig svær opgave.  “Queer BDSM intimacies” af Robin Bauer, er ligeledes en meget interessant bog. Den handler om køn, heteronormativitet og BDSM forhold, og det var også en af de bøger, jeg valgte at bruge i min opgave.

Da jeg endelig havde afleveret min første opgave, kunne jeg begynde at læse lidt mere i de bøger, jeg selv gerne ville have læst. “Skyggesider” af Christina Bonde, er en bog, jeg har set frem til at læse, lige siden, jeg fandt ud af, at den ville blive udgivet. Jeg kunne rigtig godt lide “Nattens Sanger” trilogien, og derfor havde jeg meget høje forventninger til den. Desværre blev jeg en smule skuffet. den fangede mig ikke rigtig, og jeg synes den var en smule forvirrende og sær. Der var flere gode elementer i den, så jeg kan godt forstå, at der er flere der har givet den mere rosende ord end mig. Ligeledes blev jeg ret skuffet over “Dæmonherskerens arving#2 – Skæbnens Kald” af H.W. Klaris. Jeg synes den var alt for simpel og intetsigende, og de ‘uhyggelige’ passager i bogen var så dårligt beskrevet, at de blev komiske. Der er igen flere gode elementer der spiller ind, men de bliver overskygget af det knap så gode helhedsindtryk.

Den sidste bog, jeg har fået læst i 2015 er “Magtens Pris” af Pernille Vørs, som er nummer to i Dominic trilogien. Jeg må indrømme, at jeg ikke er imponeret. Jeg har næsten lige læst alle 50 Shades bøgerne, og lighederne er mange. Alt for mange. Faktisk er de to fortællinger så ens, at jeg næsten vil vove at kalde det en efterligning. Dette er rigtig ærgerligt, da jeg rigtig godt kan lide Pernille Vørs’ historie. Hvis jeg ikke kendte til 50 Shades of Grey, ville jeg måske give den 4 eller 5 stjerner. Men meget mere om det i den kommende anmeldelse.

Har I haft en god december, og har I fået læst nogle gode bøger henover julen?

PSX_20151231_150819

 

4 Comments

  1. Åh, det er så ærgerligt, når december kommer til at gå op i eksamener og travlhed. Det er noget af det bedste ved at blive færdig med studiet : man får sin juleferie tilbage!

    Men det lyder som nogle interessante studier du har gang i. Jeg forsøgte en gang at give mig i kast med Gender Troubles – den er godt nok svær!

  2. Spændende bøger du har fået læst. Jeg går selv lidt som katten om den varme grød med Skyggesider – skal/skal ikke.
    Rigtig godt nytår 🙂

  3. Iben – Skyggesider var godt nok ikke lige mig, men jeg ved, at der er mange af de andre bloggere, der var vilde med den 🙂

  4. Bookworm – Gender Trouble er virkelig svær ja! Men også ekstremt interessant. Jeg overvejer at lave et indlæg om den 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *