Et overraskende år – både på det personlige og på det litterære plan

Posted by on dec 31, 2015 in Højtider | 18 comments

PSX_20151231_150819

Så er endnu et år gået, og det er derfor også blevet tid til at reflektere over nogle af de mange bøger, jeg har læst i 2015. Året viste sig at være et meget overraskende et af slagsen. Både på det private plan, og på det litterære plan. I juni gik min kæreste og jeg fra hinanden, og vores hus blev sat til salg. Jeg flyttede hjem til min veninde, og bor her endnu, da vores hus endnu ikke er blevet solgt. Det er ikke noget, jeg har skrevet så meget om her på bloggen, da det har fyldt rigeligt i min hverdag i forvejen. Alt gik i kaos, og det betyder også, at alle mine elskede bøger stadig i dag er pakket ned i flyttekasser. Det har faktisk nok været en af de sværeste ting ved hele situationen, selvom det måske lyder lidt hårdt. Samtidig har jeg derfor heller ikke fået læst nær så meget i dette år, som jeg havde planlagt, og det ærgrer mig enormt meget. Jeg håber på, at det hele falder nogenlunde på plads i 2016.

Jeg vil, traditionen tro, fortælle lidt om de mest specielle læseoplevelser jeg har haft i 2015.

Den bedste bog jeg har læst i 2015:

Jeg har læst en del klassiske værker i 2015, og derfor bliver jeg også nødt til at nævne nogle af mine favoritter under denne kategori. “Dracula”, “Persuasion” og “Frankenstein” fortjener alle 5 stjerner i mine øjne, og jeg holder enormt meget af alle tre værker. Derudover mindes jeg stadig “Bad girls dont die” trilogien, og “Alkymisten”. Det er helt sikkert også nogle af de bedste bøger, jeg har læst i dette år.

Den bog i 2015, jeg var mest spændt på, men endte med at skuffe mig mest:

Den bog der skuffede mig mest, har nok været “The Winter Ghosts” af Kate Mosse. Hun skulle være en helt fantastisk forfatter, og alt lige fra bogens design og bagsidetekst var helt perfekt. Bogen var dog virkelig skuffende, og jeg gav den kun 2 stjerner.

Den bog der overraskede mig mest på en god måde:

Den bog der overraskede mig mest i 2015, var “Danse Macabre” af Stephen King. Normalt læser jeg ikke så meget non-fiction, men denne bog var virkelig fantastisk. Jeg bliver nødt til at læse noget mere af Stephen King i 2016.

Den bedste serie jeg opdagede i 2015:

Igen må jeg sige “Bad girls dont die”. Jeg ELSKER virkelig den serie.

Mine nye favoritforfattere:

Det må nok være Kate Alender, Lois Lowry og Paulo Coelho.

Den smukkeste bog jeg læste i 2015:

Da jeg har læst mange klassiske værker, har jeg også læst en del fra min smukke Barnes and Noble leatherbound samling. Det er nogle af de smukkeste bøger der findes, så dem bliver jeg nødt til at nævne igen. Samtidig har jeg været ret glad for min “The Giver Quartet” bog, af Lois Lowry. Jeg synes virkelig den er smuk og genial.

Korteste og længste bog læste i 2015:

Den længste bog jeg har læst i 2015 har været en kritisk udgave af “Moby Dick”. Jeg bliver nok aldrig fan af den bog. Den korteste har været en lille fin novellesamling af Steen Langstrup. Jeg læste den på en enkelt time.

 

Jeg håber, at jeres år har været bedre end mit, og at I har fået læst en masse gode bøger. Samtidig vil jeg ønske jeg alle sammen et godt nytår, og jeg glæder mig til at læse mange flere bøger med jer i 2016. 

PSX_20141230_165227

18 Comments

 1. Jeg håber, at boligsituationen bliver bedre i 2016, og at du får en masse gode læseoplevelser.

  Rigtig godt nytår 🙂

 2. Det var da en trist nyhed at høre om dit privatliv. Here’s hoping that 2016 will treat you a bit better 🙂

  Rigtig godt nytår.

 3. Godt nytår! Det lyder som om der har været nok af udfordringer i 2015. God vind i det nye år og jeg glæder mig til at læse med på bloggen i 2016 🙂

 4. Den lille bogblog – rigtig godt nytår til dig også! 🙂

 5. Michelle – ja, det håber jeg! 🙂

 6. Bach – Rigtig godt nytår! 🙂

 7. Det lyder som et hårdt år. Kram til dig! Jeg håber 2016 bringer masser af glæde og at huset snart bliver solgt, så dine bøger kan komme frem fra kasserne 🙂

 8. Godt nytår, søde Mia. Håber at 2016 byder på en masse nyt og spændende for dig både i det private, men også i litteraturens mange rejser 🙂

 9. Frk. Hyms, det håber jeg virkelig også! 🙂

 10. Karina – Det håber jeg også, det kunne være fantastisk 🙂

 11. Rigtig godt nytår – jeg håber, at 2016 bliver bedre for dig og læsningen!

  Jeg er også helt vild med Frankenstein – og har netop tilføjet Bad Girls Don’t Die til min TBR 🙂

 12. Godt nytår. Håber at dit 2016 bliver fantastisk og tingene begynder at gå op i en højere enhed.

 13. Godt nytår, Mia! Jeg håber, 2016 bliver et bedre år for dig. Fyldt med gode bøger, oplevelser og nye minder 🙂

 14. Rikke – tusind tak og i lige måde! Jeg håber virkelig også, at jeg har lidt mere held i 2016! 🙂

 15. Sidsel – tusind tak og i lige måde, det håber jeg også! 🙂

 16. Bookworm – jeg glæder mig til at se, hvad du synes om Bad girls dont die! 🙂

 17. Åh, din udgave af ‘The Giver’ kvartetten er også bare virkelig fin!
  Jeg håber virkelig, at 2016 behandler dig godt og at du snart kan få dine bøger pakket ud igen. <3

 18. Tusind tak Malene! Jeg håber også snart, de kan komme tilbage på reolerne! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *