“Skyggesider” Af Christina Bonde

Posted by on dec 11, 2015 in 3 Stjerner, Fantasy, Fiction | 0 comments

PSX_20151211_163403

“Skyggesider” Af Christina Bonde, anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup, udgivet 2015, 3/5 Stjerner

Tricia bor sammen med sin mand Steven, og deres fælles søn, Silas. Steven har mange dyre vaner, og derfor må Tricia arbejde to jobs for at få det til at hænge sammen, på et kontor og i en café. Tricias tilværelse er præget af ting hun bliver nødt til at gøre, i stedet for ting, hun har lyst til at gøre, og derfor trøster hun også sig selv med at fantasere om en flot og omsorgsfuld mand. Da fantasierne langsomt begynder at udvikle sig til drømme, bliver Tricia dog nervøs. Er der noget galt  med hende, eller er det bare hendes fantasi, der spiller hende et puds?

Tricia bliver mere og mere forvirret over sine mystiske drømme, da en lille flaske pludselig dukker op. Flasken lover hende et liv med velvære og glæde, og Tricia trækkes længere og længere ind i en verden, hun troede, hun selv havde opfundet. Hendes årlange spiseforstryrrelse er pludselige forsvundet, og tanken om den mystiske perfekte mand synes mere og mere virkelig.

Samtidig med, at Tricia trækkes længere og længere ind i en parallel opfattelse af virkeligheden, sker der også mystiske ting omkring hende. Flere unge kvinder begår selvmord, og Tricia bliver tvunget til at overveje, om kvindernes død har noget at gøre med hende søster, der for flere år tilbage også tog sit eget liv.

“Tricia var ængstelig. Hun var ikke længere tyg ved at være efterladt alene med Silas. Alt hun ønskede var at beskytte ham. Men fra hvad? Fra hvem? Hende selv?”

Jeg var ret begejstret, da jeg modtog Christina Bondes nye bog som et anmeldereksemplar fra Tellerup. Jeg var vild med hendes “Nattens Sanger” trilogi, og denne bog skulle eftersigende være meget bedre. I hvert fald, har de fleste anmeldere og bloggere, som har læst den, rost den til skyerne. Da jeg så bogen, blev jeg ligeledes meget forventningsfuld. Designet er virkelig flot og magisk, og på én af bogens første sider ses der en liste over de syv dødssynder og de tilhørende navngivne dæmoner i kristen mytologi. For en horrorfan som mig, er dette en rigtig god start. Jeg må dog indrømme, at historien skuffede mig en smule. Jeg synes egentlig, at ideen er god nok, og jeg var især positivt overrasket over beskrivelserne af Tricia. Generelt set er bogen også meget velskrevet, og det var svært at udpege de bedste citater fra bogen, da der var så mange gode.

Når det så er sagt, må jeg desværre også indrømme, at bogen ikke rigtig fangede mig. Jeg havde lidt svært ved at finde rundt i, hvad der var virkelighed og fantasi, og selvom denne oplevelse så fint afspejler Tricias sind, blev det en smule irriterende. De lange passager med kursivskrift forvirrede mig mere end de gavnede, og jeg tabte derfor tråden et par gange. Samtidig var slutningen ikke just uforudsigelig. Jeg havde håbet på et bedre plottwist, men da bagsidebeskrivelsen af bogen er meget afslørende, var det svært for mig at blive rigtig overrasket. Jeg var underholdt, men heller ikke mere end det, desværre.

“Du kan stole på mig,” hviskede han og tog flasken ud af hendes hånd mens euforien indtog kroppen og gjorde hende uovervindelig for en stund. “Tricia, du skal stole på følelsen indeni.”

“Skyggesider” er en fin fortælling om virkelighed og fantasi, og til tider byder den på nærmest magiske beskrivelser af uforklarlige fænomener. Det er en underholdende og velskrevet bog, men mere end det, skal man nok heller ikke forvente.

PSX_20151211_163602

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *