Opsummering: Oktober

Posted by on nov 1, 2015 in Månedlig opsummering | 2 comments

PSX_20151101_163643

Oktober er den bedste måned at læse bøger i. Jeg vier hvert efterår en stor del af min læsning til min yndlingsgenre horror, og jeg elsker hvert et storfuldt minut. Efteråret er samtidig den sæson, som jeg får læst flest bøger i. Primært nok fordi, at jeg er mere motiveret til at læse en masse horror, men nok også fordi, at Dewey’s famøse halvårlige Read-A.Thon også finder sted i oktober.  Den sidste halvdel af oktober er dog forsvundet meget hurtigere end den første, og derfor har jeg som sædvanligvis ikke fået læst helt ligeså mange bøger, som jeg havde håbet på. Måske, jeg snart skulle indse, at der bare ikke er timer nok i døgnet til at, jeg kan få læst så mange bøger, som jeg egentlig gerne vil. Jeg har dog fået læst 10 bøger, og jeg størstedelen af dem, har gjort et stort indtryk på mig.

Jeg startede oktober med at påbegynde en meget stor og tung bog. “The Giver Quartet” af Lois Lowry er heldigvis inddelt i 4 mindre bøger, og de er allesammen fantastiske på hver deres måde. “The Giver” er den første bog i kvartetten, og da jeg ikke havde gjort mig ret mange forestillinger om, hvad jeg skulle til at læse, sad jeg tilbage med et undrende og forvirret blik. Alle historierne finder sted i et dystopisk univers, og da jeg sjældent læser dystopier, tog det mig lige lidt tid at komme rigtigt ind i fortællingen. “Gathering Blue” er den næste bog i den lille serie, og jeg var meget begejstret for bogens hovedperson. Samtidig var jeg dog en lille smule forvirret over, at der ikke rigtig var nogen åbenlys sammenhæng til den første bog, men jeg skyndte mig at fortsætte min læsning, og “Messenger” viste sig at være min favorit i kvartetten. Alt ved historien er så smukt og rørende, og samtidig er plottet og hele universet så magisk skruet sammen, at man ikke kan undgå at blive en lille smule målløs. “Son” var den sidste bog i serien, og også den længste. Det er tydeligt, at Lowry har givet sig god tid til at afslutte sin serie på en værdig måde, og det kan helt sikkert mærkes. De fleste af mine spørgsmål blev besvaret, og alt i alt var det en helt fantastisk lille serie, som jeg er virkelig glad for, at jeg endelig fik læst.

“Seks år” af Harlan Coben var en bog, jeg nærmest tvang mig selv til at læse, fordi min mor havde snakket så meget om, hvor fantastisk hun synes Harlan Coben var. Jeg er normalt ikke til krimier og spændingsromaner, og derfor har jeg aldrig tænkt voldsomt meget over, at læse noget af den kendte forfatter før. Jeg påbegyndte dog min læsning en mørk aften efter aftensmaden, og pludselig var hele bogen læst. Bogen var virkelig underholdende, og til dels også utrolig spændende. Jeg havde håbet på en lidt mere uforudsigelig slutning, men ud over det, var jeg tilfreds. Jeg kunne sagtens finde på at læse flere bøger af Coben.

“Frankenstein” var den første bog i min Read-A-Thon bunke, og det tog mig ikke lang tid at genlæse den. Det er en af de mest kendte horrorromaner, og det er samtidig en af de få bøger, jeg ikke kan lade være med at genlæse år efter år. “Perfume” var den næste bog jeg læste under mit læsedøgn, og jeg var fuldstændig blæst omkuld af de første kapitler. Alt fra plottet, karaktererne og skrivestilen startede ud helt perfekt, og jeg ærgrede mig over, at jeg ikke havde fået læst bogen noget før. Desværre fortsatte resten af bogen ikke helt på samme måde, og jeg var en smule skuffet og de mange ligegyldige passager. “The Birds and other Stories” af Daphne Du Maurier var derimod en bog, jeg elskede hele vejen igennem, hvilket er ret utroligt, da novellesamlinger kan være et stort virvar af begejstring og skuffelse. Novellen “The Birds” var ligeså fantastisk, som jeg havde forventet, og resten af novellerne overraskede mig på den ene eller den anden måde. Jeg ser frem til at læse endnu mere af Daphne Du Maurier. “Logbog fra et livsforlis” af Erik Valeur blev den sidste bog, jeg nåede at læse i mit læsedøgn. Da bogen er fyldt med digressioner og spring i tid, havde jeg frygtet, at jeg ikke ville kunne opretholde min koncentration. Bogen holdte mig dog vågen lige indtil klokken 14:00, og jeg endte med at synes ret godt om den. Der er stadig nogle ting, jeg ikke rigtig synes jeg fik svar på, men mere om det i anmeldelsen.

“Ghost Story” er den sidste bog, jeg har fået læst i oktober, og da jeg har haft et par travle dage, har det været rart at komme hjem til en god horrorfortælling, som jeg efterhånden kender lige så godt, som min egen bukselomme. Jeg finder flere detaljer hver gang jeg læser den, og derfor bliver jeg heller aldrig træt af fortællingen. Det er en af de mest kendte horrorromaner, og hvis man ikke allerede har stiftet bekendtskab med Peter Straub, kan jeg helt klart anbefale ham.

Har I fået læst  en masse horror her i oktober?

PSX_20151101_163747

2 Comments

  1. Sikke en skøn stak du er nået igennem. Tid brugt med bøger er altid tid godt brugt 😉

    Horror har der nu ikke været så meget af fra min side, men har dog fået læst en del andet, skøn litteratur (hurra for Dewey’s :b)

    // http://www.moonlitmadness.dk

  2. Ja, Dewey’s er virkelig en god grund til at få læst en masse bøger 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *