“Seks år” Af Harlan Coben

Posted by on okt 19, 2015 in 3 Stjerner, Fiction, Spænding | 2 comments

PSX_20151019_142101 (2)

“Seks år” Af Harlan Coben, anmeldereksemplar fra Gads forlag, udgivet 2015 (Org udgivet 2013), 3,5/5 Stjerner

Jake og Natalie forelskede sig hovedkulds i hinanden, men blot få måneder efter den stormende forelskelse, skete der noget altændrende. Natalie giftede sig med en tidligere kæreste, og bad Jake om at holde sig lang væk fra hende. Et løfte, Jake trods stor forvirring og sorg, valgte at holde. Seks år senere, spotter Jake dog en dødsannonce i avisen. Natalies ægtemand er død, og selvom han ved han burde holde sig væk, dukker han alligevel op til begravelsen.

Da Jake får et glimt af den sørgende enke, bliver han dog atter forvirret. Kvinden er ikke Natalie. Han sætter alt i gang for at finde ud af, hvorfor Natalie valgte at fake sit eget bryllup, og det betyder, at han må rejse tilbage i tiden. Problemerne opstår dog på stribe, da ingen vil indrømme, at de kender til hverken Jake eller Natalie. Ligeledes, kan præsten ikke huske at have viet Natalie.

Samtidig med, at Jake bliver viklet ind i et kæmpemæssigt spind af løgne og bedrag, skal han også finde ud af, hvem han egentlig kan stole på. Bevæbnede mænd kidnapper ham, og hans bedste ven og kollega ser ud til, at have noget med sagen at gøre. Jake er dog ikke så let at kaste af sporet, for selvom det kan koste ham livet, er han nødt til at finde ud af, hvad der skete med Natalie.

“Man skal passe på med, hvad man siger. Man kan ikke æde sine ord i sig igen.”

Der er langt imellem spændingsromanerne og krimibøgerne på min bogreol. Jeg læser dem sjældent, og det er egentlig kun af den simple årsag, at jeg synes de minder for meget om hinanden. Derfor plejer jeg at gætte slutningen, inden jeg er nået halvejs ind i bogen. Min mor har dog forelsket sig i Harlan Coben, og jeg har lyttet til hendes rosende ord om ham i flere måneder nu. Derfor tøvede jeg også, da jeg blev tilbudt at anmelde denne bog af Gads Forlag. Jeg endte med at takke ja til tilbuddet, og modtog bogen med et løfte om, at jeg ikke ville have let ved at falde i søvn. Det var lige nøjagtigt det der skete, da min mor i første omgang læste bogen. Hun kunne ikke lægge den fra sig, og af ren nysgerrighed begyndte jeg en sen aften min læsning. Inden jeg havde set mig om, havde jeg læst næsten hele bogen, og derfor kan jeg kun give min mor ret i, at det er en utrolig spændende roman.

Når det så er sagt, skal man heller ikke forvente ret meget mere af fortællingen. Plottet var ganske rigtig utrolig velskrevet og spændende. En sand pageturner, om man vil. Men ud over det, var der ikke noget ved den, der gjorde den speciel. Plottwistene var forudsigelige, og slutningen overraskede mig derfor ikke på nogen måde. Det var længe klart, hvordan de forskellige karakterer skulle sammenkobles, og derfor havde jeg også håbet på en mere overraskende slutning.

“Uanset hvad hun havde gjort eller ikke gjort. Jeg har stadig ikke givet slip på hende.”

Jeg vil ikke sige, at jeg er skuffet over bogen, da jeg i forvejen ikke havde de helt store forventninger. “Seks år” er en af de slags bøger, man skal læse, hvis man gerne vil underholdes, og hvis man gerne vil læse en bog, der kan holde ens øjne åbne i de sene nattetimer. Man skal nok bare heller ikke forvente andet end netop det.

PSX_20151019_142220

2 Comments

  1. Det lyder ellers som et overordentligt spændende plot, men du har så evigt ret i, at den populære krimi-genre alt for ofte er ensformig og forudsigelig. Tit har jeg svært ved at se, hvad alle andre ser i bøgerne. Ikke desto mindre, så lyder din beskrivelse af bogen her temmelig lokkende 🙂

    // http://www.moonlitmadness.dk

  2. Du har helt ret, beskrivelsen af bogen er rigtig spændende, og det er udførelsen også. Man skal bare ikke forvente at bliver særlig overrasket 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *