“Attachments” Af Rainbow Rowell

Posted by on maj 23, 2015 in 4 Stjerner, Chick-lit, Fiction, Kærlighed | 6 comments

PSX_20150523_194327

“Attachments” Af Rainbow Rowell, fra forlaget Heat, udgivet 2012, (Org. udgivet 2011), 4/5 Stjerner

Året er 1999 og IT-eksperten Lincoln har netop fået arbejde hos en avis. Hans job går ud på, at han skal beskytte firmaet for internettets mangler trusler, og derfor skal han overvåge alle de emails, der bliver skrevet på kontoret. Nogle af de emails han ofte støder på, er risikable, men uskyldige hverdags-samtaler mellem veninderne Beth og Jennifer. I starten synes Lincoln, at samtalerne er humoristiske, og sender derfor ikke advarsler ud til hverken Beth eller Jennifer, selvom deres samtaler indeholder flere seksuelle og forbudte ord.

I takt med, at Lincoln lærer Beth og Jennifer bedre at kende gennem deres mange samtaler, begynder han også at afsky sit eget job. Tanken om, at han lever af at læse folks personlige samtaler bliver nærmest overbærlig, og han beslutter sig  for at lade være med at læse Beths og Jennifers emails, da han alligevel ikke har tænkt sig at give dem en advarsel. Problemet er bare, at han er begyndt at blive mere og mere betaget af den humoristiske og sprudlende Beth, til trods for, at han aldrig har mødt hende før. Beth har dog en kæreste, og derfor må Lincoln nu forsøge at lukke ned for alle sine irrationelle følelser.

Da Lincoln endelig bliver så træt af sit arbejde på avisen , at han overvejer at sige sit job op, sker der noget uventet. Beth og hendes kæreste går fra hinanden, og der åbner sig en chance for Lincoln. Efter at have læst så mange personlige oplysninger om Beth, er han dog ikke i tvivl om, at et er for alt for sent at præsentere sig selv, og selvom han virkelig gerne vil lære Beth at kende, kan han ikke få sig selv til at tage kontakt til hende. Lige indtil Beth begynder at beskrive en mørk og flot fyr på kontoret, som kunne blive hendes nye ‘Mr. Cute Guy’. Er der virkelig en chance for, at denne fyr kan være Lincoln? Kunne en pige som Beth virkelig være interesseret i ham, og er der overhovedet noget, der hedder kærlighed før det det første blik?

“Every woman wants a man who’ll fall in love with her soul as well as her body.”

Dette er den første bog af Rainbow Rowell, jeg har læst. Jeg har haft tre af hendes bøger stående i virkelig lang tid, men som jeg før har nævnt, så bryder jeg mig ikke om at læse overhypede bøger mens alle andre også gør det. Det generer min læsning, når jeg hele tiden støder på spoilers og anmelderser af en bog, jeg netop er ved at læse selv. Jeg ville egentlig starte med at læse “Eleanor and Park” først, men af en eller anden grund, så har “Attachments” hele tiden virket mere attraktiv, og derfor blev det den, jeg valgte at læse først.

Først må jeg sige, at jeg virkelig elsker Rainbow Rowells skrivestil. Hun skriver så humoristisk og underholdende, at man ikke kan undgå at blive fanget af historien. Hun har så mange fine og mindeværdige vendinger, som var med til at gøre hele bogen fantastisk. I sammenhæng med hendes skrivestil, er jeg virkelig også fascineret af hendes måde at opbygge karakterer på. De tre hovedpersoner Beth, Lincoln og Jennifer er alle tre så unikke og specielle, at jeg næsten føler, jeg kender dem. Jeg kunne ikke lade være med at grine af Beths ironiske bemærkninger, og tårene trillede ned af mine kinder, da Jennifer senere i fortællingen bliver ramt af en tragisk skæbne. Samtidig er de mange bipersoner også virkelig velbeskrevet, og jeg kunne til sidst næsten blive irriteret på Lincolns vegne, når hans dominerende ekskæreste bliver ved med at ringe, eller når hans mor tror, at hun kan blive ved med at bestemme over ham.

“Things get better — hurt less — over time. If you let them.”

Alt i alt, er jeg virkelig stor fan af denne bog, og af Rainbow Rowell. Jeg kan godt forstå, at hun hurtig er blevet så kendt og anerkendt, for hun skriver virkelig godt. Jeg glæder mig til at læse mere af hende, og jeg tror af disse lange og solrige dage vil være helt perfekte til til dette formål.

PSX_20150523_193835

 

6 Comments

  1. Åh, “Attachments” er simpelthen så fin. Jeg sad helt med en følelse af at se en god romantisk komedie, da jeg læste den 🙂

  2. Den lyder ret god – fin anmeldelse!

  3. Jeg må indrømme, at selvom jeg ikke var fan af ‘Eleanor & Park’, så lyder oplægget til denne bog så interessant, at jeg er fristet til at læse den på et tidspunkt 🙂

  4. Simone – Ja, sådan havde jeg det også!

  5. Den lille bogblog – den er virkelig sød og meget pige agtig 😉

  6. Bookworm – tusind tak, den er virkelig sød 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *