“Haunted Castles” Af Ray Russell

Posted by on maj 2, 2015 in 4 Stjerner, Fiction, Horror, Novelle | 4 comments

PSX_20150502_115718

“Haunted Castles” Af Ray Russell, fra forlaget Penguin, udgivet 2013, 4/5 Stjerner

Jeg er virkelig blevet vild med Penguin horror serien. Jeg elsker horror, og jeg elsker smukke bøger. Denne serie indfrier alle mine behov for perfekte bøger. Jeg har ikke læst noget af Ray Russel før, så jeg tænkte, at det ville være en god idé at starte med nogle af hans små fortællinger. Jeg læste denne bog til dette forårs Read-A-Thon, og jeg er virkelig glad for, at jeg valgte at lægge bogen i min stak. Den er let at læse, og samtidig er stort set alle fortællingerne i bogen både uhyggelige og velskrevet.

Det har været svært at vælge, hvilke noveller der har været mine favoritter i denne fine samling. Jeg har før hørt om hans ‘S trilogy’ serie, der indeholder novellerne “Sardonicus,” “Sagittarius,” og “Sanguinarius”, og jeg blev virkelig overrasket over, hvor gode de var. Det sjove ved Ray Russell er nemlig, at han har været skribent og redaktør for det famøse Playboy Magazine. Jeps, det er altså rigtigt. Jeg blev virkelig overrasket over hvor gode anmeldelser denne mand fik for især ‘S trilogien’, og jeg havde virkelig svært ved at linke horrornoveller sammen med Playboy. Det er ikke normalt velskrevet og dystre noveller og artikler, man tænker på, når man hører ordet Playboy. I hvert fald ikke for mit vedkommende. Om ikke andet, så har denne samling heldigvis ikke meget at gøre med letpåklædte damer, hvilket jeg virkelig er taknemmelig for.

“I will describe it to you. You will wish to be seated, I think.”

Udover “S trilogien”, er jeg virkelig imponeret over den første lille novelle i samlingen ved navn “Comet Vine”. Den er tilpas dystre og gotisk til at man får en lille smule kuldegysninger, når man læser den, og så er selve plottet virkelig godt. Det er rart at se, at flere af disse historier indfrier begge egeskaber til punkt og prikke. Samtidig er jeg også meget vild med den sidste fortælling i bogen, ved navn “The Cage”. Historien omhandler det famøse dobbeltgænger motiv, og da jeg jo er ved at skrive bacheloropgave om netop dette emne, var det forfriskende at læse en fortælling, jeg ikke allerede havde læst. Jeg plejer altid at sige, at “Skyggen” af H.C. Andersen og “The Strange case of Dr. Jeckyll and Mr. Hyde” er mine to favorit fortællinger inden for denne kategori, men efter at have læst “The Cage” overvejer jeg stærkt at lave min top 2 om til en top 3.

Det eneste jeg kan sige, at jeg ser som en negativ ting ved denne bog, er egentlig ikke tiltænkt selve bogen, men selve serien. Serien er helt sikkert noget at det smukkeste der findes, og der er ingen tvivl om, at jeg har tænkt mig at indsamle alle bøgerne til min samling. Men, helt perfekt er den altså ikke. En af grundende til, at jeg blev begejstret for bøgerne til at starte med, var fordi at jeg havde set, at selveste Guillermo Del Toro havde skrevet en introduktion til bøgerne. Der er ingen tvivl om, at Guillermo Del Toro spiller en stor rolle for hele horrorgenren, og han har flere gange vundet mit hjerte. Jeg så derfor enormt meget frem til at læse introduktionen i denne bog, da jeg allerede havde læst den der var i “The Haunting of Hill House af Shirley Jackson fra samme serie. Til min store skuffelse, var introduktionerne ens. Dette er jeg bestemt ikke fan af, og jeg synes Penguin burde gøre det klart, at bøgerne ikke indeholder en særskilt introduktion, men at Guillermo Del Toro derimod har skrevet en introduktion til hele serien som helhed.

“You shudder deliciously. It becomes you.”

Selvom jeg er lidt skuffet over den kendte introduktion i bogen, kan jeg ikke komme uden om, at Ray Russells værker virkelig er fantastiske, alle og en. Hvis man har lyst til at stifte bekendtskab med ham, synes jeg helt klart, at denne samling er et godt sted at starte.

PSX_20150502_115806

4 Comments

  1. Hvis jeg skulle have en god undskyldning for at købe horror, selv om jeg ikke læser genren, så ville det da være de vildt flotte penguin udgaver. Er de begge i hardback?

  2. Ja de er virkelig også smukke. Ja hele serien er hardback 🙂

  3. Åh, hvor det (du) dog frister med den fine anmeldelse og de smukke bøger! 😉 Har selv kun indtil videre “Haunting of Hill House”, og vil frygtelig gerne have fingre i både Haunted Castles og American Supernatural Tales! De er så perfekte i deres udformning 🙂

  4. Ja de er virkelig smukke! Jeg drømmer også om at få hele samlingen på min bogreol!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *