“Bogen om dig” Af Claire Kendal

Posted by on apr 27, 2015 in 2 Stjerner, Fiction, Spænding | 0 comments

PSX_20150427_132233

“Bogen om dig” Af Claire Kendal, fra forlaget Lindhardt og Ringhof, udgivet 2014, 2/5 Stjerner

Clarissa arbejder sammen med en mand ved navn Rafe, og på en aften hvor Clarissa får alt for at meget at drikke, ender de med at have sex. Efterfølgende kan Rafe dog ikke forstå, at aftenen i Clarissas øjne ganske enkelt var et uheld, og han vil ikke tage et nej for et nej. Pludselig begynder han at dukke op alle steder hvor Clarissa er, og da Clarissa bliver nævning i en voldtægtssag, søger hun derfor ly i retssalen.

Ud over, at Clarissa slipper for at bekymre sig om Rafe under sit arbejde i voldtægtssagen, begynder hun ligeledes at kunne se en del ligheder mellem voldtægtsofferet og hende selv. Hvad var det nøjagtig der skete den aften med Rafe, og var det virkelig kun alkohollen, der påvirkede hendes ellers så fornuftige dømmekraft ? Clarissa begynder at afdække hendes egne makabre situation, og i takt med, at Rafe bliver mere og mere desperat, kommer Clarissa i tanke om flere ting fra den uheldige aften. Ting, hun for alvor ville ønske aldrig havde fundet sted.

Selvom Clarissa ved, at det Rafe gjorde mod hende var både ulovligt og forkert, hjælper det ikke hendes egen sag. Rafe har taget perverse og afslørende billeder af Clarissa, og han tøver ikke med at bruge dem imod hende. Til sidst bliver det klar for Clarissa, at Rafe aldrig kommer til at slippe hende.

“Jeg ville ønske, at denne historie kunne have et andet navn, men det kan ikke ændres. Denne historie er Bogen om dig.

Jeg havde ikke gjort mig særlig mange tanker om denne bog, før jeg begyndte at læse den. Ikke ud over, at jeg forventede, at den ville være god. Jeg modtog den som gave til sidste års bogbloggertræf, og da jeg så den hemmelighedsfulde og dystre forside, blev jeg nysgerrig. Jeg blev dog ikke nysgerrig nok til at læse den med det samme, og bogen har siden stået ulæst på min bogreol. Til dette forårs Read-A-Thon, ledte jeg dog efter korte og letlæselige bøger, og til det, var bogen en perfekt kandidat. Den var nemlig både kort og hurtigt læst, og samtidig var sproget ganske simpelt. Desværre endte jeg aldrig med at synes om selve plottet. Historiens udgangspunkt var godt, og som kvinde synes jeg det er vigtigt at fortælle historier om psykopatiske stalkere, der jo desværre er blevet et mere og mere omtalt emne. Jeg kunne dog ikke rigtig leve mig ind i fortællingen, da den ganske enkelt var alt for forvirrende og useriøs.

Jeg kunne ikke lide Clarissa. Jeg synes hun var naiv og intetsigende. Hun levede sig ekstremt meget ind i offerrollen, men samtidig var hun ikke villig nok til at få taget hånd om problemerne, selvom det var et svært emne for hende at snakke om. Hun accepterede politiets melding om, at der ikke var noget de kunne gøre for hende, i stedet for at lægge alle kort på bordet. Hun ville hellere leve i frygt for at nogen skulle se ydmygende billeder af hende, og den tankegang kunne jeg slet ikke sætte mig ind i. Jeg synes ligeledes heller ikke, at det er et godt eksempel at sætte til kvinder rent faktisk har været ude for situationer som denne.

Min forbrydelse. Forbrydelsen der tilhører mig. Som om du tilhører mig. Og det ord igen. På væggen. På papirene. I folderne. I retten. Offer.

Jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne lide denne roman. Emnet er spændende og samtidig er det enormt vigtigt at skildre kvinder i situationer som Clarissas. Desværre var denne bog bare ikke rigtig et godt eksempel.

PSX_20150427_132328

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *