“Skovens Hemmelighed” Af Jon Rex Laugen

Posted by on apr 8, 2015 in 4 Stjerner, Børnelitteratur, Fiction, Mysterie, Young Adult | 2 comments

PSX_20150408_085752

“Skovens Hemmelighed” Af Jon Rex Laugen, anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup, udgivet 2015, 4/5 Stjerner

Da Sebastians mor skal til Grønland for at arbejde i hele sommerferien, bliver Sebastian nødt til at bo hos sin faster Lycia, som han aldrig har mødt. Han er både spændt og ængstelig, for han har ingen anelse om, hvilken slags faster hun er. Er hun sjov og underholdende, eller er hun en gammel kedelig krage, han ikke kan tale med ?

Sebastian bliver heldigvis positivt overrasket over sin faster Lycia. Hun er sød, og så har hun en latter, man ikke kan undgå at blive i godt humør af. Samtidig har hun også et kæmpe stort hus og en fed gammel Mercedes. Og så bor hun desuden lige op af skoven, hvor Sebastian kan løbe rundt og lege. Det er også i skoven, at Sebastian første gang møder Nadia. Nadia er fuld af sjov og spilopper, og Sebastian har på fornemmelsen, at han ikke kommer til at kede sig så længe, han er i selskab med hende. De finder dog snart ud af, at deres sommerferie ikke kommer til at byde på ren og skær afslapning i skoven og ved søen. Der foregår nemlig noget sært i byen. Mærkelige personer vandrer rundt i skovene, og gårdejerens køer bliver brutalt slagtet. Der siges, at der er ved at trænge ulve ind i landet, men kan det virkelig være rigtigt?

Sebastian og Nadia beslutter sig for at finde årsagen til egnens bisære angreb. De vil gøre alt for at afsløre den ukendte trussel, og de har allerede en god idé om, hvor de skal starte med at lede. Desværre, er tingene ikke helt som de ser ud til at være, og Sebastian og Nadia må hurtigt erkende, at de måske har taget hænderne en smule for fulde.

“Huset er tømret af simple brædder og lægter som er tjæret sorte. Døren er slidt, og vinduerne er meget beskidte. Man kan nok hverken se ind eller ud. Overalt er taget begroet med et tykt lag mos. Bukse-Marius’ hus er bestemt ikke et eventyrhus.”

Jeg er virkelig glad for, at jeg har læst denne bog. Den minder mig rigtig meget om min barndom på skolebibliotekerne, for det er lige nøjagtigt denne slags bøger, jeg plejede at låne med hjem i kassevis. Et mysterie der skal opklares, en dyster stemning og en overraskende slutning. Kan det så næsten blive bedre ? Ikke efter min mening. Jeg nød virkelig at læse bogen, og jeg blev overrasket over, hvor fanget jeg blev af historien. Den var hurtigt at læse, og der skete hele tiden noget spændende, der holdt mig fast i historien. Den var på intet tidspunkt kedelig eller forudsigelig, og samtidig synes jeg virkelig den er velskrevet.

Jeg kunne enormt godt lide både Sebastian og Nadia. Sebastian er en helt igennem sød dreng, og man kan ikke undgå at bide mærke i hans uskyldige karaktertræk. Han er høflig, glad og accepterer ting, de fleste børn i hans alder, ikke ville være helt tilfredse med. Nadia er lidt mere fri, og man får indrykket af, at hun er langt mere selvstændig og klog, end hendes jævnalderende. Sebastian sammenligner hende både med Ronja Røverdatter og Pippi Langstrømpe, og det passer egentlig meget godt. Hun er i hvert fald både sjov og modig, og på denne måde udgør hun en fin parallel til den lidt mere forsigtige Sebastian.

“Længe har det luret i det skjulte. I skoven. På markerne. Nu har det taget et nyt skridt. Det har sneget sig ind i vor by.”

En af de eneste ting, jeg ikke kunne lide i denne bog, var den forvirrende prolog. Vi hører om en familiemors mystiske forsvinding, men ud over en henkastet kommentar om et signalement, der kunne passe på hende, hører vi ikke mere om hende senere i bogen. Der skaber en smule uvished fra starten af, og jeg tror bogen ville have været bedre foruden. Dog kunne jeg rigtig godt lide historiens epilog, hvor Sebastian og Nadia er blevet en smule ældre. Det lyder dog ikke umiddelbart som om der er en fortsættelse på vej, hvilket jeg synes er rigtig ærgerligt.

PSX_20150408_085945

 

2 Comments

  1. Jeg kender en, der kender en, som kan bekræfte, at der kommer en fortsættelse 🙂

  2. Ej hvor spændende! 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *