Opsummering: Marts

Posted by on mar 31, 2015 in Månedlig opsummering | 2 comments

PSX_20150330_173740

PSX_20150330_173618

I denne måned har jeg på ingen måde fået læst alt det, jeg gerne ville og egentlig også havde planlagt. Jeg har haft virkelig travlt med min bachelorforberedning, og da jeg samtidig planlægger min venindes polterabend og mit eget bryllup, har der simpelthen ikke været tid til hyggelæsning ved siden af. Det er rigtig ærgerligt, for der har været rigtig mange bøger, jeg gerne ville læse, og samtidig har jeg fået en del anmeldereksemplarer ind af døren, som også bare står og venter på min sparsomme tid. Jeg håber at april bliver en lidt bedre læsemåned. Under alle omstændigheder, skal I i hvert fald ikke snydes for en lille opsummering over de bøger, jeg dog har fået læst.

Da jeg som sagt har forberedt mig meget til min bacheloropgave, har min læsning været præget af non-fiction. Jeg skal skrive om dobbeltgængerbegrebet i den fantastiske litteratur, og derfor har det været oplagt for mig at læse “Den fantastiske litteratur – en indføring” af Tzvetan Todorov. Bogen er som den lover, en indføring, der redegører for den fantastiske litteratur, og alle dens mange elementer. Jeg havde forventet, at bogen måske ville være en anelse tør, når nu den består af ren teori, men det var den overhovedet ikke, og jeg nød faktisk at læse den. Den fortæller fint og bredt om sit emne, og ud over at jeg faktisk fandt den spændende, så er jeg også nu meget mere rustet til at få færdigskrevet min opgave, hvilket jo også var formålet. “The Double in the Nineteenth-Century Fiction” af John Herdman var endnu en bog, jeg læste til min bachelor. Den fokuserer på dobbeltgængerbegrebet, og egentlig stod der ikke så meget i den, som jeg kunne bruge. Jeg havde planlagt at analysere “The Strange Case of Dr. Jeckyll and Mr. Hyde” af Robert Louis Stevenson, og hvis jeg havde fortsat med denne plan, ville bogen have været perfekt, da den indeholder flere analyser af netop dette værk. Jeg ombestemte mig dog, og derfor var bogen ikke særlig relevant. Jeg fik dog taget nogle notater til bogens indledning, så helt spildt var den dog ikke. Selvom jeg ikke valgte at skrive om Dr. Jeckyll og Mr. Hyde alligevel, var denne bog ligeledes slet ikke spildt læsning. Det er en af mine favoritklassikere, og jeg tror, jeg elsker den højere og højere for hver gang, jeg læser den.

“Danse Macabre” af Stephen King var en af de bøger, jeg virkelig ville ønske, jeg havde læst noget før. Hold da op, hvor var den god. Det er helt sikkert en af de bedste non-fiction bøger, jeg nogensinde har læst. Jeg elsker Stephen Kings måde at skrive på, og det var virkelig sjovt at læse noget af ham, som ikke er fiktion. Bogen berører hele horrorgenren og hans opfattelse af den, og da jeg jo er kæmpe horrorfan, kunne jeg nikke genkendende til mange af de ting, han berettede om. Bogen var faktisk så god, at jeg skyndte mig at bestille hans andre non-fiction værker hjem med det samme, og jeg glæder mig som et lille barn til de ankommer. “The Uncanny” af Sigmund Freud er en lille samling af hans mest kendte essays, og da jeg hidtil kun har læst dem som separate tekster, er jeg virkelig glad for at eje dem samlet i denne lille fine bog. Jeg er ret begejstret for Freud, og derfor har jeg også valgt at inddrage hans essay om ‘Das Umheimliche’ i min opgave. Den passer perfekt ind i mit valgte emne, og samtidig et det et virkelig spændende essay.

Jeg har ikke haft tid til at læse særlig meget fiktion i marts, da jeg også har haft en del lektier ved siden af min bachelorforberedning. Jeg kunne dog ikke vente med at læse “Dæmonherskerens arving# 1” af H.W. Klaris, da jeg syntes den lød utrolig spændende. Bogen var dog desværre ikke noget for mig, og jeg var derfor rimelig skuffet, da jeg havde færdiglæst den. Selvom plottet egentlig var lovende, blev det slet ikke udført på en værdig måde, og der var flere detaljer i bogen, der irriterede mig. Jeg håber på, at den næste bog i rækken vil være en smule mere velskrevet. Den næste og sidste bog jeg læste i marts var “The Girl Who Fell beneath Fairyland And Led The Revels There” af Catherynne M. Valente. Jeg læste den første bog sidste år, og jeg elskede den. Af en eller anden grund, er jeg dog først kommet videre med serien nu. Jeg er meget begejstret for historien om September og Fairyland, og selvom den tydeligvis er mest henvendt til børn, så hyggede jeg mig rigtig meget med at læse den. September er virkelig en spændende karakter, og på mange punkter minder hun meget, om mig selv som lille. Jeg glæder mig til at læse den sidste bog i serien, og tanken om, at der er kommet endnu en ny bog om Fairyland, gør mig oprigtigt glad.

Har I fået læst nogle gode bøger i marts, eller har I ligesom mig haft travlt ?

PSX_20150330_173908

2 Comments

  1. Jeg må indrømme, at det er begrænset, hvad jeg har fået læst i marts. Tror kun det blev to bøger … ‘Sønnen’ og ‘Djævlens ansigt’

  2. Det er også nogle gode bøger! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *