“Dæmonherskerens arving #1 – Skyggernes bog” Af H.W. Klaris

Posted by on mar 18, 2015 in 2 Stjerner, Fantasy, Fiction, Young Adult | 0 comments

PSX_20150318_081031

“Dæmonherskerens arving #1 – Skyggernes bog” Af H.W. Klaris, anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup, udgivet 2015, 2/5 Stjerner

Da Allys forældre er gået fra hinanden, og Allys mor ikke længere har så meget tid til at tage sig af sin datter, flytter Ally derfor ind på kostskolen Larchwood. Da Ally har pakket ud, og er kommet på plads på sit nye værelse, går der ikke længe før, at rygterne begynder at sprede sig som ringe i vandet. Det siges nemlig, at det spøger på Allys værelse, og at pigen der boede der før hende til sidst blev sindsyg, og druknede sig selv i søen.

Ally tror ikke rigtig på troldsom og spøgelser, men da hun pludselig oplever den ene sære hændelse efter den anden, begynder hun alligevel at undre sig. Samtidig opdager hun ved et tilfælde en hemmelig indgang i en faldefærdig kirke i nærheden af skolen. Ingen anden har før kunne finde indgangen til hvad der siges at være Larchwoods afdøde frue, Catherine Larchins, skjulte heksekammer, og derfor bliver Ally indviet i en af skolens ældste klubber. Klubbens højeste ønske er at opnå informationer om Catherine Larchin, og dermed finde hendes skjulte heksebog. De er sikre på, at Ally kan hjælpe dem med dette.

Samtidig med, at Ally skal træffe en masse beslutninger omkring den hemmelige klub og deres intentioner, skal hun også træffe beslutninger i sit nye kærlighedsliv. Ally får nemlig hurtigt en kæreste på skolen, men han er ikke den eneste, der beundrer hende.

 “Heldigvis afspejlede min kække stemme ikke den nervøsitet som flød igennem mig.”

Det første jeg lagde mærke til, da jeg begyndte at læse denne bog, var den voldsomme mangel på tegnsætning. Der er stort set ingen komma’er i bogen, og de der er, er ofte sat forkert. Jeg blev hurtigt klar over, at det ikke kun var et par enkelte fejl, men, at det var gennemgående i hele bogen. Det er rigtig ærgerligt, når sådan noget sker, for det kan virkelig irritere min læsning meget. Det næste jeg lage mærke til, var de mange amerikanske navne. Selv navnet på skolen, som Ally befinder sig på, Larchwood, lyder amerikansk. Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor så mange danske forfattere vælger at amerikanisere sine tekster så meget,  når nu de kunne være ligeså gode, hvis de foregik i Danmark.

Jeg synes, at der er mange spændende ting i “Skyggernes bog”. Jeg kan godt lide hele heksetemaet, og jeg er altid begejstret for en god spøgelseshistorie. Man er vel horror fan. Når det så er sagt, så er det ikke ret meget andet, jeg kunne lide ved denne her bog, desværre. Ally, der er hovedpersonen i bogen, irriterede mig voldsomt, og hun virkede flere gange utrolig uintelligent. Hun tænker ikke rigtig over sine egne meninger, og hun forsvarer ikke sig selv. Samtidig blev jeg skuffet over, at der selvfølgelig også lige skulle opstå det kendte og unødvendige trekantsdrama. Det må da være muligt at skrive en god fantasybog, uden at der behøver at være to alfahanner, der skal kæmpe om hovedkarakteren. Det er ved at være en lille smule last year, hvis I spørger mig.

En anden af bogens hovedkarakterer, Tom, var ganske enkelt fuldstændig umulig at holde af. Han er sexfikseret, magtliderlig og utrolig mandchauvinistisk. Han tager Ally på røven den første gang, de kommer i kontakt med hinanden, og Ally gør ikke noget ved det. Efterfølgende prøver han at kontrollere hende til at træffe de valg, der er i hans bedste interesse, og igen, gør Ally ikke noget ved det. Hun tvivler pludselig på sin kærlige kæreste, og endnu en gang må jeg sige, at de gode intentioner om et spændende plot altså er kørt en lille smule af sporet.

“Han smilede skummelt, og jeg vidste overhovedet ikke hvordan jeg skulle reagere.”

Jeg er ikke i tvivl om, at der er mange, der vil være meget begejstret for “Skyggernes bog”. Plottet er i sig selv spændende, og bogen er en god start på en trilogi. Jeg tror måske bare, at den er henvendt til et lidt yngre publikum end mig, da den virker lidt, som en form for letlæsningsbog.

PSX_20150318_081139

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *