Tema #36 – Om at være en planlægger

Posted by on mar 9, 2015 in Tema | 8 comments

PSX_20140603_105647

PSX_20140915_094249

I skrivende stund, har jeg lige lagt min notesbog fra mig, efter at have krydstjekket de sidste forberedelser til min bachelor opgave. Jeg har nu fundet alt den sekundær litteratur, jeg forventer at skulle bruge, og min proplemformulering og indledning er næsten helt på plads. Jeg skal skrive om den fantastiske litteratur, og herunder splittelsesmotivet i H.C. Andersens “Skyggen”. Min analyse kommer til at indeholde en masse spændende ting, og jeg glæder mig virkelig til at komme i gang med opgaven. Ikke mindst til at være færdig med den. Jeg skal dog aflevere min opgave i slutningen af maj måned, og da jeg forsat har undevisning i størstedelen af tiden op til deadline, kræver det en masse planlægning, at få læst alle mine andre lektier, og de bøger jeg skal læse i fritiden, for at holde bloggen nogenlunde kørende.

Samtidig med, at jeg så småt er begyndt at tage hul på min bacheloropgave, så har jeg også et polterabend og et bryllup der skal planlægges. Min veninde skal giftes den 18 april, og derfor skal hendes polterabend holdes før den dato. Jeg anede ikke, hvor mange forberedelser der var til sådan en dag, før jeg gik i gang med at planlægge. Jeg er nemlig stort set alene om opgaven, og jeg må indrømme, at det er en smule mere stressende, end jeg havde forudset. Jeg vil jo gerne sørge for, at hun får en rigtig dejlig dag, der kan leve op til hendes ønsker. Hun får jo forhåbentlig kun et polterabend i sit liv, og den ene dag skulle jo derfor være tæt på perfekt. Udover min venindes polterabend og bryllup, hvor jeg desuden også skal være brudepige, så har jeg også et andet bryllup at tænke på. Nemlig mit eget. I sommer på vores ferie i Frankrig, faldt min kæreste på knæ og friede til mig. Naturligvis sagde jeg ja, og vi har nu endelig sat en dato for vores bryllup. Den 22 august i år, skal vi sige ja til hinanden, og det betyder, at invitationer, kirke og location skal være på plads sådan ca. nu. Heldigvis faldt kirke og vores ønskede location nogenlunde i hak med hinanden, og da invitationerne er bestilt, er der ikke mere at se til, før de ankommer, og skal sendes ud til alle vores gæster. Det har dog både været stressende og utrolig spændende indtil videre, for det er ikke mere end 14 dage siden, at min kæreste sagde; “Hey, skulle vi egentlig ikke også giftes i år?”, og vi derfor begyndte med planlægningen.

Endnu en gang blev jeg overrasket over, hvor meget der skulle planlægges. Jeg er van til at planlægge alt ned til mindste detalje, og mine notesbøger bliver hurtigt fyldt med lister og flueben. Som jeg før har sagt, er jeg meget struktureret, og derfor vil jeg også gerne have tingene ‘overstået’ så hurtigt som muligt. Derfor fik jeg hurtigt kontaktet både kirke og location, og samtidig har jeg både kjoleprøvning, menu, dekoratør og kage nogenlunde på plads. Men hold da op, hvor er der bare mange ting, der skal holdes styr på, når man vælger at planlægge sit bryllup selv. Selvom mit bryllup først er i august, så bruger jeg allerede nu flere timer om dagen på at surfe nettet tyndt for ideer og muligheder. Jeg håber på, at det bliver lidt mere overskueligt, når invitationerne er sendt.

Selvom det kan være utrolig hårdt at have gang i så mange ting på en gang, så tror jeg alligevel ikke, at jeg nogensinde kunne stoppe med alle mine forberedelser. Min kæreste driller mig tit med, at jeg har alt fra mine egne fødselsdage og toiletbesøg skrevet ned i min kalender, og selvom det selvfølgelig ikke helt er tilfældet, så ved jeg godt, hvad han mener. For jeg planlægger virkelig meget, meget mere end hvad de fleste andre mennesker gør, tror jeg. Og hvis jeg kan komme til det, så planlægger jeg også gerne alle ting flere år i forvejen.

Er I ligesom mig, typen, der altid skal planlægge alt ned til mindste detalje, før I får ro i sindet ?

PSX_20140603_110039
PSX_20150113_201322

8 Comments

 1. Hehe, jeg er også stor fan af lister og at være på forkant med planlægning. Det er primært også derfor det hele altid falder tilbage på mig fordi jeg bare altid har lidt mere styr på tingene end så mange andre.
  Men kan godt se hvor stressende det må være at skulle planlægge eget bryllup på så kort tid, helt vildt meget TILLYKKE med det i første omgang, og held og lykke med videre planlægning. 🙂

 2. Først og fremmest, tillykke til dig og din veninde 🙂 og, hvor lyder det spændende, at du skal analysere “Skyggen”, det er en af mine yndlings noveller/eventyr! (jeg ved aldrig rigtig, hvordan den bliver kategoriseret).

  Jeg planlægger også i stor stil, med lister og noter i forskellige former — og til tider farver. Nogle gange planlægger jeg også mere end jeg måske i virkeligheden kan nå, så du er ikke den eneste, der har det sådan med planlægning. Det giver en en vis ro, om ikke andet, så overblik.

 3. Michelle – Tusind tak 🙂 Jeg tror, at der er rigtig mange af os bognørder, der godt kan lide at skrive lister. Det er så hyggeligt 😀

 4. Nadia – Tusind tak skal du have 🙂 Jeg planlægger også tit for meget end hvad jeg kan nå, som som du selv siger, så er der i det mindste overblik over tingene 🙂

 5. Jeg elsker at planlægge, men ikke alt. Jeg planlægger en hel del i forbindelse med at blogge om bøger og om mad, og jeg elsker at skrive dosmersedler. Omvendt tog vores bryllup ikke særlig lang tid at planlægge, til trods for at vi koordinerede alt selv (lokaler, musik, reception, fest om aftenen osv.). Men der var også en del ting, vi tog ret afslappet mht. brylluppet (f.eks. dekorationer og transport).

 6. Jeg ville nogle gange ønske, at jeg kunne tage tingene lidt mere afslappet, men når først jeg går i gang med planlægningen, kan jeg slet ikke stoppe igen 🙂

 7. Ih, mange gange tillykke med brylluppet. Der er ikke noget bedre og sjovere end en god bryllupsfest 😀
  Men jeg kan dog sagtens forstå hvis du måske har en smule stress på – bryllupper, polterabend og bachelor tager en hel del tid! Jeg var i gang med bryllupsplanlægning i et helt år, og det endte med at være min hobby, haha. Man kan i hvert fald sagtens bruge meget tid på det 😀 Jeg er dog langt fra så organiseret og struktureret som du er. Jeg elsker at lave lister, men desværre er jeg utrolig dårlig til at følge dem… Gad godt, at have lidt mere organiserings-talent som dig 😀

 8. Mange tusid tak! Ja , jeg kan se på din blog, at du også selv er lidt af en bryllupselsker 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *