“Will Grayson, will grayson” Af John Green & David Levithan

Posted by on feb 18, 2015 in 3 Stjerner, Fiction, Kærlighed, Young Adult | 2 comments

PSX_20150218_095945

“Will Grayson, will grayson” Af John Green & David Levithan, anmeldereksemplar fra Politikkens forlag, udgivet 2014,  (Org. udgivet 2010), 3/5 Stjerner

Vi følger to unge drenge, der deler navnet Will Grayson.

Den første Will Grayson vi møder, forsøger at leve sit liv så stille og roligt, som overhovedet muligt. Det er dog en smule besværligt, da hans bedste ven er skolens største bøsse. Bogstaveligt talt. Tiny Cooper har altid været meget fimset og fjantet, og der er ingen, der er i tvivl om, at han er homoseksuel. Samtidig er han over 2 meter høj og vejer det tilsvarende i kg. Tiny Cooper er ikke typen, man ikke lægger mærke til. Han er ligeså højtråbende som han er høj, og så er han desuden ved at skrive en musical. Om sit eget liv, vel at mærke.

Den anden Will Grayson førsøger ligeledes at leve sit liv så ubemærket, som han kan. Han har kun en rigtig ven, Maura, og hende bryder han sig egentlig ikke rigtig om. Da han bruger meget tid på diverse chatrooms på internettet, synes denne Will Gayson egentlig heller ikke, at han behøver flere venner. Lige indtil han møder Isaac. Isaac er nemlig alt det, han ikke vidste, at han havde brug for. Og at han overhovedet var tiltrukket af. Pludselig vender hele Will Gaysons liv på hovedet. Han erkender over for sin mor, at han er homoseksuel, og han siger ja til at møde Isaac i Chicago. Han er forelsket og lykkelig. Det viser sig dog, at Isaac ikke helt er, hvad han udgav sig for at være, og de to Will Gaysons’ skæbner bliver forenet i en smuk og altændrende slutning.

“Jeg er konstant splittet i mellem at ville slå mig selv ihjel og slå alle omkring mig ihjel.”

Endnu en gang må jeg indrømme, at jeg blev interesseret i bogen, fordi John Greens navn stod på forsiden. “The Fault in Our Stars” var en af de bedste bøger, jeg læste i 2014, og derfor håber jeg på, at de andre af hans bøger vil være ligeså gode. Det er måske også en smule urimeligt at have så høje krav, for indtil videre er jeg kun blevet skuffet, selvom bøgerne har været ganske udmærket. Bare heller ikke mere end det.

Jeg kunne godt lide den måde, bogen var bygget op på, og jeg synes det er interessant, at John Green og David Lethian har skrevet hver 3 kapitler, før de satte sig sammen og delte deres historier. Jeg synes historierne fungerer virkelig godt sammen, selvom de først bliver forenet i slutningen. Egentlig lægger man slet ikke mærke til, at det er 2 forskellige forfattere, der har skrevet fortællingerne. Jeg kunne godt lide de to Will Graysons’, men de andre karakterer sagde mig ikke så meget. Jeg var lidt træt af, at Tiny Cooper altid skulle få alt til at handle om ham. Jeg ved godt, at det hører med til hans personlighed, men egocentrerede karakterer har bare altid irriteret mig. Samtidig blev jeg virkelig hidsig på pigen Maura. Uden at sige for meget, kan jeg godt afsløre, at hun er en kæmpe bi***. Hun er direkte ondskabsfuld, og selvom det hele ender nogenlunde godt, så havde jeg virkelig svært ved at komme mig over hendes modbydelige opførsel.

“Jeg tænker på, hvor meget der afhænger af en bedste ven. Når man vågner om morgenen, svinger man benene ud af sengen og sætter fødderne på jorden og rejser sig op. Man rykker ikke ud på kanten af sengen og kigger  ned for at sikre sig, at gulvet er der. Gulvet er der altid. Indtil det ikke længere er.

Egentlig er “Will Grayson, Will Grayson” en ganske god bog. Den tager fat i nogle problemstillinger, som jeg virkelig godt kan lide, og jeg tror, at den vil være til stor hjælp for mange unge homoseksuelle mænd. Og kvinder for den sags skyld. Der var nogle få af karaktererne, der gik mig på nerverne, men historien i sig selv var underholdende og lærerig.

PSX_20150218_100141

2 Comments

  1. Forstod du om Tiny fik Will Graysons (bøssen) nr til sidst?
    Endte det med at Tiny og bøssen Will eklærede sin kærlighed til hinanden?
    For er Will Grayson (bøssen) homoguden, som giver sit nummer til Tiny?
    – Skal lave boganmendelse, så vil gerne være sikker på hvordan den slutter.
    På forhånd, tak.

  2. Ja det gjorde de 🙂 – De blev i hvert fald interesseret i hinanden, men jeg kan anbefale dig at læse “Hold Me Closer”, så du får hele historien med 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *