“Bad Girls Don’t Die# 3 – As Dead as it Gets” Af Katie Alender

Posted by on feb 13, 2015 in 5 Stjerner, Horror, Young Adult | 4 comments

PSX_20150213_120719

“Bad Girls Don’t Die# 3 – As Dead as it Gets” Af Katie Alender, fra forlaget Hyperion New York, 5/5 Stjerner

Det er nu 3 måneder siden, at Alexis og Kasey kom helskindet igennem ånden Aralts farlige besættelse. Ikke alle overlevede dog Aralt, og pigene måtte tage afsked med en af deres gamle veninder. Nu vil Alexis bare gerne have sit gamle liv tilbage, også selvom hun udmærket godt ved, at hendes liv ikke er helt så almindeligt mere. Alexis er nemlig begyndt at se ånder og andre paranormale væsner gennem sine fotografier. I starten kan hun ikke helt gennemskue hvilke spøgelser, der henvender sig til hende, men hun bliver hurtigt klar over, at en af dem er hendes afdøde venindes meget hævngærrige ånd. Hun er nemlig sikker på, at det var Alexis der var skyld i hendes død.

Da en anden ung pige fra Alexis’ skole forsvinder i ly af natten, må Alexis indse, at det ikke kun er hende, der er i fare. På pigens værelse finder Alexis nemlig en gul rose – et tegn på en paranormal forbrydelse, og det kan kun betyde en ting. Alexis’ hævngærrige veninde er ude efter samtlige piger på skolen. Det er i hvert fald Alexis’ første indskydelse. Derfor tror hun også, at hun er den eneste, der er i stand til at redde pigerne. Da hun forsøger at blande sig, finder hun dog ud af, at den ånd hun kæmper i mod, er meget større og meget mere magtfuld, end hun først havde forudset.

Samtidig med, at Alexis igen skal bekæmpe onde ånder, foregår der også drastiske ting i hendes kærlighedsliv. Carter og hendes forhold gik nemlig i stykker, da hun skulle bruge alle sine kræfter på at bekæmpe Aralt. Carter har nu en anden kæreste, og Alexis er begyndt at date Jared, en af hendes ny bekendte inden for fotografverdenen. Selvom Jared ikke kan sammenlignes med Carter, er Alexis glad for ham. Derfor bliver hun også irriteret, når hendes familie og venner bliver ved med at påpege, at der er noget underligt ved ham. Da Alexis finder ud af, at Jareds afdøde ekskæreste, er en af de spøgelser, hun har set på sine fotografier, bliver hun dog tvunget til at tænke sig om en ekstra gang.

“She was like a snorkeler throwing pork chops around in sharkinfested waters. Eventually, some evil spirit was going to take a chomp out of her.”

Jeg er så ked af, at jeg har læst denne bog færdig. Det betyder nemlig, at der ikke er flere bøger tilbage i serien, og at jeg derfor aldrig kommer til at tilbringe mere tid sammen med Alexis, Kasey, Carter og Megan. Det er slut, og det føles forfærdeligt. Jeg elsker gode bøger, og jeg elsker at blive så opslugt af dem, at jeg glemmer realiteten. Det værste er dog, når man må sige farvel til disse rigtig gode bøger. Man føler nærmest, at man efterhånden kender alle karakterne på et personligt plan. Det er i hvert fald sådan, jeg har det lige nu.

Som jeg har nævnt i seriens tidligere anmeldelser, er alt ved disse bøger perfekt. Der er slet ikke noget ved dem, jeg ikke brydes mig om, og derfor synes jeg ikke en gang, at 5 ud af 5 stjerner er en retmæssig bedømmelse. Det er slet ikke nok, og for første gang ville jeg ønske, at jeg havde mulighed for at give 6 stjerner. Eller 10.  Jeg var en smule bange for, at Alexis’ kærlighedsliv ikke ville udfolde sig, som jeg havde håbet på. For en kort stund, troede jeg, at jeg kun måtte nøjes med at give denne bog 4 stjerner. Heldigvis ændrede det hele dig i slutningen, og jeg havde igen svært ved at trække vejret i en normal rytme. Der er nemlig noget helt specielt ved slutningen i denne bog. Det er ikke bare en slutning på bogen i sig selv, men på hele serien. Og den er fuldstændig fantastisk. Jeg har ingen ubesvarede spørgsmål, og selvom det er svært at erkende, så synes jeg nu ikke den kunne have været bedre, end denne her.

“I would have cried, but my body was so dried out there were no tears left to cry.”

Jeg læser rigtig mange gode bøger. Jeg er noget til det punkt, hvor jeg næsten altid kan regne ud, hvad jeg vil synes om en bog. Jeg ved selvfølgelig aldrig hvilken drejning bogen vil tage, men for det meste ved jeg, om den vil falde i min smag eller ikke. Jeg vidste, at jeg ville kunne lide denne serie. Ud fra anmeldelserne af bøgerne, kunne jeg fornemme, at de ville passe rigtig godt ind i min ønskede læsning. Derfor købte jeg alle bøgerne på en gang, hvor jeg normalt kun køber den første bog i en serie – for at sikre mig, at serien nu også er noget for mig. Jeg havde dog alligevel ikke regnet med, at jeg ville holde så meget af bøgerne, som jeg nu gør. Det overraskede mig, at bøgerne var så velskrevet, og at jeg kunne lide samtlige af karaktererne.

Jeg ved, at jeg har sagt det før, men denne serie er altså virkelig en læsning værd. Der er ikke så mange af de danske bogbloggere der har læst den, og det forstår jeg virkelig ikke. Kan I så komme i gang!

PSX_20150203_144805

 

4 Comments

  1. ALLE burde tvangsindlægges til at læse denne serie (og alt andet af Katie Alender) – Den er fantastisk! 😀

  2. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse mere af Katie Alender!

  3. Er lige faldet over din blog her til eftermiddag. Hvor er her fint og gennemført, glæder mig til at følge med! 🙂

    bookroom.bloggersdelight.dk

  4. Du skal være mere end velkommen 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *