Tema #34 – Nyt på bogreolen#7

Posted by on feb 10, 2015 in Nyt på bogreolen, Tema | 6 comments

PSX_20150210_112452

Jeg har lovet mig selv, at jeg i 2015 skal læse mindst én klassiker om måneden. Det er egentlig ikke et løfte, jeg har lavet fordi, jeg ikke bryder mig om at læse klassikere, men mere fordi, der simpelthen er så mange at vælge i mellem. Jeg ved aldrig hvilken klassiker jeg skal vælge, når jeg står i en boghandel. Der er så mange jeg gerne vil læse, men jeg ved, at de kræver både tid og tålmodighed at komme i gennem. Derfor ender jeg desværre ofte med at vælge en helt anden bog. Nu skal jeg dog for alvor have læst nogle af alle de klassikere, jeg ikke har fået læst endnu, og derfor købte jeg en mindre stak, da er var udsalg i Arnold Busck forleden.

“The Professor” Af Charlotte Brönte

– “Jane Eyre” er en af mine absolutte yndlingsbøger, og jeg knuseelsker den. Af en eller anden grund, har jeg dog ikke fået læst andet af Charlotte Brönte, end den ene bog. Derfor glæder jeg virkelig meget til at læse denne lille og lette bog.

“The Tennant of Wildfell Hall” Af Anne Brönte

– Jeg har både stiftet bekendtskab med Charlotte og Emily Brönte, men jeg mangler endnu den tredje søster. Derfor tøvede jeg ikke, da jeg fik øje på denne bog. Jeg har før hørt om den, så jeg ser frem til endelig at læse den.

“Agnes Grey” Af Anne Brönte

– Endnu en bog af Anne Brönte. Denne bog er forholdsvis kort, og jeg kunne derfor ikke lade være med at købe den. Jeg har desuden kun hørt godt om den, så mon ikke, jeg også vil kunne lide den.

“Daniel Deronda” Af George Elliot

– Puha. Når det kommer til mine litterære sorte samvittighed, er George Elliot en af de forfattere, der står øverst på listen. Jeg har endnu ikke fået læst “Middelmarch”, selvom jeg har et virkelig yndigt eksemplar stående på reolen. Den er simpelthen for lang og krævende til min tid i øjeblikket. “Daniel Deronda” er ingen undtagelse, for også den er flere hundrede sider lang. Jeg håber dog på, at jeg en gang i nærmeste fremtid, kan få taget mig sammen til at komme i gang med en af disse værker.

“Silas Marner” Af George Elliot

– En lille sød bog, der højst sandsynligt bliver mit tilløb til både “Middelmarch” og “Daniel Deronda”. Den er nemlig utrolig kort i forhold til disse murstenstunge romaner, så den burde ikke være svær at få læst. Jeg håber, jeg kan lide den, så jeg bliver mere motiveret til at læse de tungere romaner.

“Wives and Daughters” Af Elizabeth Gaskell

– For mange mange år siden læste jeg “North and South” af samme forfatter. Jeg elskede den, og jeg har længe planlagt at genlæse den. Det er dog den eneste bog, jeg har læst af Elizabeth Gaskell, og derfor kom denne bog også med mig hjem. Jeg håber, at den kan måle sig med “North and South”.

Har I ligesom mig, svært ved at få læst alle de mange og tunge klassikere? Hvilke klassikere har I sværest ved at få læst?

PSX_20150210_112652

6 Comments

  1. Jeg har ikke læst særlig mange klassikere, netop fordi de kræver en større koncentration end de YA/contemporary bøger, jeg normalt gør mig i og den koncentration har jeg ikke kunne finde i lang tid..
    2015 er dog året hvor det vender (håber jeg), for der er så mange skønne klassikere derude, som jeg gerne vil stifte bekendtskab med! 🙂

  2. Sikke nogle dejlige bøger af virkelig fantastiske forfattere! Det lyder som et rigtig spændende projekt med at læse mindst en klassiker i måneden, der er jo nok at gå i gang med, jeg overvejer noget af det samme, fordi jeg har så mange klassikere stående i reolen, som jeg gerne vil have læst! 🙂

  3. Malene H – Ja, der netop så mange klassikere, som der virkelig er værd at læse. Jeg håber virkelig også på, at få læst en ordentlig stak i 2015 🙂

  4. Mette – Det er netop det problem jeg har. Jeg vil så gerne have læst lidt ud i mine klassikere – det kræver bare et ordentligt tilløb, synes jeg 🙂

  5. Jeg har kun læst ‘Agnes Grey’, men det er bestemt en sød lille historie 🙂

  6. Det er også en af dem jeg glæder mig aller mest til at læse 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *