“Bad Girls Don’t Die #2 – From Bad to Cursed” Af Katie Alender

Posted by on feb 7, 2015 in 5 Stjerner, Fiction, Horror, Young Adult | 6 comments

PSX_20150207_130554

“Bad Girls Don’t Die #2 – From Bad to Cursed” Af Katie Alender, fra forlaget Hyperion New York, 5/5 Stjerner

Der er igen ro i byen Surrey, og Alexis har det godt. Hun har alt, hvad hun nogensinde har ønsket sig, og hendes populære veninde  og kæreste er blevet en stor del af hendes hverdag. Samtidig er Kasey endelig ved at komme sig helt, efter at have været indlagt på et psykiatrisk hospital i 10 måneder. Alt synes at være perfekt, og Kasey er endda begyndt at få nogle nye venner, efter at have meldt sig ind i ‘The sunshine club’. Der er dog noget underligt ved Kaseys nye venner. De er alt for perfekte. Inden længe begynder Kasey også pludselig at klæde sig anderledes. Da Alexis ser Kaseys meget markante forandring, begynder hun at undre sig.

Ved selv at melde sig ind i ‘The sunshine club’, finder Alexis og Megan ud af, at pigerne har givet et løfte til en ånd ved navn Aralt. Når man lover Aralt, at man altid vil være loyal over for ham, sørger han til gengæld for, at man altid ser godt ud, og at man får succes med alt i livet. For at sikre sig, at Kasey ikke kommer i problemer igen, giver både Alexis og Megan et løfte til Aralt. Pludselig får Alexis en masse kontakter inden for fotoverdenen, og inden hun har set sig om, har hun byttet sit lyserøde og punkede look ud med et mere klassisk og stilrent udseende. Det er jo sådan Aralt gerne vil have det.

Efter noget tid med succes og popularitet, begynder Alexis at glemme, hvorfor hun valgte at melde sig ind i klubben. Det var i hvert fald ikke for at redde pigerne fra Aralt. Hvorfor skulle hun dog redde nogen fra skønhed og succes?

“Nobody liekd to ganged up on, but sometimes you have to break something down so you can build it up stronger.”

Jeg var helt pjattet med den første bog i denne serie, og derfor valgte jeg også uden meget tøven at læse videre i serien med det samme. Det var simpelthen ikke muligt for mig at lade være. Jeg nød at vende tilbage til Alexis og de andre piger, og det var skønt at få endnu en god spøgelseshistorie med i købet. Jeg havde lidt frygtet, at det ville blive for svært at toppe historien i den første bog, men denne historie viste sig at være mindst ligeså god. Samtidig kunne jeg godt lide, at Alexis selv bliver indblandet. I starten var hun lidt for dømmende og overbeskyttende over for Kasey, så det var rart, at resten af romanen ikke foregik på samme måde.

Jeg er virkelig overrasket over, hvor fantastisk denne bog er skrevet. Alt ved Alexis’ karakter er perfekt, og man får svært ved at tro på, at hun er fiktion. Hendes personlighed skinner tydelig igennem ved alle hendes beslutninger, og man får derfor hurtigt et ‘tæt’ forhold til hende. Som læser ved man præcis, hvordan hun vil tænke og reagere i forskellige situationer, og man kan derfor leve sig mere ind i historien. Sproget i romanen er skrevet så ungt og humoristisk, at man ikke kan lade være med at trække på smilebåndet et par gange. Selvom selve plottet jo ikke ligefrem er noget at smile af.

“The thought was in my head before I could stop it: I would rather die than give this up.

Jeg kan ikke sig nok gange, hvor perfekt denne serie er i mine øjne. Jeg håber, at Katie Alender en dag vælger at brygge videre på historien, for jeg er ikke klar til at læse min aller sidste “Bad Girls don’t Die” bog endnu. Læs den, læs den, læs den!

PSX_20150207_130455

6 Comments

  1. Jeg elsker at læse dine horror-anmeldelser, men åh min Gud, hvor skal jeg ikke læse dem når jeg er alene hjemme! Da jeg læste din anmeldelse af ‘Bad girls don’t die’, var jeg alene hjemme og det var meget mørkt udenfor. Og pludselig meget skummelt. Så selvom jeg bliver mega interesseret i f.eks. denne serie, når jeg læser hvad du skriver om dem, så tror jeg simpelthen ikke, at jeg tør, haha 😀

  2. Hehe, så uhyggelige er de altså heller ikke. Der er jo en god potion Young Adult sødme indblandet. Men tak for de søde ord, det er dejligt, at du kan lide anmeldelserne. Jeg synes altså du skal prøve at læse den første bog, så kan du altså læse de to andre bag efter, hvis det var noget for dig 🙂

  3. Fin anmeldelse 🙂 Hvis jeg en dag skulle blive vild og vanvittig og prøve noget horror, er jeg sikker på at denne serie ville være et godt sted at starte for en bangbuks som jeg 🙂

  4. Uh, er spændt på at se hvad du siger til den sidste bog. Jeg knuselskede hele serien, på trods af genren. Der er lige præcis blandet tilpas meget teenagesødme ind til at selv en pivskud som jeg kunne læse dem. 😛

  5. Bach – Jeg er helt enig, jeg synes virkelig du skal prøve den 😀

  6. Katja – Jeg har færdiglæst den sidste bog, og den elsker jeg også. Den her serie er virkelig bare perfekt!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *