“Bad Girls Don’t Die#1” Af Katie Alender

Posted by on feb 3, 2015 in 5 Stjerner, Fiction, Horror, Young Adult | 6 comments

PSX_20150203_144928

“Bad Girls Don’t Die” Af Katie Alender, fra forlaget Hyperin New York, 5/5 Stjerner

Alexis har altid været en outsider. Hun har kun haft én rigtig veninde, og hun har for længst forladt byen, og dermed efterladt Alexis alene. Den eneste, der rigtig snakker med Alexis, er hendes lillesøster  Kasey. Også det ændrer sig dog, da Kasey bliver besat af en gammel dukke og pludselig ændrer adfærd. I takt med, at dukken får større og større tag på Kasey, begynder  hun at forandre sig. Hendes øjne skifter pludselig farve fra blå til grøn, og hun kan ikke svare på, hvad hun har lavet den forgående nat. Mens Kasey lader til at få en dårligere og dårligere hukommelse, begynder Alexis at få små indblik i den mystiske dukkes liv. For mange år siden, blev en lille pige nemlig jagtet op i et træ af byens andre piger, og overlevede ikke faldet ned. Pigen med dukken er nu ude efter at få hævn på pigernes efterkommere, og til det, skal hun bruge en ung og uskyldig piges krop. Da Alexis ikke har nogle venner, er hun derfor alene om at opklare mysteriet om Kaseys opførsel. Lige indtil skolens smukkeste og mest populære pige tilbyder at hjælpe hende, af årsager Alexis på ingen måde kan komme i tanke om.

Ikke nok med, at Kasey begynder at opføre sig underligt, så sker der også besynderlige og uforklarlige ting i den lille families hjem. Døre åbner og lukker af sig selv, vandet koger uden varme, og en ødelagt air conditioner fryser hele huset til. Man skulle tro, at Alexis ikke havde mange positive ting at fokusere på, i en tid som denne. Der er dog en ny dreng på Alexis skole, der pludselig begynder at virke interesseret i Alexis. Har Alexis nye og populære venner noget med spøgelsesdukken at gøre, eller vil de oprigtigt gerne hjælpe hende ?

“Now that my attention from was diverted from the photograph, the spookiness of the scene hit me.”

“Bad Girls Don’t Die” er en serie, der for ca et år siden tog verden med storm. I hvert fald verdenen inden for YA og horror. Derfor var det også en nødvendighed for mig at få bøgerne læst. Jeg har bare ikke helt haft tid til det før nu, for bøger om disse, skal læses på det helt rigtige tidspunkt. Et tidspunkt, hvor man har tid og mulighed for at sidde med en bog i hånden hele dagen, så man for alvor kan leve sig ind i en ny og mystisk verden. Og så er det desuden også umuligt at lægge bogen fra sig igen, før den er færdiglæst.

Bogen er fuldkommen perfekt i mine øjne. Det er den perfekte spøgelseshistorie, der indeholder alt lige fra onde ånder til uforklarlige lyde. Samtidig handler bogen også om at være ung og om at være en outsider. Jeg tror alle, der nogensinde har følt sig udenfor kan relatere til hovedpersonen Alexis. Hun stoler ikke på andre end sin familie, og derfor har hun  også svært ved at håndtere, at de populære børn på skolen pludselig begynder at henvende sig til hende. Selvom Alexis til tider kan være lige lovlig pessimistisk, så kan jeg rigtig godt lide hende. Hun er reel, ærlig og helt sig selv. Og så vil hun gøre alt for at redde sin familie, lige meget hvad konsekvenserne end måtte være. Egentlig kan jeg godt lide alle karaktererne i bogen. Kasey er selvfølgelig lidt svær at holde af, fordi hun er besat af en ond ånd, der gerne vil slå hele byens kvinder ihjel, men hendes forandring bliver beskrevet rigtig godt.

“Everyone tries so hard to be something they aren’t. It’s gotten so I don’t know who I am, so how ca I even try to be who I am, much less anyone I’m not?

Det er svært for mig at blive skræmt. Jeg synes tit, at horror romaner enten bliver for platte, for ulækre eller for psykologiske til, at jeg for alvor synes om dem. Samtidig har jeg ofte også svært ved at tage YA genren seriøs. Det bliver tit for overfladisk og for ligegyldigt til, at jeg vil bruge min tid på at læse det. Denne bog formåede dog både at skræmme mig, samtidig med, at jeg enormt godt kun lide de parallelle historier om kærlighed og venskab. Sproget var sjovt og moderne, og det passede rigtig godt til Alexis’ tankegang. Jeg ved, at der der rigtig mange, der anbefaler denne serie på kryds og tværs, men det er der altså også en rigtig god grund til, for den er virkelig god!

PSX_20150203_144805

6 Comments

  1. Jaaaah! Åh, hvor er jeg glad for at du kunne lide den. Jeg knuselskede den selv da jeg læste (og anmeldte den) og resten af serien er også fantastisk. Der er dog lidt langt mellem danskere der har læst den og kan snakke med om den. 😛

  2. De er bare så gode de bøger! Jeg er i gang med den sidste nu, og selvom jeg virkelig bare gerne vil læse i den, så vil jeg også gerne ’spare’ siderne lidt endnu haha 😀

  3. Ok, den solgte du ret godt! 😀
    Den vil jeg klart overveje at læse!

  4. Do it! Den er simpelthen så god! 😀 Og det er de andre bøger i serien desuden også 😀

  5. Hvorfor vokser min TBR liste altid når jeg er inde på din blog!!?? Damn you

  6. Haha sorry, men det er vel kun et godt tegn 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *