Tema# 31 – De firkantede pakker

Posted by on dec 27, 2014 in Højtider, Nyt på bogreolen, Tema | 12 comments

PSX_20141226_164838

Som  altid bestod min ønskeliste af en del bøger. Jeg havde ikke regnet med at få særlig mange af dem, da jeg har en meget lille familie, og desuden også havde ønsket mig penge til en ny bogreol. Min kæreste havde dog forudset, at jeg ikke ville få særlig mange bøger i julegave, så derfor har han givet mig en ordentlig stak, som jeg virkelig er glad for. De er faktisk allesammen fra ham. Han var en meget populær mand juleaften.

“Pride and Prejudice” Af Jane Austen

– Det er ikke så længe siden, at jeg genlæste denne bog. Det er en af mine favoritklassikere, og derfor ville jeg også gerne eje den flotteste udgave. Hvilket faktisk var lidt svært at finde, for der er enormt mange forskellige udgaver af denne bog. Jeg har dog valgt at stå min Barnes and Noble samling tro, og jeg ønskede mig derfor bogen i denne udgave.

“Persuasion” Af Jane Austen

– Da jeg læste “Pride and Prejudice”, sad jeg og kæmpede med en meget stor og tung bog. Jeg ejer nemlig i forvejen alle Austens bøger, men kun i en samlet udgave. Jeg kan normalt godt lide samlede udgaver, men i nogle af dem, er skriften desværre bare så lille og tæt, at det ender med at blive ubehageligt at læse i dem. Jeg glæder mig til at læse denne bog i denne smukke udgave.

“Sense and Sensibility” Af Jane Austen

– Endnu en Austen bog. Jeg er rigtig glad for hendes værker, og derfor vil jeg gerne have dem alle hver for dig. Disse 3 mest kendte bøger er blevet en del af min Barnes and Noble samling, fordi jeg virkelig bare synes, at de er så utrolig smukke. Jeg tror jeg vil købe de andre af hendes bøget i Penguin Clothbound serien, da de virkelig også er yndige. Det ærgrer mig dog lidt, at man ikke kan få dem alle hver for sig i Barnes and Noble serien.

“Great Tales of Horror” Af H.P Lovecraft

– Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for nogen, at horror er min yndlingsgenre. Derfor elsker jeg også alle de uhyggelige klassikere, og jeg vil gerne have så mange af dem som muligt. En af de forfattere jeg desvære bare ikke har fået læst så meget af endnu, er H.P Lovecraft. Han har skrevet en del Sci-Fi værker, som ikke lige har været noget for mig, så jeg glæder mig til at gå mere i dybden med hans horror. Denne udgave var den pæneste jeg kunne finde, hvis jeg kun skulle have hans uhyggelige fortællinger. Jeg er virkelig glad for den!

” Melvilles Short Stories” Af Herman Melville

– I næste semester på mit studie, skal vi have et forfatterorienteret kursus om Herman Melville. Det kommer ikke som nogen overraskelse for os, da vi alle sammen ved, at vores underviser er meget glad for ham og den maritime litteratur generelt. Jeg har kun læst ganske lidt af Melville, så jeg glæder mig til at få udvidet min horisont lidt. Jeg er dog ikke synderlig begejstret. Ikke endnu i hvert fald. Dog er jeg glad for, at min bogpakke også involverede nogle studiebøger.

“Moby-Dick” Af Herman Melville

– Endnu en bog til næste semester. Jeg har meget blandet følelser omkring denne bog. Jeg har forsøgt at læse den for flere år siden, men jeg kunne simpelthen ikke komme igennem den. Det er nok derfor jeg har et lidt ambivalent forhold til Melville. Jeg ved, at han er en meget stor forfatter og at mange elsker ham, men det jeg har læst af ham indtil videre, har bare slet ikke været noget for mig. Jeg er lidt ked af, at jeg ikke deltog i den danske fælleslæsning af bogen for lidt tid siden. Det kunne have været rigtig rart nu. Jeg håber på, at dette kursus kan ændre min mening om Melville.

Har I fået nogle gode bøger i julegave. Hvilen er I mest glad for ?

PSX_20141227_101742

12 Comments

 1. Ham er du ret heldig med 😀
  Dejligt med en ordentlig stabel bøger. Jeg fik en tegneserie af min allerkæreste (Walking Dead book 1), for han ville godt støtte, at jeg samler på denne serie (hehe), og derudover fik jeg to bøger mere. Ikke voldsomt mange bøger, men så har jeg også tænkt mig at købe nogle stykker på januarudsalget 😉

 2. Hvor er de flotte de udgaver af Austens-bøger. Dejlige julegaver du har fået 🙂

 3. De Austen bøger er simpelthen bare så smukke!
  Sikke heldig du er at din kæreste har foræret dig alle de flotte bøger. 🙂

 4. Sikke nogen fine gaver.

  Jeg er lidt splittet mht. Austen-bøgerne. Jeg har flere af dem i en keeedelig lommeudgave fra Collectors Library, og vil virkelig gerne have en af de pæne udgaver med en fornuftig skriftstørrelse. Men selvom Barnes and Noble også efter min mening er klart de pæneste, kæmper jeg med min trang til at vælge nogen, der der ser ens ud i stedet. Ved ikke, om jeg nogensinde får besluttet mig;)

 5. Malene – jeg overvejede også meget længe, om jeg bare skulle købe dem alle i clothbound serien, så kan virkelig godt forstå din tvivl .

 6. Michelle – ja, jeg er virkelig også glad for dem allesammen 🙂

 7. Bachs bøger – De er bare virkelig smukke ja!

 8. Den lille bogblog- jeg tror helt sikkert også, der bliver føjet et par stykker mere til samlingen, hvis jeg støde over et godt tilbud 🙂

 9. Sikke nogle skønne julegaver:0) Jeg elsker bare udgaverne fra Barnes and Noble udgaverne! Håber at dig og familien havde en skøn aften, og at du nyder ferien :0)

 10. Ja de er bare de smukkeste bøger der findes! I lige måde søde, jeg håber I får hygget her i ferien!

 11. Åh, hvor lader det til, du har fundet dig en helt perfekt kæreste. Han har da i hvert fald udvalgt nogle rigtig flotte og spændende bøger til dig 🙂

 12. Ja, men det skal så også lige siges, at jeg var meget specifik med hensyn til, hvilke udgaver det skulle være 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *