“Honeymoon i Paris” Af Jojo Moyes

Posted by on nov 23, 2014 in 3 Stjerner, Chick-lit, Fiction, Kærlighed | 4 comments

PSX_20141123_153023

“Honeymoon i Paris” Af Jojo Moyes, anmeldereksemplar fra forlaget Cicero (Org. Titel “Honeymoon in Paris”), udgivet 2014, (Org. udgivet 2012), 3/5 Stjerner

Vi følger to nygifte ægtepar der på forskellig vis, skal lære hinanden at kende efter en meget impulsiv beslutning om at blive gift.

I 1998 er Liv Halston og hendes mand David Halston netop landet i Paris. De har kun 5 dage at holde bryllupsrejse i, og derfor skal dagene også nydes. David har dog et meget vigtigt arkitektjob, som han bliver nødt til at udføre, mens han er i byen. Dette involverer en masse møder, hvor Liv selv må finde en måde at tilbringe tiden på. I starten er Liv kun en smule mopset over denne drejning, men da David bliver ved med at planlægge møder med arbejdet, bliver hun mere og mere indebrændt. Det var ikke sådan han håbet på, at bryllupsrejsen skulle  forløbe, selvom hun inderst inde nok havde forudset det. På et museum møder hun en 25 år ældre fraskilt mand, der tilbyder hende hans fulde opmærksomhed over en kop kaffe. Selvom hun ikke er synderligt interesseret i manden, kan hun ikke lade være med at nyde opmærksomheden, og hun begynder nu at tvivle på sit forhold til David. Var det måske alligevel dumt at haste sig ud i et ægteskab?

90 år tidligere i Paris, er den unge provinspige Sophie netop blevet gift med sin drømmemand, kunstmaleren Édouard. Hun har siddet model til et af hans portrætter, og de to har forelsket sig hovedkulds i hinanden. Édouard er en meget hengiven og gavmild mand, og selvom de kun lige har råd til det næste måltid, er glæden over deres kærlighed dog ikke til at stoppe. Lige indtil endnu en af Édouards modeller dukker op, og forstyrre den glødende romantik. Mimi Einsbacher har nemlig en masse gode råd om Édouard, og de får Sophie til at tvivle meget på deres ægteskab. For hvad nu hvis han virkelig ikke kan holde sig til én kvinde? Hvad vil der ske, når Édouard endnu begynder at male nøgne modeller?

“Jeg var ubeskrivelig lykkelig. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville forelske mig, for slet ikke at tale om at gifte mig.”

“Honeymoon i Paris” er en yndig lille og fjerlet bog, der kan gløde op under selv de koldeste vinterdage. Det er ikke en roman, som dem jeg før har læst af Jojo Moyes. Samtidig er den en smule for lang til egentlig at være en novelle. Den befinder sig et fantastisk sted midt i mellem, og til denne søde og tankevækkende fortælling, er størrelsen helt perfekt.

“Han er der, og han skal ingen steder, uanset hvor vred han har gjort hende.

Jeg har før været ret begejstret for Jojo Moyes, og derfor var jeg også utrolig glad, da denne yndige lille bog landende i min postkasse. Mine forventninger hobede sig straks op, og da bogen ikke er større end den er, havde jeg lyst til at læse den med det samme. Jeg vidste dog, at de travle dage og aftener lå lige før døren, og jeg besluttede mig derfor for at vente med at læse den, til jeg virkelig havde brug for den søde og lette underholdning. I aften var netop sådan en aften. Dagen er gået med eksamensskrivning og praktiske gøremål, og derfor faldt bogen virkelig i god jord. Det tog mig ikke mere end en lille time at læse den, men det var en skøn og afslappende time, i hænderne på Jojo Moyes fantastiske forfatterskab. Bogen satte en masse tanker i gang, men samtidig var den utrolig forudsigelig, og for kort til helt vække min fulde begejstring.

Jeg glæder mig dog utrolig meget til at læse fortsættelsen til denne bog i februar, for selvom bogen ikke var mere end en skøn lille underholdning, så lagde den op til nogle temaer og budskaber, som jeg glæder mig meget til at læse mere om.

PSX_20141123_153145

 

4 Comments

  1. Sikke nogle fine, fine billeder!

  2. Mange tak 🙂

  3. Åh, ja. Det er sådan en sød, lille bog af en skøn, skøn, skøn forfatter!

  4. Ja det var så 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *