Tema # 11 – Genlæsninger og yndlingsbøger

Posted by on jul 22, 2014 in Tema | 4 comments

PSX_20140722_084718

Selvom min TBR liste er uendelig lang, og mine hænder altid kærtegner de flotte og ulæste bøger på min bogreol, vil der altid være nogle få bøger, jeg finder mere tiltalende. Det er netop disse bøger, jeg kalder mine yndlingsbøger. Når solens stråler falder ned over min grønne have, og når blomsterne er ved at springe ud, læser jeg Jane Eyre. Det er en ubrydelig tradition. Jeg ved ikke hvorfor, for bogen er ikke lige fremmest indbegrebet af sommerglæde og glade farver. Jeg kan dog aldrig lade være. Med en genlæsning af denne bog, fejrer jeg slutningen på de kolde måneder, og starten på de varme. Jane Eyre er en evig klassiker, og den smukke romance mellem Jane og Mr. Rochester, får mig altid til at føle mig ‘hjemme’ igen. Ligeledes er Jane Austens “Pride and Prejudice” også altid at finde i min sommerbogstak. Jeg kan simpelthen ikke få nok af netop denne bog, og jeg har læst den utallige gange, lige siden jeg var 13 år, og læste den første gang, på et tæppe i haven.

Når sommeren er ved at være slut, og bladene falder af træerne, vandrer mit blik altid mod mine hylder med Stephen King bøger. Horror vil for evigt være min yndlings-genre, og derfor indeholder den også mange af mine absolut yndlingsbøger. Stephen King er en forfatter jeg er vokset op med. Min mor deler min store begejstring for ham, og hans bøger har derfor altid stået på boghylderne i mit barndomshjem. Den første bog jeg læste af ham var “Pigen der elskede Tom Gordon”, og selvom det måske ikke er en af hans bedste bøger, vil den altid være blandt mine favoritter. Det var den bog der åbnede mine øjne for Stephen King, og resten af Horror genren.  Når kalenderen siger oktober, og gaderne er fyldt med uhygge og lysende græskar, genlæser jeg altid et par af Stephen Kings bedste bøger. “The Shining” er en af mine absolut yndlingsbøger, og derfor plejer jeg altid at læse den, sammen med “Carrie” og “Docter Sleep”. Stephen King er med til at gøre de kolde efterårs måneder langt mere indbydende, og derfor er denne tradition også ubrydelig.

Hvis jeg er stresset, eller bare i et dårligt humør, tager jeg mine Harry Potter bøger frem, og straks er jeg tilbage på Hogwarts, sammen med Harry, Ron, Hermione og alle de andre. Harry Potter bringer mig tilbage til barndommen, og tilbage til en magisk verden, hvor realitetens alvor ikke er velkommen. Jeg glemmer alt omkring mig når jeg læser dem, og nogle gange, er det bare lige hvad man har brug for. Jeg vil aldrig blive for gammel til Harry Potter. Han er en vigtig del af min barndom, og mine barndomsminder. Min bror og jeg plejede at læse bøgerne på rekordtid, så vores forældre altid jokede med, at vi sprang hver anden side over. Det gjorde vi ikke. Vi blev bare fanget af den fortryllende stemning, der gemmer sig bag de slidte forsider, og de efterhånden tynde og plettede papirsider. Jeg er ligesom så mange andre på min alder, et Harry Potter barn, og derfor vil jeg for evigt og altid have bøgerne stående på mine hylder, klar til at læse igen og igen og igen.

Har I nogle bøger I altid genlæser, og har I ligesom mig bestemte tidspunkter I gør det på ?

PSX_20140721_183707

4 Comments

  1. Åh. Jane Eyre er så vidunderlig!

    Der er ikke rigtigt som sådan nogle bestemte bøger, som jeg genlæser. Men jeg har en masse bøger stående, som jeg gerne vil genlæse på et tidspunkt. Jeg har det bare lidt dårligt ved at gøre det, når jeg nu har SÅ mange ulæste bøger, som også venter på mig 🙁

  2. Jeg genlæser sjældent bøger – eller det vil sige, det gjorde jeg, da jeg var barn og teenager, men nu gør jeg ikke. Jeg tror faktisk, at en af mine bogudfordringer for 2015 bliver at genlæse en række bøger, for det kunne være rigtig hyggeligt.

    Og thumbs up for horror 😉

  3. Jeg genlæser også kun bøger, når jeg VIRKELIG elsker dem! Man får nemlig meget hurtig dårlig samvittighed, når man nu har så mange ulæste 😉

  4. Det lyder som en rig fed udfordring! 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *