“Læserne i Broken Wheel anbefaler” Af Katarina Bivald

Posted by on jul 13, 2014 in 3 Stjerner, Chick-lit, Fiction, Kærlighed | 0 comments

PSX_20140713_182105

“Læserne i Broken Wheel anbefaler” Af Katarina Bivald, anmeldereksemplar fra forlaget Lindhardt og Ringhof, udgivet 2013, 3/5 Stjerner

Læsehesten Sara bor i en kedelig lille flække i Sverige. Det eneste der holder hendes humør oppe, er hendes kærlighed til bøger, og hendes job i den lokale boghandel. Hun køber en bog fra Amazon, og da sælgeren, den amerikanske 75 årige Amy Harris, nægter at modtage hendes betaling, begynder de to kvinder at udveksle bøger, og hverdagsoplevelser med hinanden. Deres hyppige brevveksling bliver starten på et smukt og bogelskende venskab. Amy inviterer Sara, til at komme og besøge hende i den lille landsby, Broken Wheel, i Iowa. Da Sara endelig ankommer, er der dog i mellemtiden sket noget uventet. Amy Harris er død, og nu må Sara tage sig af sig selv, og forsøge at lære de andre indbyggere at kende.

Det tager noget tid for Sara at finde sig tilrette i den lille landsby. Selvom indbyggerne egentlig er flinke og imødekommende, er de samtidig meget svære at komme ind på. Det er tydeligt, at det er meget sjældent, at den lille landsby får besøg, og Sara ved ikke helt, hvad hun skal gøre af sig selv. I sær er Tom, en af landbyens unge mænd, meget kold og fraværende over for Sara. Da byen ligesom Amy Harris selv, nægter at lade Sara betale for sit ophold, beslutter hun sig for, at hun vil opstarte en boghandel, med alle Amy Harris’  gamle bøger. Byen bliver ligeså stille begejstrede for både boghandlen og Sara, men der er dog et problem. Sara har nemlig kun fået et turistvisum, og der er ikke længe til, at hun igen på give slip på sin nyfundne glæde, og vende hjem til Sverige.

“Saras visum udløber,” var det første Jen sagde, da byrådsmedlemmerne var samlet. Der var nu så meget at tage fat i, at de ikke ulejligede sig med at gå ind i biografsalen. De afholdt alle deres møder stående i foyeren. “Vi bliver nødt til a gøre noget”.

Jeg læste bogen på en lang biltur til de franske alper. Til dette formål, var den helt perfekt. Den var sød, og let at læse. Samtidig, kan jeg aldrig helt lade være med, at elske bøger der netop anerkender bogkærlighed. Jeg nikkede genkendende op til flere gange, da bogen beskrev de titler, jeg netop selv har læst, og dannet mig et indtryk af. Jeg kan samtidig virkelig godt lide, at bogen tager udgangspunkt i brevvekslingen mellem Sara og Amy. Det er ikke kiksede kærlighedsbreve, men breve, der beskriver en ældre dames forhold til sin by, og sine naboer.

“Kan du mærke det? Duften af nye bøger. Ulæste eventyr. Venner, man endnu ikke har lært at kende, timer af magisk virkelighedsflugt, der venter.”

Jeg elsker Saras påstand om, at der findes en bog til alle. Jeg har holdt timelange prædiker for både min kæreste og mine venner om, hvor fantastisk det er, at læse en bog, i stedet for at se en film på sofaen. Jeg har ligesom Sara, ofte forsøgt at finde en bog, der ville passe helt perfekt til netop dem. Når de vender tilbage med en tydelig begejstring og et spørgsmål om endnu en anbefaling, kan jeg næsten ikke få hænderne ned af bare boglykke. Denne bog beskriver denne følelse helt perfekt. Den er sød, men samtidig er den helt utrolig forudsigelig. Det er ikke en bog man får blodige negle af, og det er ikke en bog man bliver klogere af. Den er ren og skær underholdning, men underholdning når det er aller bedst.

Enhver bogelsker med smag for chick-litt genren, vil elske denne bog.

PSX_20140713_173259

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *