“Nattens Sanger #1 – Besat” Af Christina Bonde

Posted by on jun 28, 2014 in 4 Stjerner, Fantasy, Fiction, Young Adult | 0 comments

PSX_20140627_133524

“Nattens Sanger #1 – Besat” Af Christina Bonde, Anmeldereksemplar fra forlaget Mellemgaard, udgivet 2014. 4/5 Stjerner

Victoria forelsker sig hovedkluds i den mystiske Lucas, allerede ved første øjekast. Hun ved, at han er hendes livs store kærlighed, og de to udvikler hurtigt et tæt forhold. Det kunne ikke være sket på et bedre tidspunkt, for Victorias voldelige ekskæreste er netop blevet løsladt fra fængslet, og han vender tilbage for at gøre det af med Victoria, én gang for alle. Heldigvis er Lucas lige i nærheden, og han redder Victoria, fra endnu et groft overfald. Der er dog noget, der er meget underligt ved Lucas. Han er altid lige i nærheden, og han sover ikke om natten. Selvom det er meget svært for Victoria at begribe, må hun indfinde sig med, at hendes nye kæreste er vampyr. Det tager hende lang tid at vende sig til denne tanke, men det er desværre ikke alt, hun skal vende sig til. Det viser sig, at Victoria er meget mere, end blot Lucas’ udvalgte. Skæbnegudinderne og de andre vampyrer presser hende til at tage et hårdt og svært valg, men er Victoria klar til det ?

“Og selvom nuet forekom helt uvirkeligt , stod alting lysende klart. Verden i nutiden føltes knivskarp! Manden foran mig var min verden, min nutid. Han stod så skarpt , at alt andet fuldstændig blegnede. Jeg var besat.”

Da jeg første gang læste beskrivelsen af denne bog, kunne jeg ikke undgå at småfnise en smule.  Handlingen lød meget bekendt, og der er da også mange ting, man kan genkende fra diverse vampyr-fortællinger, som fx Twilight-serien. Da jeg havde færdiglæst bogen, viste det sig dog, at den er unik på sin helt egen måde. Den er utrolig velskrevet, og virkelig fangende. Og så er den dansk! Det er virkelig spændende at læse en vampyr-fortælling der foregår i Danmark. Jeg er meget positivt overrasket, og jeg kan næsten ikke vente med at læse de to næste bind i serien. Persongalleriet er virkelig godt, og velbeskrevet. Jeg kan rigtig godt lide Victorias personlighed, hun er en stille og en forsigtig pige, men samtidig er hun meget stærk. Lucas er stadigvæk en smule mystisk i mine øjne, men jeg håber jeg vil lære ham lidt bedre at kende, i det næste bind. Det er desuden forfriskende, at  det ikke drejer sig om teenagere, men voksne mennesker. Christina Bonde er en fantastisk forfatter, og hun fortjener stor ros for denne trilogi. Den er i mine øjne udgivet på det helt rigtige tidspunkt, nemlig et stykke tid efter, at den store vampyrbølge har lagt sig en smule. På denne måde kan den nemlig anerkendes for sin egen unikke handling.

Det er samtidig bemærkelsesværdigt, at bøgerne også har et smukt ydre. Det er sjældent, at danske forlag ligger vægt på bogens udseende, men en flot forside gør mere end man lige tror. I hver fald for mit vedkommende. Forlaget Mellemgaard har samtidig gjort et fantastisk arbejde med udgivelsen. Som altid, er det tydeligt, at Mellemgaard læser korrektur op til flere gange, og der er ikke en eneste stavefejl. Det er virkelig dejligt! Så er det også rigtig skønt, at bøgerne kommer så hurtigt efter hinanden, så man ikke skal vente en evighed på at læse fortsættelsen.

Det eneste negative jeg kan sige om dette første bind i serien, er Victoria og Lucas’ meget hurtige forelskelse. I løbet af ekstremt kort tid har de erklærede hinanden for den helt store kærlighed. Det virker en smule urealistisk, at de så hurtigt kalder hinanden for ‘elskede’, osv. Det bliver samtidig en smule ’soapopera – agtigt’, da Victorias tanker virker meget overilede og højtidelige. De måtte godt have haft lidt tid til lige at se hinanden an, før de forelskede sig. Som et alternativ, kunne bogen måske havde startet lige efter, at de havde lært hinanden at kende.

Kort sagt, er dette dog alligevel en virkelig god bog, og der er ingen tvivl om, at vi vil høre meget mere til Christina Bonde i fremtiden. Det håber jeg i hvert fald vi vil, for hun er en virkelig dygtig forfatter.

PSX_20140627_133749

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *