“Pigen der elskede Tom Gordon” Af Stephen King

Posted by on jun 20, 2014 in 4 Stjerner, Horror | 2 comments

PSX_20140620_100008

“Pigen der elskede Tom Gordon” Af Stephen King, forlaget Egmont, udgivet 1999, 4/5 Stjerner

Trisha er en ganske almindelig lille pige, med et ganske almindeligt liv. Hendes forældre er skilt, og hun bor nu hos sin mor, sammen med sin storebror, Pete. Og så har Trisha en rigtig stor svaghed for den amerikanske baseballspiller, Tom Gordon. Hun er nemlig hans største fan!

Pete er rigtig sur over, at han er blevet tvunget til at flytte fra sin barndomsby på grund af skilsmissen, så han og Trishas mor skændes utrolig meget. For at løsne lidt op på stemningen, har Trishas mor taget de to børn med på en hyggelig picnic. I Trishas taske er der pakket både brød, kager, en müslibar og saftevand. Mens Trishas mor og Pete går og skændes som de plejer, prøver Trisha at finde et sted, hvor hun kan tisse. Hun bevæger sig ud på en sti, der fører ind i skoven, og sætter sig ned. Da hun er færdig med at tisse, er hun dog kommet i tvivl om vejen. Hun er gået for langt ind i skoven, og kan ikke høre hverken hendes mor eller storebror mere. Det går op for Trisha, at hun må været faret vild. Da det bliver mørkere og mørkere, begynder panikken at sprede sig i Trishas tanker. Hun må indse, at hun ikke kan finde ud af skoven, og må derfor ligge sig til at sove i den mørke og store skov. Hendes forsyninger i tasken slipper hurtigt op i løbet af de mange dage Trisha bruger i skoven, men hun begynder dog stille at indse, at hendes sult ikke er hendes største problem. Der er nemlig noget der gemmer sig i den mørke skov. Noget der altid er på jagt. Trisha må kæmpe for at finde sin vej ud til civilisationen igen, samtidig med, at hun må undgå at falde i kløerne på den uhyggelige skabning i skoven.
‘Pigen der elskede Tom Gordon’ er efter min mening, en af Stephen Kings aller bedste bøger. Den er nemlig ikke kun uhyggelig og fuld af gys, den er også utrolig spændende og nervepirrende. Et barn alene i en stor mørk skov, er nok noget de fleste mennesker ikke kan lide tanken om. Børn er nemlig en del mere hjælpeløse, og derfor mere skrøbelige end voksne mennesker. Trisha må være meget modig, og hun må undgå at gå i panik. Der er nemlig kun én der kan høre hendes gråd, og det er ikke en, der har i sinde at hjælpe hende! Historien minder mig utrolig meget om Neil Gaimans ‘ Coraline’, på rigtig mange punkter. Ligesom Coraline, er Trisha altså også fast besluttet på, at komme ud af sin frygtindgydende position, i live. Stephen King er uden tvivl en af mine absolutte yndlingsforfattere, og det er vel heller ikke nogen hemmelighed mere. Hans bøger fylder mere end en enkelt hylde på min bogreol, og det er der en grund til. Han skriver helt fantastisk godt, og han formår altid at skildrer sine karakterer helt perfekt. Trisha er skrevet utrolig realistisk, og hendes tankegang er præcis ligesom en lille piges. Det er tydeligt, at Stephen King går meget op i, at hans karakterer skal være ‘virkelige’, og realistiske. På denne måde, kan man heller ikke undgå at blive fanget af historien. Samtidig er denne bog uhyggelig på flere forskellige måder. Som altid i Kings bøger, er der noget uhyggeligt i form af en stor farer, som man skal besejre. Ligeledes er den dog også uhyggelig, på den tankemæssige plan. Sult, sygdom og kulde altid uhyggeligt, når det går ud over en lille barn, og som læser sidder man virkelig og hepper på den lille tapre pige.
Jeg var ikke særlig gammel da jeg læse denne bog for første gang. Jeg fandt den på min mors boghylde, og den tiltalte mig straks. Jeg påbegyndte min læsning, og sluttede den ikke længe efter, trods min unge alder. Jeg kan huske, at bogen var min yndlingsbog i rigtig lang tid efter. Jeg blev så opslugt af Trishas historie, og samtidig beundrede jeg hende. Vi har nok været ca. jævnaldrende, og derfor kunne jeg relatere til hende. Jeg kunne forestille mig, hvor uhyggeligt det måtte være, at være alene i en skov, uden sin mor og far, og med et skræmmende væsen lige i hælende på en. Dette var også det aller første Stephen King bog jeg læste. Jeg har som alle ved, været kæmpe fan lige siden.
PSX_20140620_100756

2 Comments

  1. Da jeg smutter på ferie i morgen tidlig, vil jeg blot nævne at din blog naturligvis er blandt de blogs, jeg henviser til i min sommer-hilsen-indlæg 🙂

    Vi skal være gode ved hinanden os bloggere – så lidt link-love skader aldrig 🙂

    Knus Anne

  2. Ej hvor dejligt at høre, mange tak for det 🙂 – og det har du helt ret i 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *