Tema # 7 – De ‘nyttige’ paperbacks

Posted by on jun 17, 2014 in Bogskønhed, Classics, Tema | 0 comments

PSX_20140617_164129

Under de skriftlige eksaminer, har jeg virkelig været glad for en særlig udgave til mine bøger. Det er nemlig Norton Critical Editions serien, som indeholder stort set alle de klassiske værker. Det, der er specielt ved netop disse bøger er, at de også alle sammen indeholder en masse kritiske skrifter og essays vedrørende selve værket. På den måde, er de nogle meget nyttige bøger, at have ved sin side, når man skal skrive en eksamensopgave. Der er desuden også rigtig mange fodnoter. Det plejer at irriterer mig ret meget, når jeg bare skal ‘hyggelæse’, for det gør også, at der står rigtig meget på en side, og at skriften derfor også er ret lille. Til eksamen er det dog helt fantastisk at have så mange fodnoter. ISÆR til værker, der er lidt forvirrende, eller besværlige at læse. De fleste ’svære’ eller gamle ord, er nemlig oversat til et mere anvendeligt ord i fodnoterne. Det er samtidig også rart, at de kritiske skrifter der er tilknyttet værket, alle er forskellige. På en af de første sider i bogen,, kan man se en indholdsfortegnelse over alle de kritiske skrifter, og en kort forklaring på, hvad de drejer sig om. Det er på denne måde meget nemt at finde frem til det, man evt. kan bruge i en opgave, eller lignende. Mange af mine bøger har jeg købt i forbindelse med mit studie, for der bruges de også meget flittigt. Netop fordi de er meget forklarende, og fordi man nemt kan anvende de kritiske værker til forståelse for værket. Desuden er det også nogle rigtig pæne bøger, og det er jo altid et bonus. De har alle hver sin farve, og et billede på forsiden, der er tilknyttet værket. Nogle af bøgerne er en anelse tykke, og så er det også meget rart, at de er lavet i paperbacks, så man kan bøje den som man vil, uden at knække ryggen. Jeg kan klart anbefale Norton Critical Editions, til dem der stadig mangler nogle eksaminer, inden for litteratur, eller fag, hvor de klassiske værker skal bruges.

Priserne på bøgerne svinger lidt, men generelt af de meget overkommelige. I kan købe alle bøgerne her.

 

PSX_20140617_164811

 

PSX_20140617_165016

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *