“50 Real Ghoststories” Af M.J. Wayland

Posted by on jun 7, 2014 in 3 Stjerner, Horror | 4 comments

PSX_20140606_214016

“50 REAL GHOST STORIES” af M. J. Wayland. Fra forlaget Hob Hill Books, udgivet Juni 2012,  3/5 Stjerner 

Jeg har i mange år været meget begejstret for genren ‘Horror’. Jeg læste Dracula og Frankenstein som godnathistorier, da jeg var 10 år. Derfor er både min bogreol, men også min ønskeliste på Amazon, meget præget af denne genre. Jeg sad en dag og kiggede nogle af Amazons tilfældige forslag igennem, og faldt over denne lille bog. Jeg elsker spøgelseshistorier, og jeg har altid gjort det. Min kæreste griner af mig, hver gang jeg vil se ‘Åndernes magt’, eller lignende programmer i fjernsynet. Han kan se hvor meget, jeg inderligt ønsker at tro på de mange historier, om døre der lukker og åbner af sig selv, og ting der pludselig forsvinder ud i den blå luft. Den paranormale verden er ekstremt spændende i mine øjne, og hvis jeg ikke læste litteraturvidenskab, ville jeg nok også beskæftige mig arbejdsmæssigt med den. Derfor blev jeg også nødt til, at bestille denne bog hjem med det samme, jeg så den. Jeg har hørt, og læst så mange spøgelseshistorier, at det halve kunne være nok. Men de fanger mig så meget, at jeg nok aldrig vil kunne få nok. Jeg vil helst ikke ‘gå glip’ af en god spøgelseshistorie.

Disse historier en samlet og udgivet af den amerikanske spøgelseshistoriker, og forfatter M. J Wayland. Han er meget anerkendt, især i USA, og har ligeledes deltaget og optrådt til mange litterære festivaller og begivenheder.

Bøgerne er skrevet af såkaldte ‘vidner’, og der efter sendt ind til M.J Wayland. Derfor er bogen heller ikke den store sproglige oplevelse, da det altså er ganske almindelige mennesker, der har skrevet dem. Nogle af historierne kan nemt forklares fornuftigt og logisk, som fx en kold brise der hyppigt indtræder i specifikke rum. Det kan være træk fra et vindue, eller blot dårlig isolering. Dette er ikke en ‘uhyggelig’ historie i mine øjne. De historier der virkelig fangede mig i bogen, var dem, der simpelthen ikke kan forklares med logik. En kvinde fortæller, at hun flere gange opdager, at hendes datter på 3 år, taler med en ‘dame’. I sær bliver moren vækket af datterens grin og latter om natten. Hun forklarer, at det ikke virker som om, det er nogen ‘ond energi’, der er hos datteren, men derimod føler de sig meget velkomne i deres nykøbte hus. En dag, da moren er alene hjemme, lader hun en tændt i cigaret ligge i askebægeret, for lige at snakke med naboen over hækken. Da hun efter en kop kaffe kommer ind i huset igen, er cigaretten slukket, og resten af hendes cigaretter er krøllet sammen, og spredt ud over gulvet. Hvordan kan det ellers forklares ? Nuvel, selvfølgelig kan historien være opdigtet, ligesom så mange andre gode spøgelseshistorier, men spændende var den i hvert fald.

Ligeledes blev jeg fanget af en historie skrevet af en ung dreng. Han skulle med toget hjem, efter at have besøgt sin kæreste i en nærliggende by, og klokken var ca 11:00 om aftenen. Ham selv og en ældre dame er de eneste to mennesker på perronen. Da manden opdager, at kvinden sider og græder, spørger han hende hvad der dog er galt. Hun er meget forvirret og frustreret over, ikke at have nået sit sidste tog, og derfor er hun ked af det, siger hun. Manden er tvunget til at skynde sig ind i aftenens sidste tog, for at komme hjem, men ringer derfor til politiet, så de kan hjælpe den ældre dame hjem.

Dagen efter ser han en artikel med en kvinde, der er blevet dræbt af et tog, sent på eftermiddagen dagen før. Hun var stukket af fra sit plejehjem, og ville med toget hjem til sit gamle hus. Manden kan genkende kvinden på billedet, og ringer derfor igen til politiet. Politiet bekræfter hans opkald til dem aftenen før, samt dødstidspunktet, men da de kom frem til perronen, var der ikke nogen dame.

Hvordan kunne manden have snakket med en kvinde, klokken 11 om aftenen, hvis hun døde samme eftermiddag?

 Tror I på spøgelseshistorier, og har I nogle uhyggelige bøger, I kan anbefale ?

PSX_20140606_182256

4 Comments

  1. Fy for den da, den bog turde jeg da slet ikke at læse. Jeg er sådan en pivskid, når det kommer til det overnaturlige. Jeg tror på at det findes. Mine svigerforældre og min mand har flere gange set genfærdet af den tidligere ejer af den gård vi bor på. Men jeg har ikke lyst til at læse om det.

  2. Iih hvor spændende! Jeg ville ønske der var et genfærd i mit hus. Jeg har desværre ikke set nogle spor af noget overnaturligt her. 🙂

  3. Åh denne vil jeg gerne læse på et tidspunkt. Jeg elsker alt horror! Både film og bøger og så videre! 😛

  4. Det gør jeg også! Jeg kan slet ikke få nok! 😀 Jeg glæder mig også til at læse 2’eren 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *